Witam. Mam pytanie związanie ze spożywaniem tłuszczy po treningu, mianowicie jakie mogą być tego skutki, jeśli np. po treningu zjem jajecznice na smalcu, albo smażoną pierś z kurczaka, wiem że spowalnia to wchłanianie białka, ale jakie są tego skutki?
czesc mam pytanko czy w zwiazku z przyjmowaniem koksu wchlanianie bialka sie troche nie zwiekszy tzn. chcialbym pzryjmowac powiedzmy 45gr w kazdym z 6 posilkow czy to mi sie wchlonie cy dac troche mniej?a ile weglowodanow?wiem ze tluszczy wystarczy ok 90gr dziennie.pozdrawiam
uzywam bialko serwatkowe zaraz po treningu zeby szybko dostarczyc bialko. czasami chcialbym zastapic normalny posilek bialkiem no i powinienem kupic drugie bialko wolno wchlaniajace sie no ale wiadomo kasa. Czy to blad pic b.serwatkowe zam. posilku...czy ewentualnie moge jakos spowolnic wchlanianie bialka serwatkowego?
Trener na mojej silowni twierdzi, że lepiej jeść najpierw mięso, a później kasze czy ryż. Powiduje to lepsze i pełniejsze wchłanianie białka. Co sądzicie na ten temat? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Mam pytanie, czy ktoś może się orientuje, czy wchłanianie białka w mleku po treningu jest takie samo jak ze spienionego mleka? Czy białko w spienionym mleku ulega denaturacji? Ktoś się orientuje?
Witam ! Czy to prawda, że po cyklu na mecie trudniej na sucho zrobić dobrej jakości mase mieśniową i jest gorsze wchłanianie białka do organizmu ? Liczę na poważne odpowiedzi...
[...] promieni ultrafioletowych. Również osoby znajdujące się w zanieczyszczonym środowisku mają mniejsze szanse na odpowiednią ilość witaminy D w organizmie. Witamina D pobudza wchłanianie wapnia i fosforu, a także zapobiega nadmiernemu wydalaniu tych pierwiastków z moczem przez co ma wpływ nie tylko na prawidłowe kształtowanie się kości u dzieci i [...]
[...] promieni ultrafioletowych. Również osoby znajdujące się w zanieczyszczonym środowisku mają mniejsze szanse na odpowiednią ilość witaminy D w organizmie. Witamina D pobudza wchłanianie wapnia i fosforu, a także zapobiega nadmiernemu wydalaniu tych pierwiastków z moczem przez co ma wpływ nie tylko na prawidłowe kształtowanie się kości u dzieci i [...]
[...] nasion kozieradki odpowiedzialna jest frakcja bogata w pektyny. Przypuszcza się, że śluzy zawarte w surowcu powlekają warstwę dyfuzyjną jelit i przez to opóźniają wchłanianie składników odżywczych, zwłaszcza węglowodanów. Kolejne badania wykazały, że za działanie hipoglikemiczne odpowiedzialne są wolne aminokwasy, a szczególnie [...]
[...] znajduje się w mleku krowim. Spowodowane jest to tym, że ludzkie mleko zawiera większe stężenia wit. C (w mleku krowim nie ma jej w ogóle) i E oraz miedzi, które ułatwiają wchłanianie się żelaza. Kazeina Jej zawartość w krowim mleku jest trzykrotnie większa niż w ludzkim. Jest to gęsta, lepka substancja, która sprzyja formowaniu się [...]
[...] kluczowe znaczenie w procesie przyrostu mięśni. 7. W ciągu dnia zażywamy wolne formy aminokwasów. Najkorzystniejsza pora to 20 minut przed posiłkami. Zapewnia to szybkie wchłanianie do krwi i, co za tym idzie, szybki ich transport do mięśni. 8. Pijemy dużo wody Material zaczerpnięty ze strony internetowej [...]
[...] bez ograniczeń! Picie hektolitrami mleka sprawia, że nadmiar zawartego w mleku wapnia obciąża nerki, co może przyczynić się do rozwoju kamicy. Duże dawki wapnia hamują także wchłanianie innych minerałów, np. żelaza oraz cynku, co zmniejsza odporność oraz zwalnia tempo przemiany materii. niektórym nie służy Są ludzie, którym mleko nie idzie na [...]
[...] u osób z niedoczynnością tarczycy wzrasta w wyniku zwolnienia przemian metabolicznych; zmniejsza się pula wapnia wymiennego oraz wydalanie z moczem i kałem, zwiększa się wchłanianie wapnia z jelit; we krwi obserwuje się wartości prawidłowe; Magnez - w przypadku niedoczynności tarczycy zwiększa się w organizmie ilość magnezu, co powoduje [...]