a które produkty zawieraja dużo tłuszczu test(''); : test(''); Bardzo bym prosił o wymienienie ich. kiełbasa, parówki????? a ktora część kurczaka ma najwiecej tłuszczu UDKA? jescze chyab ziranka slonecznika z tego co wiem.
[...] jak będziesz urozmaicał? Brakuje ryb i ogólnie kwasów omega-3 wrzucaj awokado, siemię lniane, nasiona chia, warzyw mało jest, warto wrzucać węgle na kolację, urozmaicić mięsa, nie tylko pierś, są inne - tańsze, udka, podoroby etc. Przy takiej ilości płatkó owsianych mogą pojawić się problemy z układem pokarmowym, wymieniaj je na jaglane/gryczane.
[...] powiedzmy 4 posiłki, wtedy te posiłki będę większe objętościowo a nie tak porozrzucane. Do diety dodaj tłuste ryby jak śledź , makrela czy łosoś , różnicuj źródła białka np. udka , podroby , szynka wieprzowa schab zresztą doczytaj w tym poradniku : http://www.sfd.pl/Mały_portfel_a_dieta__Poradnik-t1057692.html . Możesz kupic WPC lub gainera z [...]
[...] co pare dni a tak to 100g ryzu 2 jablka i banana tre mieszam i juz 2 sniadanie to 5-6 kanapek z szynka z piersi + ser zolty Obiat to przewaznie ryz/makaron + piers albo udka podwieczorek 4-6 kanapek szynka z piersi + ser zolty na kolacje opierdziele jeszcze cos np serek wiejski mozecie mi doradzic sniadania i kolacje zeby bardziej [...]
[...] w syropie. Drugie śniadanie ok. 10: bułka razowa + szynka + ser + ogórek + majonez lub wafle ryżowe Obiad ok. 12: Ryż/kasza/ziemniaki (ok. 100 g) + jakieś mięsko (dwa udka, kotlet z karkówki, klopsiki zależy co akurat się nawinie) + jakieś warzywko (najczęściej marchew albo brokuł) często też jem makaron z jakimś sosem Przekąska ok. 14: [...]
[...] płatków owsianych proponuje 2całe jajka+mleko+płatki owsiane+orzechy Pos.II 200g filet z piersi kurczaka 120g ryżu dorzuc ciut wazrzyw i troszke tłusczu oliwy Pos III 200g udka kurczaka ( samo mięso bez kości) 120g ryżu ok. Pos IV 150g twarogu półtłusty dorzuc warzyw i oliwy za mało posiłków 5 conajmniej widze ze nie uwzglediasz tłuszczy w [...]
No udka mają wady takie że trzeba zdjąć skórę, dłużej się smażą/pieką , mięso ma trochę inną konsystencję, przy jedzeniu trzeba się trochę bardziej namęczyć z uwagi na kości . Samo mięso złe nie jest ale już nie tak "wygodne" w przygotowaniu. Jak masz ochotę itp to jedz pierś bo nie chodzi o to że jest zła ale w okół tej konkretnej części kurczaka [...]
[...] źródłach składników odżywczych. Najdroższe są źródła białka, więc tutaj bym zwrócił szczególną uwagę. Wśród najtańszych wyróżnić należy: wątróbkę, żołądki, serca, udka z kurczaka, schab, szynka, jajka, nabiał. Na tych źródłach białka bym się skupił, tak aby dostarczyć te 1,5 grama na kilogram masy ciała. W zupełności to wystarczy jak [...]
[...] 5 posiłków, w każdym 150 g mięsa, wiesz jak malutko to jest objętościowo? Z tego co wypisałeś powyżej będzie już 70 g białka, pozostałe dopchasz jednym posiłkiem - 2 udka z kurczaka przykładowo. Naprawdę zjeść pół kilo mięsa to dla Ciebie obciążenie żołądka ale 5 worków ryżu już nie? Bo O jakim obciążaniu żołądka mówisz, popatrz ile [...]
[...] płatki owsiane(zwykłe, choć nie znam składku Twojej owsianki), jaglane, gryczane) do tego wymiana tłuszczy, a raczej dodatnie oleju kokosowego, tłustego mięsa (jak schab, udka, karkówka, polędwiczka wieprzowa, czy podroby) orzechy, masło klarowne. No i białko...za dużo nabiału, za mało ryb/ mięsa. Nabiał zostaw sobie w jednej porcji. Do [...]
To często wybieraj z drobiu nóżki i udka - mają więcej żelaza, bo to ciemniejsze mięso. Również indyk, kaczka itp. - będą dobrą odmianą od kury. Masło orzechowe możesz zrobić sama (bez prażenia, tylko namaczać i miksować orzechy), bo wszelkie kupne (o ile wiem) są poddane obróbce cieplnej i ten tłuszcz traci wartość. Może ktoś podsunie jakieś [...]
[...] razowy,ryz/makaron zwykly i ziemniaki ograniczaj tylko potreningowo czyli po silowni białko:piers z kurczaka,indyka,udziec indyczy,udziec wolowy,poledwica wolowa,schab wieprzowy,udka,karkowka,ryby:panga,mintaj,tuna,jajka,twarog tluszcze:oliwa z oliwe,olej lniany,orzechy wloskie/laskowe,migdaly,pestki slonecznika,dyni,siemie lniane
[...] . Po drugie mając taki jadłospis możesz doprowadzić się do niedoborów mikro i makroelementów. Popraw jadłospis i wrzuć go ponownie a filet z kurczaka zamień na : udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , dorsz , jajka Pozdrawiam