[...] dla mnie i opowiedzianą mi po roku Ogólnie zawsze maja ze mnie zwałę i z mojego "kaloryfera" na brzuchu którym kiedyś chwaliłem się po pijaku przed biedronka I z ilości spaghetti jakie potrafię zjeść Występują: Narrator, Filip czyli ja i Marysia czyli moja dziewczyna:D Narrator:Jest godzina 22 rok 2014, Filip po 2 godzinnym treningu i [...]
[...] (2szt), cebula, czosnek (4 ząbki), seler zielony (2szt), koncentrat pomidorowy (200g), posiekane pomidory (400g, najlepiej takie z puszki), wino czerwone (150ml), makaron spaghetti, sól, pieprz Co i jak: Do garnka wlewamy 4-5 łyżek oliwy z oliwek i dodajemy pocięty w kostkę wędzony boczek. Po kilku minutach dodajemy mieloną wołowinę i [...]
Co myslicie o wprowadzeniu do diety redukcyjnej spaghetti domowej roboty. Robione ono jest ze swiezych pomidorow,150g mielonej wolowiny,makaronu spaghetti Lubella - pełne ziarna,czosnku, przypraw, 2 lyzek oliwy.Wołowine podsmazam na oliwie a potem dusze z nia pomidory wraz z przyprawami. Mozna uznac takie danie za "dozwolone" przy diecie [...]
Cześć. Dziś szybko smacznie i prosto. Składniki Szpinak mrożony 200g Tuńczyk w sosie własnym puszka Jogurt naturalny 100g Bazylia, pieprz, sól, czosnek Makaron z semoliny 100g Przygotowanie 1.Makaron gotujemy w osolonej wodzie. 2.W garnku rozmrażamy szpinak, na patelni podsmażamy tuńczyka z pieprzem i czosnkiem. 3.Łączymy szpinak z tuńczykiem, [...]
Kolejna odsłona makaronu:-D Składniki: - 100 g makaronu (użyty razowy, spaghetti, ale równie dobrze może być inny;-)), - jedna mała cukinia, - 150 g piersi z indyka, - 100g serka koziego (może być nawet taki kanapkowy), - 100 g mrożonych kurek (mogą być świeże w sezonie), - ok. 5 łyżek śmietany 12%, - łyżeczka masła klarowanego, - ok. 3 łyżeczki [...]
[...] przeciwutleniacz askorbinian sodu, stabilizator:E330, cytryniany sodu, subst.konserw.E250. Wart.odzywcza produktu w 100g: B=17g, W=0,2g, T=7g E=132kcal Teraz sos do spaghetti Bolognese w proszku pakowany po 50g w torebce.Skladniki: mieszanka warzyw, skrobia kukurydziana, maka pszenna, sol jodowana itp. (nie chce mi sie dalej wymieniac) [...]
Z ciekawości oto wypróbowałem ten produkt. BIO TECH Spaghetti Bolognese. Wartości odżywcze: Białko 18g Węglowodany 10g Tłuszcze 2g Co się rzuca w oczy to nie bardzo wysoka ilość białka. Master Meal ma prawie 12g więcej. Całość należy wsypać na talerz i zalać 100-150 ml wody i odstawić na 5-10 minut. Co się rzuca w oczy to praktycznie brak [...]
Do przygotowania potrzebne: makaron pełnoziarnisty(u mnie ok.150g), mięso z fileta z kurczaka lub szynka do wyboru, pomidor lub przecier pomidorowy, pieczarki, cebulka , papryka, ok.1,2 łyżeczek serka wiejskiego lub jogurtu naturalnego, ser żółty (u mnie edamski) do posypania, zioła (dowolne u mnie oregano ,lubczyk,bazylia,czosnek [...]
Siema. danie super jak ktoś ma mało czasu a potrzebuje zjeść Przygotowanie: Potrzebne : Makaron spaghetti Krojone pomidory / przecier czosnek & przyprawy cebula troszke oleju lub oliwy Kroimy cebulkę , wrzucamy ją na garnuszka . w tym czasie odcedzamu tuńczyka (najlepiej w sosie własnym) gdy cebulka się lekko zaszkli dodajemy tuńczyka . [...]
Składniki: -puszka tuńczyka z wody -pomidory w puszce -cebula,2 ząbki czosnku,kilka pieczarek -przyprawy wg.gustu(polecane:bazylia,oregano,pieprz,sól) -makaron spaghetti 150g(najlepiej z rzecz jasna z mąki razowej) Sposób przyrządzania: Na rozgrzaną patelnie wlać łyżkę oliwy,wrzucić pokrojone pieczarki oraz drobno posiekaną cebulę i [...]
[...] i ogórek kiszony. Niby wszystko oj - ziemniaki też mogę zastąpić ryżem lub kaszą. Mój posiłek przed treningowy składa się z makaronu oraz solu bolońskiego co razem tworzy spaghetti. Rzadko jadam mięso ponieważ zwykle nie mam czasu na przygotowanie go. Teraz to się zmieni wraz z początkiem skończenia treningu rozwojowego. A więc mam kilka [...]
Witam, co sądzicie o spaghetti na masie ? Oczywiście nie często ale raz na jakiś czas. Moja mama czasem robi i kurde ciężko odmówić ;) Wiem że robi go z koncentratu pomidorowego który robi sama i mięsa mielonego które mielą jej w sklepie.
Witam. Zrobiłem dzisiaj spaghetti ponieważ kurczak zaczął się nudzić ;) Oto mój przepis: 100 g mięsa mielonego - 320 kcal oraz 30g tłuszczu 100g makaron razowy - 360 kcal oraz 3g tłusczu Koncentrat pomidorowy 30% - 80 kcal łyżka oliwy do smażenia mięsa - 100 kcal oraz 10g tłuszcz = Razem 860 kcal oraz 43g tłuszcz Przyznam szczerze, że w porównaniu [...]
Jak w temacie...moze byc?Oczywiscie makaronik ugotowany aldente no i sosik z duza iloscia mieska domowej roboty.Mozna czasem to zjesc zamiast cycka z ryzem?Pozdrawiam
Witam. Niedawno zaczęłam redukcję (dieta zbilansowana) i zastanawia mnie kwestia spaghetti. Stosunkowo często jadam spaghetti z pszenicy durum i już w końcu nie jestem pewna, czy to dobry pomysł. Czasem czytam, że to dobre źródło węglowodanów złożonych, a innym razem, że spaghetti można jeść tylko jako cheat meal na redukcji. Czy ktoś może mi [...]
Witam. Co sądzicie o spaghetti na masę? Makaron wiem ze ok ale sos spaghetti jest chyba wysoko przetworzony? A mięso mielone pociachane na małe kuleczki? Z góry dzięki i pozdro!
Co sadzicie o tym produkcie Lubelli? Niby to jest makaron pelnoziarnisty, ale w skladzie jest napisane maka makaronowa pszenna pelnoziarnista. Czasami robie sobie spaghetti z takim makaronem i chcialbym wiedziec czy to dobry makaron?