[...] pieczywo razowe(4 krom) mleko + banan+płatki owsiane+rodzynki jecznica 4 jaja+pomidor oieczywo razowe biedra 2x białko sojavit OLIMPU z mlekiem +otręby zytnie kiwi, marchiewka, ziel herbata,sałata Z tymi jajkami to właśnie pewnie przesadzam, lecz bardzo je lubię, i łatwo je zrobić. 5maj woda + cytryna [...]
Witam chciałbym przedstawić artykuł o diecie dla grupi krwi 0. Wiem że już był taki artykuł ale na podstawie ksiązki Dr Peter J.D'Adamo i Catherine Whitney "Jedz zgodnie ze swoją grupą krwi" a poniżsdze informacje zostały pobrane z ksiązki tych samych autorów ale wydane dwa lata później (Gotuj zgodnie ze swoją grupą krwi). Tysiące zaświadczeń [...]
[...] kasze; banany; ryż i zupy z dodatkiem ryżu; warzywa korzeniowe, np. marchew i ziemniaki. ZAPARCIA Należy unikać: mleka; serów; słodyczy; czekolady. Zalecane są: otręby nieprzetworzone pszenne oraz żytnie; pieczywo razowe, wieloziarniste; kasze i płatki z grubego przemiału; suszone owoce; jabłka, pomarańcze i inne owoce; surowe [...]
[...] której przybiorę nieco masy do budulca, a brzuszek sam prędzej czy później zejdzie (dzięki ograniczeniu tłuszczow) w kazdym bądź razie ułożyłem taką dietę: Poniedziałek: 8 - otręby pszenne z mlekiem 1.5% 11:15 - surówka: jogurt naturalny 2%, 2 marchewki, 2 jabłka, seler orzechy arachidowe 13 - kawałek ananasa, banan, jogurt truskawkowy, [...]
[...] pamięciowych dysków komputerowych, wydobywanego do tej pory z wątroby wielorybów i rekinów * dwukrotnie więcej niefermentującego błonnika (włókna spożywczego) niż otręby owsiane i 3 razy więcej niż w pszenicy, co jest bardzo korzystne z punktu widzenia żywieniowego - jest szczególnie polecany dla osób cierpiących na przewlekłe [...]
[...] na palcach u ręki, czipsy bardzo rzadko, słodycze to głownie pieczone ciasta. Później kombinowałam z błonnikiem- śliwki zalewałam wodą, mieliłam siemie lniane, wcinałam otręby owsiane itp.- jednak nie pomagało. Zaczęłam zażywać probiotyk i rano witałam się z toaletą ;) znów postanowiłam się redukować na diecie zbilansowanej i wybrałam [...]
Trening - wstęp Trening wykonuj zawsze o tej samej porze dnia. Najlepiej jest ćwiczyć bez obuwia (nawet bez skarpetek), po każdym wybiciu staraj się lądować na palcach. Pij dużo wody niegazowanej podczas PeCo (możesz dodać do niej glukozy w celu dostarczenia organizmowi dodatkowego źródła energii). Przerwy między powtórzeniami to odpowiednio [...]
[...] i zaburzeń krążenia mózgowego. Nasz organizm potrzebuje dziennie około 0,01 mg selenu. Jego głównym źródłem są owoce morza, podroby (uwaga na cholesterol!), kiełki pszenicy, otręby, tuńczyk, cebula, pomidory i brokuły. Magnez wywiera dobroczynny wpływ na układ krążenia i ma udział w zapobieganiu chorobom serca. Znajduje się m.in. w kaszach, [...]
DIETA CKD Kilka praktycznych porad 1. Wstęp O diecie CKD napisano już tyle, że wszelkie próby jej analiz byłyby zbędnym dublowaniem. W postach np. CKD. Fakty nie mity by Qaz można znaleźć wszystkie informację o tym jak obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, jak rozłożyć składniki i jak zbudować jadłospis. Mimo to ułożenie w miarę odpowiedniego [...]
[...] B/T/WW - ok 31/40/7 kcal - 521 3 jajka +mięso - tak żebym miał ok. 25-26g białka warzywo – tak żebym miał 2-3 g węgli musztarda 7g orzechy 10g błonnik 3,5g otręby przenne/orkiszowe/żytnie 7-10g oleje(mieszam różne: oliwa z oliwek, olej lniany, MCT(zamierzam kupić), śladowe ilości innych) – w zależności ile wyjdzie tłuszczy z [...]
SYSTEM SPRZĘŻEŃ NAPRZEMIENNYCH witam wszystkich serdecznie. poniżej zamieszczam najpoteżniejszy na świecie system treningowy, ktorego opracowanie zajęło mi ponad 6 lat (tak jest, pieprzone 6 lat!) - 6 lat ćwiczeń, eksperymentow, obserwacji... system jest dla bardziej zaawansowanych, którym trzeba większych bodźców. aczkolwiek amatorzy pragnący [...]
[...] o ważnej roli błonnika, jako regulatora spalania. Wskazane jest spożywanie znacznej ilości produktów węglowodanowych o zwiększonej jego zawartości ( płatki owsiane, otręby pszenne ). W cyklu dziennym starajmy się spożywać największe ilości węglowodanów na śniadanie. Im bliżej końca dnia, tym mniej produktów węglowodanowych. Wyjątkiem [...]
[...] się na zdrowych tłuszczach (NNKT),chudych białkach i węglowodanach z warzyw i otrąb. Białko: chude mięsa, ryby,jaja, chude sery, odzywki białkowe. Węglowodany: warzywa, otręby: pszenne(lepszy wybór) i owsiane. Tłuszcze: oleje tłoczone na zimno(nierafinowane),tłuste ryby, orzechy i nasiona. Ważną role w diecie ckd odgrywa błonnik, który [...]
WITAM WSZYSTKI ZAINTERESOWNYCH Z GÓRY PRZEPRASZAM ZA BŁEDY CHCIAŁEM WAM ZAPROPONOWAĆ AKCJE REDUKCJI KTÓROM ZACZELI BYŚMY OD 28 CZERWCA AŻ DO KOŃCA WAKACJI. JEJ ZAŁOŻENIAMI BĘDZIE REDUKCJA TKANKI TŁUSZCZOWEJ PRZY JAK NAJMIEJSZEJ STRACIE MIĘŚNI I WMIARE MOŻLIWOŚCI POPRAWIENIA JAKOŚCI MIĘŚNI. NAJPIERW ZACZNE OD PLANU TRENINGOWEGO PLAN [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] z kolei przeszkadza w budowie masy mięśniowej. -Rano staraj się jeść węglowodany o dosyć długim czasie wchłaniania i niskim IG jakimi bez wątpienia są płatki owsiane czy otręby. -Na noc staraj się unikać jedzenia dużych ilości węglowodanów – jeżeli musisz niech to będzie niewielka ilość. -Twaróg jest dobry i tanim źródłem białka jednak [...]
[...] o ważnej roli błonnika, jako regulatora spalania. Wskazane jest spożywanie znacznej ilości produktów węglowodanowych o zwiększonej jego zawartości ( płatki owsiane, otręby pszenne ). W cyklu dziennym starajmy się spożywać największe ilości węglowodanów na śniadanie. Im bliżej końca dnia, tym mniej produktów węglowodanowych. Wyjątkiem [...]
[...] pożywienia, ale także, gdy masz problemy z przewodem pokarmowym. W walce ze wzdęciem pomogą płyny i błonnik, to one oczyszczą Twój organizm. Przede wszystkim jedz otręby, owoce i warzywa oraz razowy chleb, kaszę gryczaną i ryż. Chrapanie sprzyja cukrzycy Chrapanie zwiększa ryzyko zachorowania na cukrzycę. Według badań przeprowadzonych [...]
[...] nas niepełnowartościowe, aczkolweik musimy u Ad3. Na etapie robienia rzeźby musimy zwracać baczniejszą uwagę na posiłki wybieramy ostrożnie źródła węglowodanów : płatki i otręby owsiane, kasza gryczana, ziemniaki , brązowy ryż, warzywa. A także białek : piersi z indyka i kurczaka, tuńczyk i inne ryby , białka jaj. Ad4. W diecie kulturystycznej [...]