Panowie i Lucy, słuchajcie wkvrwiony jestem bo mam dobry gulasz wieprzowy i nie wiem jaki ma rozkład b/t/w. Nic co jest inne niż filet z kury nei wiem jak uwzględnić w diecie, jak wy to kvrwa robicie :-/
Ale to byla chuda wolowina, ktora wygladala jak tansze kawalki na gulasz. Wolowiina na steaka jest poprzerastana tluszczem i wyglada nieciekawie ;-) Wez taki rib-eye... Moja mama by sie skwasila jakby miala takie mieso kupic ;-)
Ja sobie ugotowałam gulasz schabowy. Wyszedł mega. :-D Kupiłam 1,3kg schabu i jak wycięłam tłuszcz i kawałki mięsa, które by mi nie odpowiadały to zostało 1,1kg. Podczas przyrządzania chłopak mi czytał jakie choroby wywołuje jedzenie wieprzowiny itp. %-)
Co ty powiesz? Jeczmienna z twarogiem? Nie wpadlam na to :-) gulasz z karkowy dzis mialam, nijak slodycz tu nie pasila... ale nastepnym razem sprobuje :-) twarog, to lubie z makaronem, cukrem i roztopionym maslem :-) I z dodatkami, np. cynamonem albo melasą karobową ... mniam .... mniam ... Generalnie jęczmienną, a najlepiej pęczak można z [...]
Proponuję gulasz po austriacku. Kilo cebuli na kilo mięcha. Cebulę zeszklić, dorzucić mięso i gotować do miękkości mięsa i rozpadnięcia się cebuli (cebula robi za zagęstnik, ewentualnie można dorzucić zmiksowane warzywa rosołowe). Pod koniec dać sproszkowanej papryki i doprawić sola i pieprzem. Pyszności!