Można sobie zrobić bardzo okrojony trening - po jednym ćwiczeniu na duże partie, mało serii i dość, można mocno obciąć ciężary. Można wreszcie zrobić inny trening ale lekko na ciężarach tak koło 60% stosowanych normalnie. Itp. itd. co kto lubi. No tak, niby o tym wiem, ale tutaj też chodzi o pewne "zaległości" i moją frustrację tym, że np. nie mam [...]
Można sobie zrobić bardzo okrojony trening - po jednym ćwiczeniu na duże partie, mało serii i dość, można mocno obciąć ciężary. Można wreszcie zrobić inny trening ale lekko na ciężarach tak koło 60% stosowanych normalnie. Itp. itd. co kto lubi. No tak, niby o tym wiem, ale tutaj też chodzi o pewne "zaległości" i moją frustrację tym, że np. nie mam [...]
Nie wiem ile kosztuje paczka makaronu, ryzu(4 paczki) cos ok. 2 zeta. Ale jesli chodzi o oszczednosc czasu to ryz przegrywa z makaronem. Zagotowanie wody na ryz - cos ok. 10 min. Pozniej gotowanie ryzu - 20min. Razem co najmniej 30 min. Zagotowanie wody na makaron - jest jej mniej wiec, gdzies 6-8min. Gotowanie makaronu 4-6min. Razem nawet nie 15 [...]
[...] innych czynników, tym produkt będzie bardziej przetworzony, a stopień jego przetworzenia wpływa na jakość. Nie ma tutaj znaczenia czy będą to mikrofale, smażenie, pieczenie, gotowanie, grillowanie, czy gotowanie na parze. Im rzadziej posiłek będzie podgrzewany, tym lepiej. Oczywiście z drugiej strony nie należy popadać w jakieś paranoje. [...]
[...] się trochę namachać i chwilę to trwa, ale wychodzi super konsystencja moim zdaniem. Tylko właśnie nie bardzo da się taką zrobić z dodatkami, dlatego teraz robię na zmianę na dwoma metodami :-D To jedyny właściwy sposób na przyrządzanie jajecznicy :-D gotowanie w garnku na bardzo małym ogniu i dużo mieszania. Mnie już inne wersje nie pasują.
Dokładnie. Każda obróbka termiczna pożywienia (pomijając zamrażanie) podnosi jego IG. Mało tego każdorazowe odgrzewanie lub jak w pytaniu gotowanie a następnie grilowanie również podnosi IG co nie jako sumuje obie wartości czyli IG z gotowania plus IG z grilowania. Mimo że chyba nikt nie jest w stanie obliczyć jakie taki produkt (poddany [...]
[...] ) są najważniejsze, na gestapo badają twoją motywację, karalność i przeszłość w cywilu. Jak nie idziesz na testy to jesteś przydzielony do jakiejś pracy; mycie, sprzątanie, gotowanie, pranie, ogrodnictwo i dom starego legionisty w Piloubier. Po testach IQ i biegu dostajesz moro z zielonym paskiem na ramieniu, no i wszyscy mówią że jesteś na [...]
[...] jednostki treningowe(8km tlenu 4:59/km tempo) a rano parterek. Dzis juz z jakoscia posilkow lepiej, skorzystalem z duzej ilosci chleba i masla po prostu z braku czasu na gotowanie i jakos wszystkiego braklo pod reka. Sniadanie: 50g platki owsiane i 257 g mleka 0.5 % . 2 śniadanie ; 450g jabłko(2średnie), 200g twarog chudy i 123g ogorek [...]
[...] są "od wewnątrz", efektywność obróbki jest szybsza, co za tym idzie straty substancji odżywczych są o niebo mniejsze niż np. przy gotowaniu. Poza tym nie odlewamy wody po gotowanie, do której przedostają się przecież witaminy i składniki rozpuszczalne w wodzie. Stąd też jest to metoda, która powoduje m.in. najmniejsze straty w zawartości wit. [...]
[...] wadze a nie stereotyp " bo od tłuszczu się tyje ... " . Jeśli musisz smażyc, piec to rób to na niskokalorycznych tłuszczach . Gorąco namawiałbym jednak do parowania, innymi słowy, gotowania na parze - mięso, jak i inne produkty nie traci aż tak wielu cennych składników. gotowanie na parze - tradycyjne gotowanie - smażenie / pieczenie
Teraz mam mocno ograniczone możliwości smażenia, także pozostaje mi gotowanie, tym bardziej, że nie ma po tym za wiele zmywania, a mam tylko 1 zlew w łazience na 2 sąsiednie pokoje w akademiku (i istnieje spore prawdopodobieństwo, że ktoś na dłużej zadomowi się w kiblu). Zabawy z omletami i jajecznicami zostawiam sobie więc na weekendy, kiedy [...]
Głównym źródłem żelatyny są odpadki skór cielęcych, wieprzowych oraz świeże kości. Klej wyrabiany jest natomiast z prawie wszystkich surowców bogatych w kolagen, które nie zostały zużyte do produkcji skór garbowanych i żelatyny. Mogą one nawet zawierać skrawki skór garbowanych, ścięgna, kości, rdzenie rogów, mizdrę i okrawki z solonych skór [...]
[...] zwykłą piersią z kurczaka smażoną lub pieczoną. Nazwać to możesz jak chcesz. Pierś z kurczaka jest jednym z zalecanych źródeł białka w diecie. Z kolei sposoby obróbki są dowolne. Jak lubisz lub jaką masz możliwość. Gotowanie, smażenie, pieczenie, duszenie, grillowanie, gotowanie na parze i różne inne można zamieniać w zależności od upodobań.
[...] wstałem bardzo wcześnie, żeby ze wszystkim się wyrobić. Wpierw spłukałem z siebie nadmiar bronzera pod prysznicem, ogoliłem się żeby wyglądać jak człowiek i zacząłem gotowanie ryżu, potem jak się okazało stanowczo za dużo go nagotowałem, ale zawsze lepiej przywieźć ze coś sobą niż gdyby miało czegoś zabraknąć. Spakowałem się i punkt 9: 00 [...]
Co Wy na to? karkówka zapiekana z ziemniakami :-P plus masy ciąg dalszy :-)zabrałem się za gotowanie }:-(:-D /SFD/2016/12/28/cf73e72e4bea4141ab8884bad668508f.jpg /SFD/2016/12/28/900442cf77334938b48c000b182ad339.jpg /SFD/2016/12/28/a98a6c79e84344599852a16bfd679902.jpg /SFD/2016/12/28/d9ea008f19b84d0bbe7087da8147bd83.jpg
Właśnie Kabo tego czasu ciągle brakuje. Praca, gotowanie, trening, zrobienie miski. Do tego jednak potrzeba samodyscypliny i chęci. Ja żyjąc w tym rytmie jestem bardziej zorganizowany niż w okresie nic nie robienia.
[...] rozchorowanie się albo trzymać się założeń i ryzykować tydzień offu, to bez wahania wybieram to pierwsze. Dodatkowo- tona czosnku i cebuli do ostatniego posiłku (półsurowe, gotowanie niszczy substancje aktywne), bardzo ciepłe ubranie się do snu i rozkręcenie wszystkich kaloryferów. Sobota Potwierdzenie starej mądrości, że ciężko być prorokiem we [...]
[...] dodatkowe 300 kcal. Momentami czuję domsy klatkowe, więc musiałem wczoraj coś konkretniejszego zdziałać z tą partią. :) Za chwilę pora spadać na kolejną noc, ale jako, że gotowanie na jutro już mam odbębnione, to będę mógł odespać jeszcze lepiej niż dziś. Dzisiejszy song: http://www.youtube.com/watch?v=HvPXXSgLE-U Micha i godziny (2->14->18 :) [...]