[...] wtedy czas ten sie sprawdza.jasne ze do wody trzeba cos wrzucic moga to byc swieze warzywa przyprawa typu wegeta czy rosol w kostce ale najlepiej swierza wloszcyna.przed gotowanie posol lekko wode.z powstalego wywaru mozesz przygotowac sos i w ten sposob ie zmarnujesz substancji pozostalych w wywarze. sposob na prosty sos pomidorowy: z [...]
[...] zawodnicy jedzą tylko biały i jakoś nie przeszkadza im to wyrzeźbić się do kości. Jednak liczby mówią same za siebie, ryż brązowy jest na pewno lepszy od białego, jest jednak troche drozszy i bardziej kłopotliwy w przygotowaniu (gotowanie luzem 30 minut). Ja od wielu miesięcy jem tylko ryż brązowy i bardzo mi smakuje. Moderator Odżywianie
No to git, bo gotowanie codziennie albo nawet co drugi dzień mi już bokiem wychodzi, to nie tak że sie nie staram ale czasami zanim sie ogarne to już zjem zapasy :D
[...] z odrobina cynamonu albo jaks mieszanke warzywna albo jem go bez niczego :) A moim ulubionym daniem z ryzu jest ryz + piers z kuraka i surowka. Prawda jest ze krotkie gotowanie ryzu sprawia ze po ugotowaniu nie jest go az tak duzo> Kiedys mialem taka sytuacje ze po ugotowaniu zostawilem go na chwile w wodzie, gdy wrocilem to sie [...]
Ok, dzieki. A ile takiego takiego bialka jecie? Na moim jest napisane max. 2 dziennie, i staram sie nie przekraczac, choc czasami ciagnie na wiecej (bo slodkie, bo brak czasu na porzadne gotowanie..)Jakie macie doswiadczenia - kiedy sie jadlo za duzo, albo mniej niz zwykle?
[...] posiłków. Moja lista przebojów: 1. Makaron za białko pochodzenia zwierzęcego, szybkość przyrządzenia (średnio ok. 7 min. gotowania) i niską cenę. 2. Ryż (białko roślinne, gotowanie ok. 2x dłużej) 3. Ziemniaki (dużo wody, zapychacz, nie bez przyczyny produkt stosowany powszechnie w chipsach, a jeszcze nie widziałem kulturysty, który zbudował [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
[...] też obawach, chorobach i schorzeniach warto poinformować dietetyka, który weźmie wszystko pod uwagę. Mamy możliwość również wykupienia diety dla par, co zdecydowanie ułatwia gotowanie, nie trzeba niepotrzebnie używać kilku naczyń, teraz można zdecydowanie skrócić czas przesiadywania w kuchni i wykorzystać go przyjemniej. Tutaj kupisz plan: [...]
Woda źródlana żywiec- to samo sie działo. Jakich Wy używacie wód do gotowania jeśli używacie jakąs poza kranówką? Ja źródlaną kupuje na herbate by nie pić tego syfu z kranu. Gdzieś czytałem że gotowanie wody powoduje że te minerały wszystkie osadzają sie na nerkach ponieważ ich stężenie wzrasta.
[...] dziennej. Naukowcy fińscy zalecają spożywanie do 40g (około 10 łyżeczek) KSYLITOLU dziennie. Zakres temperatur w jakich można stosować KSYLITOL jest szeroki (pieczenie, gotowanie, mrożenie). KSYLITOL stosowany jest również zewnętrznie. W postaci aerozolu ksylitolowego (lub domowego wyrobu kropli do nosa: 1 porcja KSYLITOLU na 20 porcji soli [...]
Lamblioza, znana także pod łacińskimi nazwami Giardiosis i lambliosis, jest pospolitą chorobą pasożytniczą jelita cienkiego wywoływana przez pierwotniaka określanego jako lamblia jelitowa (Giardia intestinalis). Szacuje się, że w Polsce około 3% populacji zarażone jest lamblią. Dotyczy to zwłaszcza dzieci przedszkolnych i szkolnych oraz osób [...]
[...] diety. Gotowanie makaronu uzależnione jest od jego kształtu oraz tego, z jakiej mąki jest wytworzony. Makaron razowy, żytni, czy pełnoziarnisty wymaga więcej czasu na ugotowanie. Z kolei durum trochę mniej. W przypadku makaronu spaghetti, łazanek, czy małych rurek czas ten zdecydowanie się skraca. Jak najbardziej można ugotować makaron w [...]
[...] jako urozmaicenie. Więcej węgli lokuj raczej po siłowni, nie w posiłkach przed. Co to za posiłek "banan, słonecznik, chleb"? Ogólnie zamiast kombinować w ciągu dnia by raz był indyk, raz kurczak, raz kasza, raz makaron - chyba praktyczniej byłoby zjeść jednego dnia to, drugiego to, no chyba że masz mnóstwo czasu i chęci na gotowanie to spoko.
[...] rodzaju kasze w naszej diecie i zamieniać je na inne. Mrożenie kaszy jest dość rzadko spotykanym zabiegiem. Nic nie stoi na przeszkodzie. Jednak warto mieć na uwadze, że gotowanie większości kasz to zaledwie 10 minut, więc nieszczególnie warto mrozić je, aby zaoszczędzić czas. Ugotowana kasza może leżeć w lodówce około 3 dni. Odmrożenie kaszy [...]
No własnie to że lepsze to wiem, ale każdy chwalił gotowanie na parze dlatego się zastanawiałem czy jakieś wartości przez smarzenie się traci. Dzięki ogólnie chłopaki. Dla każdego kto pomógł po SOG-u :)
[...] też obawach, chorobach i schorzeniach warto poinformować dietetyka, który weźmie wszystko pod uwagę. Mamy możliwość również wykupienia diety dla par, co zdecydowanie ułatwia gotowanie, nie trzeba niepotrzebnie używać kilku naczyń, teraz można zdecydowanie skrócić czas przesiadywania w kuchni i wykorzystać go przyjemniej. Tutaj kupisz plan: [...]
Jak na mnie 60 stopni to mało, gotowanie to zwykle najdłuzszy program w pralce i ma 90 st., ale z drugiej strony nie wiem jak zachowa się kolor jak zaczniesz go gotować, wiec moze lepiej faktycznie zacznij od 60 st., krawcowa to też dobry pomysł, ale jak koszulka za duża to i długośc i szerokość i rękawy wiec birac pod uwage ilosc przeróbek nowa [...]
[...] higieny. Konieczne jest utrzymanie wręcz przesadnej higieny osobistej domowników (podmywanie się po korzystaniu z ubikacji, częste mycie rąk, zmiana bielizny osobistej, gotowanie pościeli i ręczników). Podczas kuracji na noc należy zakładać dziecku obcisłe majtki, które rano pierzemy i gotujemy. Myjemy też zabawki, dezynfekujemy przedmioty [...]
[...] Zbyt mała ilość kcal wcale nie sprzyja redukcji i nie jest dobra dla zdrowia. Dodatkowo często wydaje nam się że jemy mniej a i tak mamy nadwyżkę kcal. Z drugiej strony gotowanie pod makro przy trójce dzieci może być uciążliwe i nie dziwię się że żona nie chce sobie zawracać tym głowy ;-) Nie wiem jak wyglądają wasze posiłki, ale takie [...]