Wiesz nie produkt a dawka czyni trucizną :P We wszystkim znajdziesz coś złego w ryżu metale ciężkie W tuńczyku rtęć w szpinaku szczawiany w orzechach kwas fitynowy w owsianych gluten (ale to bardziej jak ktoś uczulony to samo w nabiale laktoza) Woda w nadmiarze też szkodzi jak i w niedoborze tak można wymieniac bez końca :D
Dzięki za pomoc, poprawiłem trochę dietę. Jem wafle ryżowe, ponieważ nie mogę jeść produktów zawierających gluten oraz są wygodne. Jak teraz oceniacie? Mam problem, przed chwilą dostałem biegunki tłuszczowej. Z 85g tłuszczy wskoczyłem na 180g. Zostawić jak jest i organizm się przestawi czy jednak zmiejszyć tłuszcze chwilowo/na stałe? Mimo to [...]
[...] czesto - odpowiedź fizjologiczną organizmu na jego spożycie. Poza tym producenci lubią dodawać do tzw "matrixów" białka niskowartościowe i tanie, lub alergizujące, jak gluten pszeniczny (czyli tzw peptydy glutaminy), białka sojowe itp... Stąd moje takie a nie inne zdanie na ten temat Zmieniony przez - faftaq w dniu 2011-03-28 20:48:27
[...] wie. Wypełnij ankietę, żeby dziewczyny wiedziały coś Ty za pacjentka jest :-D daj zdjecia , do oceny i możności ustalenia BTW. Na chwilę obecną ocenić można tylko menu- wygląda proporcjonalnie pysznie. Ja np tego jesc bym nie mogła ze względu na gluten - no ale o tym w ankiecie ;-) powodzenia :) Zmieniony przez - Bayo w dniu 2013-10-05 18:23:59
Ja jako przykładowy Kowalski też wykluczyłem nabiał,gluten i pieczywo. Na dzień dzisiejszy z niczego bardziej się nie cieszę. Jak do jajecznicy dodać ugotowany ryż to też ładnie wchodzi.
Ja jako przykładowy Kowalski też wykluczyłem nabiał,gluten i pieczywo. Na dzień dzisiejszy z niczego bardziej się nie cieszę. Jak do jajecznicy dodać ugotowany ryż to też ładnie wchodzi. Skoro lepiej się czujesz po ich eliminacji tak jak najbardziej należy się tego trzymać.
[...] Czujesz się wzdęty? Z produktów które mogą działać wzdymająco z tych wyżej wymienionych przez Ciebie bedą to: cebula, fasola czerwona oraz placek tortilli(z uwagi na gluten, jak nie tolerujesz), może tez być to jogurt(z uwagi na laktozę, jak masz nie tolerancję) :) Z przypraw także wyżej wymieniona juz cebula i czosnek działają [...]
Gluten, tak szczerze to w to wierzysz ?:) Nie ma sensu moim zdaniem wchodzić w ketozę na 2 tygodnie żeby później z niej wyjść, samo wejście w nią nie jest proste i dla początkujących... To znaczy co do T+W nie należy opierać diety na dużych proporcjach np. 400ww i 100T sam po sobie zauważyłem że wtedy bez zmiany kaloryczności a zmiany jedynie [...]
[...] ma sensu. http://potreningu.pl/articles/1740/jak-zbudowac-kuloodporny-brzuch Makarony gorzej wypadają w kontekście odżywczym niż ziemniaki, bataty czy kaszę. Nie oznacza to jednak, że trzeba je całkowicie eliminować z codziennej diety. Jeśli nie borykasz się z nietolerancją, nadwrażliwością czy alergią na gluten, to nie masz się o co martwić.
dodanie cytryny w pewnym stopniu niweluje działanie kwasu fitynowego. gluten to białko i jego ilość nie zwiększa się wraz z gotowaniem. utnij pszenicę w diecie na jakiś czas i zobacz jak się czujesz Zmieniony przez - Unixos w dniu 2013-10-01 16:42:14
[...] insulinową ? kasza gryczana... ryż ... makaron durum ? w sumie najbardziej neutralny wydaje się być zwyczajny ryż. najmniejsza wartość białka niepełnowartościowego. bezglutenowy, ale zboże. gryka - wiecej białka, ale nie jest zbożem. durum - szybki, smaczny, niższe IG, bardziej sycący... ale gluten i sporo białka, substancje antyodżywcze. [...]
[...] zaskoczeniem, bo sklada sie juz z samych konkretow i badan. Wiec najpierw przeczytaj, potem nazywaj go szarlatanem, on poprawiona forme utrzymuje juz wiele lat. ps. pisze potocznie, nie jestem zadnym naukowcem przeciez, zle bialka to chodzilo o gluten po prostu, nie sadze zebys sie nie domyslila. Koncze bo niczego od Ciebie jednak sie nie dowiem.
Ech, antek098! ... z tego oczytania nie wiesz nawet, że banan zawiera potas, a gluten i zboża szkodzą jedynie pewnemu % ludzi - czyli prosty wniosek, Twój utytułowany doktor od zbóż powiela głupoty, a Ty mu bezkrytycznie wierzysz. Poza tym nikt tu nie poleca zbóż w każdym posiłku - mijasz się grubo z prawdą. Mnie jakoś bardziej przekonują [...]
Co do Łowickiego, na początku nawet mi smakowało, wystawiłem nawet dobrą ocenę, ale gdy wypróbowałem inne białka, okazało się, jak bardzo się myliłem. Łowickie jest za słodkie, niedobre i zawiera gluten pszeniczny. To nie jest czyste WPC.
no ale ten pepdyt jest zwiazany z glutamina, ktora przeciez troszke pomaga wiec, czy masz na mysli cos innego? To już lepiej będzie jak kupisz sam gluten pszenny. 15 zł za kilogram. Przynajmniej cię taniej wyjdzie :-P Serio, nie bierz tego. Nie wiadomo, ile Megabol tego sypie. Zmieniony przez - jonas93 w dniu 2013-04-28 13:32:27
[...] in concentrations of cortisol.” http://www.ncbi.nlm....pubmed/17413096 -Decreased cortisol response might be a result of less frequent ingestion of inflammatory foods like gluten sources or chemical food additives. Another explanation might be reduced food sensitivity. Those suggestions need to be confirmed by more research on I.F. -It has been [...]
[...] maksa i zalać się to jednak jestem już 15 lat w zawodzię i no około 10/11 lat na siłowni,z dwu letnią przerwą więc coś tam sobie reguluje a teraz trochę zacząłem się bawić w gluten free natomiast cały mój plan spalił na panowie przez wirus,Oki bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi zrobię tak że zmniejszenie dawki i spróbuję przytrzymać jak Bóg [...]
[...] z szynką , pomidor/ogórek , jogurt sojowy z gruszką kolacja : omlet z białkiem wiem , że jem mało białka , kurczaka wogóle nie jem . Niestety dużo produktów nie mogę jeść tak jak , gluten , laktoza, jajka , orzechy i ryż . Jeśli mam możliwość to serki wiejskie , twarogi jem ile wlezie :) Zmieniony przez - atrycja w dniu 2018-01-11 22:07:06