Aaa przepraszam za gluten! Po prostu nie byłam przygotowana. Dziś już jest lepiej, póki co się go pozbyłam z jadłospisu. :D Hmm czy to oznacza, że jeżeli upiekę chlebek z mąki ryżowej/gryczanej to to można go jeść? :D Super, strasznie jestem Ci wdzięczna za te pomysły bo dzisiaj w szkole siedziałam od 8 do 16 jedząc pół kilo winogron :P I nie [...]
[...] i drugie śniadanie i obiad przez obiad i kolację. W ramach tłustego czwartku dwa ciacha zamiast pączków. Tylko w końcu co z tym owsem, bo na necie pisze raz, że zawiera gluten, a innym razem, że nie.. Tylko martwią mnie te węglowodany.. płatki owsiane, kasza gryczana, niby takie zdrowe a wychodzi, że jadę w większości na węglowodanach. A ja [...]
[...] niszcząca tkwi w bardzo dużym IG i GL równocześnie. Po prostu prowokuje trzustkę do produkcji insuliny w ilościach nadmiernych. A insulina zamienia cukier w tłuszcz i otwiera komórki tłuszczowe (w dużym skrócie). Sama fruktoza to cukier owocowy :-) Makaron to gluten. Mówcie co chcecie. Ja nie jadam. Ostatnio kupiłem makaron gryczany (japoński)
Ja niestety mam ten sam problem. Odstawiłem nabiał i była lekka poprawa, jednak dalej mam wzdęcia. Wydaje mi się, że kluczem może być tu gluten, więc kwestia przestawienia swojej diety i wyeliminowania tych produków, co jak wiadomo nie jest takie proste skoro człowiek przez całe życie jadł pieczywo, makarony, płatki owsiane itp.
[...] posiłku), jadaj też tłuste ryby, mięsa, warto zaopatrzyć się w awokado, olej kokosowy, lniany, masło klarowane, orzechy różnego rodzaju. 11. Przy hashi wywaliłabym nabiał i gluten (może nie całkowicie, ale na pewno na jakiś czas, by poprawić konwersję) 12. Zrobiłabym badania o których wspomniałam wyżej, bo zazwyczaj samo hashi ma powiązanie [...]
[...] waga mniej wiecej stała w miejscu)doszłam do ok 1900kcal bez aerobów, ćwiczą na siłowni 3-4 razy tyg 2 x siłowo FBW i 1-2 obwodowo z ciężarem. Miska bardzo dokładnie pilnowana, przez pewein moment odstawiłam całkiem nabiał, gluten ale nie zauważyłam zadnej różnicy, robiłam badania na alergie wysżła mi tylko nietolerancja na substancje słodzące
[...] menu na kolejne dni (żeby ocena nie bazowała tylko na tym jednym)? Chleb najczęściej kupuje orkiszowy (pytałam, czy mogę go traktować zamiennie) i zawsze pytam, czy zawiera gluten w piekarniach lub piekę swój. :) Zmieniony przez - ZnowFiligranowa w dniu 2014-05-01 19:02:45 Zmieniony przez - ZnowFiligranowa w dniu 2014-05-01 19:10:56 Zmieniony [...]
[...] zamiast soku robi papke Musisz mieć taka co ma moc co weźmie i wycisnie ci sok z kapusty, buraka, brokola itd... Dobra czyli tak jak pisalam od tej pory zwracasz uwage gluten out z diety. W sumie nie dotyczy to wlasnie owsianki i kaszy gryczanej. Mozesz za to jesc wszelkie amarantusy, ryz, quinoa, kukurydze, straczkowe i ziemniaki. [...]
[...] miała na myśli, że nabiał może byc przyczyną wzdęć, a jeśli nie nabiał to dalej będziecie drogą eliminacji kombinować co Ci nie służy i powoduje wzdęcia... u mnie wzdęciotwórczo działał gluten np, a po nabiale nie mam takich akcji, ale w sumie ja nabiał jadam okazyjnie, jak już jestem w domu rodzinnym i pije mleko od szczesliwej krowki:-)
Zdajesz sobie sprawę że gluten jest jednym z mocnych alergenów? Masz problem z tarczycą - więc powinnaś go odstawić całkowicie.. Myślę że lektura paru artykułów by się przydała : http://www.sfd.pl/Odchudzanie_%C5%81opatologicznie,_czyli_odpowiedzi_na_najcz%C4%99%C5%9Bciej__zadawane_przez_kobiety-t585708.html [...]
[...] całą resztę można podziękować. Rozwiązaniem są pseudo-zboża: gryka (otręby gryczane), amarantus. Jak się przestawiasz to wyklucz wszystko co może paprać się w organizmie. A gluten ze zbóż posiada tę umiejętność. Tuńczyka kupiłeś to zjedz. Białko dość liche, a do tego zapakowane w puszki, czyli biosfenol i cała reszta szajsu. 30 gramów [...]
[...] sylwetkę:) ja niby nie mam problemu z cukrem ale po badaniach pod obciazeniem dopiero wyszło, ze po spozyciu posilku mam nizszy cukier niz na czczo, ale od kiedy ograniczyłam gluten to jest o wiele lepiej ja akurat cynamon lubie, ale imbir dla mnie jest zbyt ostry i tylko znosze go w herbacie z cytryna, ale tylko swiezy imbir, a nie starty:)
dieta 2000kcal 150g białka 150g ww reszta tłuszczy postaraj sie ograniczyć chleb i makarony na rzecz strączkowych a jezli dasz rade to odstawic w ogóle gluten I sprawdz ile mozesz zjawic sie w tygodniu na siłowni
Czemu służy odstawienie glutenu? Z tego co wyczytałam to oprócz chorych na celiakię i uczulonych na gluten to nikomu innemu się jej nie zaleca... Nie mówię, że to coś złego - chętnie pozbędę się owsianki ze swojego jadłospisu :) Co do siłowni to planuję 3 x na tydzień Zmieniony przez - Gabi_x89 w dniu 2012-11-06 20:42:40
jeśli gluten jest winowajca trzeba odczekać a później można jeść małe ilości produktów z glutenem najlepiej poddanych uprzednio kwaszeniu, tak jak chleb na zakwasie
[...] mam stres musze sie zapchac pod korek... bo tak. Nie robi mi wiekszej roznicy czy to jest kilo karkowki, ziemniakow, czekolady czy nawet zdrowych wafli ryzowych czy platki gluten free. Jak mialem okres bez stresu potrafilem ( w czasach nieswiadomosci) leciec na jaglaku przez kilka miesiecy. Zazwyczaj opycham sie przetworzonym zarciem, bo [...]
W kiełbasie i parówkach jest malusio wartościowego białka... Nie sugeruj się napisami na opakowaniu, bo tam jest sporo kolagenu, glutenu, białka sojowego - a niedużo pełnowartościowego białka z mięsa, które zasiliłoby Twój organizm. Kolagen, gluten itp. podbijają sztucznie zawartość białka w tabelce ze składem takich wyrobów, natomiast są to [...]
[...] 80% wyst laktoza kolo 5 % plus kolo 2% kazeiny zatem osoby uczulaona na laktoze lub okreslona frakcje kazeiny mogą miec problemy, kolejnym trmatem moze byc zawartość glutenu w dodatkach strukturotwórczych stosowanych do wpc 80 ( a ktorych nie doaje sie do wpi )jak tez gluten moze występować w nośniku aromatu stosowanego do wpc 80 ( w [...]