[...] • Wypróżniania przynajmniej 2 razy na dzień są znakiem, że jelita się oczyszczają • Rezygnacja z cukru, produktów przetworzonych, wysokowęglowodanowych, zawierających gluten i laktozę, ze wszelakiego pieczywa, makronów i przetworów mącznych • Na śniadanie zalecane jest mięso + orzechy+ warzywa • Suplementacja witaminą D i magnezem [...]
poczytajcie chłopy o wartości biologicznej BV Whey protein concentrate: 104 <- białko serwatkowe Whole egg: 100 Cow milk: 91 Beef: 80 Casein: 77 Soy: 74 Wheat gluten: 64 <- pszenica chyba że te dane są nie prawdziwe?
Odstaw na razie nabiał (ew. gluten?), śmiem twierdzić, że w 95% przypadków trądzik bierze się z jelit + dochodzą oczywiście kwestie hormonów w okresie dojrzewania.
Nietolerancja na: pszenice orkisz flądre dorsz cebula czarna herbata żółtko jaja kurzego laktoza białka mleka kroweigo soja wiśnia cukier gluten fruktoza cyclemet (nie moge rozczytac ;p) mannit sorbit Jedyne co do zmiany mam w diecie to białko na jakieś bez laktozy i odstawienie na jakiś czas jajek bo przesadziłem z nimi ostatnio i w tym wypatruje [...]
[...] wystarczy kilka dni bez jakiegoś składnika. Możesz zjeść coś dzisiaj, a objawy nietolerancji mogą się ujawnić dopiero za 2-3 dni. W pierwszej kolejności zwróciłbym uwagę na gluten i nabiał, wyrzuciłbym je na co najmniej kilka tygodni. Podobnie zminimalizowanie cukru do praktycznie 0 i ogólnie zainteresowanie się dietą tłuszczową - ale bez [...]
Owies jest naturalnie bezglutenowy. Polski owies zostaje zanieczyszczony na sortowniach i liniach produkcyjnych, gdyż większość zakładów przetwarza go razem ze zbożami glutenowymi (także pył w powietrzu powoduje zanieczyszczenie). Ilości te są jednak nieistotne dla zdrowego człowieka, nawet jeśli przyjmiemy że istnieje coś takiego jak NCGS (non [...]
[...] Czy to aby nie za dużo na redukcji ? Chleba 100 g (de facto 80 ale chodzi o zasadę) będzie robić problem ? Skąd macie (pytam bez przekory i szczerze zainteresowany) info że gluten albo węgle poniżej 150 mają wpływ na tarczycę, która u mnie de facto nie działa bo przyjmuje sztuczne hormony ? Zmieniony przez - detected w dniu 2016-09-02 10:33:55
to dla mnie gluten jest spoko :) Bo jak nie jestem na redukcji to nabiał i pieczywo jest dla mnie idealne a próbowałem oba odstawić. Zmieniony przez - detected w dniu 2016-09-02 10:43:41
[...] przeze mnie nie pisalem tylko o l-glutaminie - ale o glutaminie w ogole (wszystkich formach, lacznie z peptydem i NAGiem). Peptyd glutaminy, czyli inaczej - hydrolizowany gluten pszenny dla mnie jest rownie nieskuteczny co zwykla glutamina co potwierdzają badania (chociazby: van Hall G, Saris WH, van de Schoor PA, Wagenmakers AJ.Department of [...]
Ja dodam od siebie, ze wyrzucilem gluten calkowicie z diety i czuje sie bardzo dobrze. Wczesniej wzdęcia uczucie jak to wszystko siedzi w jelitach, zamula. Lista produktów bezglutenowych jest w Google i Ci polecam sie z nia zapoznać.
przenisiemy do "zdrowia" z mojej strony moge poradzić, tylko tyle, że czym prędzej zrób sobie testy alergiczne, bo możesz mieć nietolerancje pokarmową, np. na białko, gluten itp. zestaw 20 alergenów kosztuje chyba 100, albo 160 złotych- przynajmniej ja tyle płaciłem bada się pobraną krew
[...] jelitowe mają często żłożone podłoże, ale warto zacząć od zupełnych podstaw, czyli wykonania szerszych badań i próby eliminacji najczęściej szkodzący pokarmów - nabiał, gluten, owsiane również u niektórych osób powodują problemy. Pomijając to, że dieta ogólnie jest monotonna (jeśli tak wygląda większość dni), brak warzyw - chyba że po [...]
O jakim badaniu mówisz odnośnie glutenu? Tutaj jest za dużo możliwości do ewentualnego eliminowania. Z potencjalnych alergenów - nabiał i gluten, owsiane bym rozważył, żeby zastąpić choćby na tydzień innymi. Po wykluczeniu obserwuj, jeśli będzie bez zmian to spróbuj low fodmapa. Pokaż wyniki badań jakie miałeś do tej pory wykonane. Ogólnie krew w [...]
PH moczu poziom homocysteiny białko C-reaktywne lipidogram poziom zakwaszenia żołądka (PH) poziom wit. D3 OH25 gluten - ee, bardziej toksyny, które uwrażliwiają na to białko pszeniczne podobnież jest z nabiałem i nadmiarem śluzu w wyniku jego spożywania Jak dla mnie - jesz śmieci, będziesz miał śmieci w organiźmie I poprzez jedzenie śmieci [...]
głównym winowajcą jest gluten, który wpływa bardzo negatywnie na pracę jelit. Trądzik jest tylko skutkiem zlej pracy jelit w ponad 90% przypadków. a jak wiadomo medycyna leczy obecnie skutki nie przyczyny dlatego nikt nie nagłośni: zmień dietę zamiast wydawać $$ na jakieś terapie, kremy itp
Ok przyjąłem do wiadomości. Niestety płatki odpadają-zawierają gluten. Rybka też czasem wpadnie, warzyw dodam, orzechów dodam. Dzięki i pozdro I Hapaj SoGa oczywiście Zmieniony przez - DrumNBass w dniu 2008-06-07 02:02:37