[...] tykaj jodu, dopoki nie bedziesz pewna, ze jest konieczny! ale generalnie uloz sobie diete bazujac na zdrowych, nieprzetworzonych produktach, profilaktycznie mozesz wywalic gluten, jesli nie sprawi Ci to jakichs mega trudnosci. znasz angielski na tyle, zeby swobodnie czytac? to podrzuce ci linka Zmieniony przez - bubumysz w dniu 2013-06-05 [...]
Nawet jeśli nie ma problemu z pszenicą, to nadal wyszedł ci teoretycznie jakiś tam problem z glutenem, więc tym bardziej orkisz do wyrzucenia ;p . kukurydza syf, raczej jako sporadyczny dodatek. Sporo masz przetworzonych, z natury bezglutenowych - ryżowe, gryczane, jaglane, a i smakują wg. mnie spoko :-) . Generalnie jako, że jelita świrują to [...]
a to juz niedlugo, czekam z niecierpliwoscia :) powodzenia w dietce. Dobrze ze obcinasz pieczywo bo wiekszosc czuje zmeczenie przez zawarty w nim gluten.
Jako żródło węgli po treningu wybrałbym jednak ryż lub ziemniaki ale jeśli lubisz to kasza manna może być pamiętaj jednak że to produkt zawierający gluten i mimo iż jest lekkostrawna to nadal to jest zwykła pszenica która upośledza wyrzut insuliny poprzez zawarte w ziarnach leptyny
nic Ci nie stanie się jak usuniesz na 2-3 miesiące gluten z diety (ale nie wprowadzaj pieczywa bezglutenowego) oraz zamienisz nabiał wysoko laktozowy na ten który naturalnie ma uszczuplone ilości laktozy jak sery dojrzewające w tym feta pełnotłusta czy mozzarella. Co do szczypty soli - nie powinna nic zmienić w kwestii puchnięcia ale zawsze warto [...]
Poniżej 25% kalorii z węglowodanów to LC. Ketoza zaczyna się poniżej 10%. Nie ma konieczności odcinać ww aby efektywnie spalać tłuszcz zapasowy i poprawić swoje parametry zdrowotne. Jakie robiłeś ostatnio badania? Czemu eliminujesz gluten?
Gluten ewidentnie mi nie służy. Gazy, uczucie wypełnienia, napuchnięcia, zmęczenie. Powiem szczerze, że nie robiłem na niego nietolerancji. Nie jest też tak, że jak osoba z celiakią uważam na śladowe ilości. Prawdę powiedziawszy może to nie być wina glutenu a na przykład pszenicy.
[...] a ty tam masz pewnego dnia 280g rodzynek do tego cukier z bananów, nabiału i płatków i robi się całkiem spora suma cukru w ciągu dnia jak na 3,5k kcal. Pieczywo zawiera gluten niby spoko ale nie jadł bym go za dużo ani za często nawet jak nie masz nietolerancji, płatki owsiane zawierają substancję antyodzywczą - kwas fitynowy a ty masz dość [...]
chicken (55%), palm oil, breadcrumb, water, wheat flour, soya protein isolate, corn flour, salt, modified tapioca starch, wheat gluten, white pepper powder w 100g: protein 15.2g carbohydrates 11g fat 13g czyli jak widac niezbyt to zdrowe... Zmieniony przez - zinko w dniu 2012-01-08 11:49:26
[...] mozesz jeść chleb ale jedynie jako chleb na zakwasie własnej produkcji, a tak mozesz spokojnie zrezygnować co polecam, rezygnacja ze wszystkich zboz zawierających gluten. Czy owsiane płatki mozesz jeść? Możesz jeśc strączkowe? Warzywa typu gotowana marchew buraki i inne korzeniowe liczysz, jako zrodla weglowodanow, sól normlanie [...]
[...] twierdza ze de facto bardzo trudno na prawde dojść do tego co szkodzi dziecku bo wiele substancji krazy we krwi dlugo. Mleko tak(tu potrzeba 4 tyg na wyczyszczenie), gluten tak (ten krazy 6 miesiecy we krwi)orzechy tak, do tego moga dojsc inne bialka, ktore moga uczulać, ale owoce i warzywa sa problematyczne Na prawde uważasz ze w mleku [...]
[...] mam pojęcia już, co mnie uczula, ale od wczoraj mam okropne (może przesadzam - średnie) bóle brzucha. Zjadłam wczoraj wieprzowinę z makaronem i od tego się zaczęło. Albo gluten, albo zbyt tłusto, sama nie wiem, czasami jem makaron z wołowiną i wszystko jest ok, więc dlaczego teraz nie:-? Na drugi dzień przeszło, ale przyszedł mi do głowy [...]
Dawaj, pewnie};-) Ale zaraz, zaraz - jakie analizy, co niepokojącego?\-) Mis, konsultowałam wiele razy. :-P Wertowałam również sporo dzienników na sfd szukając dziewczyn o podobnej figurze do mojej. I to co zauważyłam, że dziewczyny, które tyją w brzuchu i chudną w nogach, często cierpiały na tego typu przypadłości. Mniej więcej wiem, co mi [...]
Przeczytaj odpowiedź Bubu w tym temacie - odnośnie odstawienia glutenu: http://www.sfd.pl/Rewolucyjna_rewolucja-t1021378-s5.html#post2 Gluten w hashi się odstawia ze względów medycznych/zdrowotnych. To nie jest fanaberia dietetyczno-żywieniowa. "Czyszczenie" organizmu z resztek glutenu trwa około pół roku. Przez ten czas wskazane byłoby [...]
[...] bo to jak bylo wyraznie widac po postawionym znaku zapytania byla wyrazona watpliwosc a nie pseudonaukowy osad. juz nie chce mi sie dalej tego drazyc.szczerze mowiac czy to gluten czy l glutamina czy kwas l glutaminowy to i tak zbedny dodatek moim zdaniem.duzo lepiej by to wygladalo gdyby bylo wiecej wlasciwego bialka w preparacie(bo 75/100gr [...]
[...] nie wiem czy nie dla własnych niektórych białek. Jedyny minus to... opakowanie. Znalazłem jeden błąd "Zwiera substancje słodzące". Zastanowiło mnie też, że zawiera gluten pochodzenia pszenicznego, bo białka są - jeśli dobrze rozumiem opis - zwierzęce. No i słój... zdaję sobie sprawę, że jest on standardowy, ale dlatego lubię folie, że o [...]
Nie wiem, może ten peptyd glutaminy, czy gluten (jak zwał tak zwał ) ma jakąś wartość dla kulturystów, ale chyba nie za taką cenę!! Ja już dawno "wyleczyłem" się z kupowania odżywek z dodatkiem "wynalazków"
Ten jezyk to chodzilo mi o laktoze. Z glutenem to nie wiem jeszcze jak jest ale unikam go. Obli to aby sprawdzic gluten to mam pol roku go nie jesc a pozniej zjesc by zobaczyc co sie dzieje? Nie ma innego krotszego sposobu? giladyny jak mam sprawdzic czy mi nie szkodzi? Platki owsiane jem i chyba nic sie nie dzieje. W kazdym razie nic co bym mogla [...]
Czyli aby to sprawdzic mam odstawic wszystko co ma gluten? Po pol roku jak sprawdze? Mam zjesc cos z glutenem? Przepraszam ze tak dopytuje ale chcialabym sprobowac to sprawdzic