Zapraszam wszystkich do śledzenia mojej metamorfozy na:
http://www.sfd.pl/kamos1602__PROJEKT_MASA_-t899186.html
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
SprawdźPS. Pytanie o błonnik też jest aktualne ile powinienem go spożywać? 30g? 50g?
Zapraszam wszystkich do śledzenia mojej metamorfozy na:
http://www.sfd.pl/kamos1602__PROJEKT_MASA_-t899186.html
Stop wishing start doing
Fachowe kursy kosmetyczne prowadzone pod okiem profesjonalistów - http://kursykosmetyczne.com.pl/
Dodam, że ten kefir to tylko jednorazowo (wcześniej z pół roku nie miałem kafiru w ustach). Jakiś miesiąc temu spożywałem też spore ilości mleka (nawet do 700ml dziennie, ale tak jak mówię od miesiąca nie piłem mleka).
Z suplementów biorę bcaa i kreatynę (czytałem, że kreatyna też może wzdymać), ale tutaj dodam, że kreatyny jest końcówka i za około 2-3 dni już jej nie będzie.
Zapraszam wszystkich do śledzenia mojej metamorfozy na:
http://www.sfd.pl/kamos1602__PROJEKT_MASA_-t899186.html
Zmieniony przez - Vaadeer w dniu 2013-10-01 11:19:00
VaadeerMnie strasznie wzdymały płatki owsiane, gdy jadłem ja na surowo(różnego rodzaju shake gdzie mieliłem w nich owsiane itp), brzuch był jak mały balon wzdęty, wystawał przed klatkę. Mi pomogło zalewanie wrzątkiem z 2-3h przed obróbką owsianych tak by sobie zmiękły i nasiąkły, prawdopodobnie winowajcą jest kwas fitynowy który pod wpływem temperatury rozkłada się.
Zmieniony przez - Vaadeer w dniu 2013-10-01 11:19:00
wystarczy namoczyć na wieczór płatki w zimnej wodzie i pokropić cytryną(ja daje pół cytryny na szklanke płatków). Z rana są gotowe do szamania, nie trzeba gotować.
Co do płatków jedzonych w ciągu dnia to wypiekam z nich ciasteczka (fakt, że w ciągu ostatnich dni sporo jadłem tych ciastek) ale problem wzdętego brzucha był już wcześniej.
Piszecie, że może być to wina glutenu... z tego co wiem to nadmierne ilości glutenu pojawiają się przy np. rozgotowanym makaronie, jednak tutaj też raczej nie jest wina tego, bo makaron zawsze robię al dente :D
Co do ilości błonnika to może tutaj tkwi problem... ile dziennie powinienem go spożywać? (20 lat 174cm 71,8kg)
Zapraszam wszystkich do śledzenia mojej metamorfozy na:
http://www.sfd.pl/kamos1602__PROJEKT_MASA_-t899186.html
gluten to białko i jego ilość nie zwiększa się wraz z gotowaniem.
utnij pszenicę w diecie na jakiś czas i zobacz jak się czujesz
Zmieniony przez - Unixos w dniu 2013-10-01 16:42:14
Co do pszenicy to nie widzę jej w swojej diecie...
Fajny myk z tą cytynką do owsa :) dzięki za radę, będę z tego korzystał
Mam jeszcze jedno pytanko:
Czy gdybym chciał zmienić w tym momencie nieco ilość tłuszczy w diecie (powiedzmy do tych 90) kosztem ww to czy mogę to zrobić z dnia na dzień? (zachowując oczywiście taką samą ilość kcal) Czy lepiej to rozłożyć w czasie i dodawać np. 5 tłuszczy każdego dnia?
PS. Macie po SOGaczu Panowie
Zapraszam wszystkich do śledzenia mojej metamorfozy na:
http://www.sfd.pl/kamos1602__PROJEKT_MASA_-t899186.html