Szacuny
3
Napisanych postów
191
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1728
Czy jak sobie zjem raz w tygodniu pizze(zwykłą margherite)po treningu to czy stanie mi się wielka krzywda?
Jak tak to niech mi ktoś wyjaśni w jaki sposób?
Wydaje mi się że to tylko ciasto,ser i sos pomidorowy a więc niezdrowe jest tylko to ze jest to pieczone
Szacuny
2
Napisanych postów
390
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
3636
Krzywda Ci Się nie stanie :P nie jestes profesjonalistą raz na jakiś czas można , na masie częsciej na redukcji juz mniej . ale Ja bym polecał raczej raz na 2 tygodnie a pozniej raz na miesiac zalerzy jaka kto ma silną wole :)
No Ciasto z pizzy to wegle o wysokim ig ( mąka i drożdże)
ser wiadomo (wytwór seropodobny) tłusty jak ...h...j
no a sos nigdy nie widział pomidorów :D
Powodzenia i smacznego takie oddstepy dobrze robią na psychikę :)
Szacuny
1
Napisanych postów
306
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
7578
Ja wcinam pizze i to dosc czesto z tym ze sam ją robie. Używając maki orkiszowej typ 2000 masz wegle o niskim Ig. Na to pomidory ser cebula kurczak + oliwki jak ktos lubi i masz dosc dobrze zbilansowany posilek. Z tym ze po treningu tluszcz ( ser, oliwki) nie jest mile widziany.
Szacuny
6
Napisanych postów
529
Wiek
32 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
17579
hehe zpost zaginal podczas odpowiedzi ;(
musze sie zapoytac, czy ryba tilapia jest dobra?jem ją co niedziele ale w sumie nigdy nie przyszlo mi do glowy abo sie o nią zapytac :)
Szacuny
1
Napisanych postów
306
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
7578
tez ostatnio z braku innych ryb kupilem tilapie. W smaku jest ok latwo sie przyżadza nie kruszy sie tak jak np dorsz. Z tym ze jest to ryba chodowana w chinach bodajze na takich samych warunkach jak panga... wiec nic specjalnego. Lepiej zostac przy dorszu, mintaju
Szacuny
431
Napisanych postów
56364
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
184874
jeśli możesz nie polecam "Według Fundacji Programów Pomocy dla Rolnictwa FAPA, "wartość odżywcza tych ryb (pangi i tilapi- PAP) budzi zastrzeżenia naukowców ze względu na metody hodowlane stosowane w produkcji". Chodzi o duże zagęszczenie ryb w często zanieczyszczonych akwenach, stosowanie w hodowli antybiotyków, środków bakteriobójczych, hormonów itp. Zawartość w pandze (korzystnych dla zdrowia - PAP) kwasów Omega-3 jest niemal zerowa (0,08 proc.), podczas, gdy ich zawartość w np. pstrągu wynosi 1,87 proc. "