Szacuny
1
Napisanych postów
789
Wiek
38 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
8038
A teraz jeszcze coś o diecie. Sniadanie juz opisałem a potem to juz 3 razy jadłem PAEJE - narodowa potrawa w Hiszpanii. ( 3 rodzaje mięsa wątróbka papryka szparagowka fasolka i ryż ).
OTO FOTKA TEGO DANIA:
Dzisiaj też dorbze pojadłem ponad 4000kcal dziś zaliczyłem napewno
Szacuny
0
Napisanych postów
178
Wiek
38 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2951
Paella z kurczakiem
Podstawą narodowej potrawy hiszpańskiej paella jest ryż, warzywa i przyprawy. Danie przyrządza się na patelni i podaje gorące...
Składniki
* 1 opakowanie Paelli z kurczakiem Kamis
* 200 g filetów z piersi kurczaka
* 225 g mieszanki warzywnej (mrożonej lub w puszce)
* 1/2 szklanki ryżu paraboiled
* 2 łyżki oleju
* 250 ml (1 szkl.) wody
Podstawą narodowej potrawy hiszpańskiej paella jest ryż, warzywa i przyprawy. Danie przyrządza się na patelni i podaje gorące. Najpopularniejsza jest paella z Walencji, która początkowo składała się z ryżu, przypraw i ziół, a następnie stopniowo dodawano do niej: paprykę, pomidory, mięso lub kiełbasę i owoce morza.
Paella z kurczakiem z linii Siesta to potrawa z ryżu, chrupiących warzyw i mięsa kurczaka przyprawiona charakterystyczną mieszanką aromatycznych ziół i przypraw, m.in. słodkiej papryki i pieprzu.
Sposób przyrządzania:
1. Piersi z kurczaka pokrój na małe kawałki i podsmaż przez 2 minuty na gorącym oleju 2. Następnie dodaj ryż i mieszankę warzywną i całość smaż przez 1 minutę.
3. Zawartość opakowania dokładnie wymieszaj z 250 ml wody i dodaj do mięsa, ryżu i warzyw.
4. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez około 12 minut, od czasu do czasu mieszając.
.
Szacuny
1
Napisanych postów
789
Wiek
38 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
8038
Pora na dziń nr 5
Rano śniadanie standardowo jajka z chlebem + oiliwa z oliwek i płatki owsiane z mlekiem z seem białym z banenem i malinami zmiksowane w blenderze:) Pycha.
Póżniej pojechałem z mamąna działkę zbierać pomidory i maliny
I o godiznie 12 30 do 14 trening:
Czworogłowy + Klata + Tricol !
Zacząłem od 10 min rozgrzewki na rowerku stacjonarnym:
1 Przysiady na maszynie:
1x25pow 40kg
1x20pow 80kg
1x18pow 90kg
1x13pow 100kg Jak pisałem wczesniej nogi oszczędzam ze względu na prawe kolano. Ruch robiłem maxymalnie wolny zeby jak najbardziej pospinało:)
2 Wyprosty nóg:
FILMIK
1x15pow
1x15pow
1x13pow oczywiscie progresja z kazdą serją
Klata Jednak darowałem sobie superserie na kltke na rzecz Trica:)
1Wyciskanie sztangi skos w górę
1x15pow 50kg
1x15pow 60kg
1x10pow 70kg
1x5pow 80kg pierwszy trening więc puki co lajtowo:)
2 wyciskanie sztangą skos w dół
1x15pow 70kg
1x10pow 80kg
1x5pow 90kg
1x5pow 100kg tez lajtowo:)