SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Optymalni na bombie

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 432338

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 306 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5733
Jeszcze dwa lata temu jakby ktos podal taka diete to by go zbanowali i zwyzywali :P

A jak to jest z "szkodliwością" takiego jedzenia, wysokokaloryczne posilki, tłuste w dodatku tluszcz zwierzecy, w dodatku mala ilosc tych posilkow.. podroby maja duzo cholesterolu zlego.. Jak wychodzi zdrowotnie taka dieta? Ktos cos?

Czy moze nie liczy sie czystosc jedzenia a efekty ?:P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1952 Napisanych postów 13710 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 249865
Ja tez,drugi posilek jem po 12 a na silowni jestem 16:30 i glodu nie czuje
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 365 Wiek 40 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 18735
A jak wygląda kwestia obróbki termicznej? Jakie jest wyjaśnienie tej kwestii, na tłuszczówce smażenie już nie szkodzi?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
miczelx ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 907 Napisanych postów 35146 Wiek 84 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 814700
Patryk1337
Jeszcze dwa lata temu jakby ktos podal taka diete to by go zbanowali i zwyzywali :P

A jak to jest z "szkodliwością" takiego jedzenia, wysokokaloryczne posilki, tłuste w dodatku tluszcz zwierzecy, w dodatku mala ilosc tych posilkow.. podroby maja duzo cholesterolu zlego.. Jak wychodzi zdrowotnie taka dieta? Ktos cos?

Czy moze nie liczy sie czystosc jedzenia a efekty ?:P


Dieta optymalna zostala opracowana w 1968r
Lukasz Kazimierczak stosowal i polecal ta diete od kiedy pamietam, czyli jakies 15 lat lub wiecej
tu temat na forum z 2003
https://www.sfd.pl/Szukala__dieta_tluszczowa-t95946.html

Nie jest to nic nowego.

Nie ma czegos takiego jak zly cholestero w pozywieniu,
mianem zly lub dobry okresla sie frakcje badane we krwi ( zreszta blednie )
doksztalc sie troche bo nawet jak ktos rozwinie wypowiedzi to nie zrozumiesz
1

BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 306 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5733
rozwinalbys z tym cholesterolem? Wiem, ze moj ojciec ma z tym problem, byc moze jakos mu pomoe
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
miczelx ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 907 Napisanych postów 35146 Wiek 84 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 814700
hando1
A jak wygląda kwestia obróbki termicznej? Jakie jest wyjaśnienie tej kwestii, na tłuszczówce smażenie już nie szkodzi?


Smazenie szkodzi/nieszkodzi tak samo na kazdej diecie,
O nasileniu takiej szkodliwosci decyduje rodzaj uzywanego tluszczu, tluszcze roslinne (wyjatek kokos) nie nadaja sie do smazenia, tluszcze zwierzece duzo bardziej, aczkolwiek pewnie lepiej smazyc mniej niz wiecej

BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
miczelx ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 907 Napisanych postów 35146 Wiek 84 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 814700
Patryk1337
rozwinalbys z tym cholesterolem? Wiem, ze moj ojciec ma z tym problem, byc moze jakos mu pomoe


Moge rozwinac,
polecam pozycje :

"Cholesterol naukowe klamstwo" - Uffe Ravnskov

temat jest obszerny

BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 365 Wiek 40 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 18735
miczelx
hando1
A jak wygląda kwestia obróbki termicznej? Jakie jest wyjaśnienie tej kwestii, na tłuszczówce smażenie już nie szkodzi?


Smazenie szkodzi/nieszkodzi tak samo na kazdej diecie,
O nasileniu takiej szkodliwosci decyduje rodzaj uzywanego tluszczu, tluszcze roslinne (wyjatek kokos) nie nadaja sie do smazenia, tluszcze zwierzece duzo bardziej, aczkolwiek pewnie lepiej smazyc mniej niz wiecej



Temat jest w sumie kłopotliwy. Najpierw niektórzy(tutaj np. parę znanych nazwisk) pół życia grilowali/gotowali/parowali kurczaki o smażeniu nie mogło być mowy a po przejściu na tłuszczówkę 2-3x dziennie smażenie na głębokim tłuszczu i wszystko jest ok. Oczywiście użyty tłuszcz jest ok, nie o tym mówimy tylko o obróbce termicznej. Czy nie jest czasem tak, że niejako przymyka się na to oko i nie porusza za często tej kwestii ponieważ jest świadomość, że bez smażenia na takiej diecie to będzie słabo?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 395 Napisanych postów 9627 Wiek 47 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 133458
Obróbka termiczna tłuszczu sprawia, że traci on swoje właściwości "prozdrowotne" ale kaloryczność pozostaje bez zmian a to głównie o kcal pozyskiwane z fatu chodzi w tym systemie.
Podaż tego makroskładnika jest tak duża, że wiadomo, że nie wszystko zostanie poddane obróbce termicznej, zatem ta pozostała część spełni też swoją rolę "prozdrowotną", więc pod tym względem wszystko jest ok.

Smażenie nie było wskazane przy dietach opartych na dużej podaży ww z wiadomych względów.

Trzy miłości życia: dzieci, siłownia, żona...... no może dzieci, żona i siłownia

ZAJRZYJ i jak możesz to POMÓŻ
http://www.sfd.pl/KruQ__prośba_o_pomoc-t996105.html

Mój dziennik:

http://www.sfd.pl/KruQ__wakacyjny_recomp,_aktualne_foto:_str._122_-t977745.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
miczelx ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 907 Napisanych postów 35146 Wiek 84 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 814700
Grilowali parowalo etc raczej po to by obnizyc tluszcze i kalorie z tluszczu generalnie,
gdybym teraz zdecydowal sie na powot na wegle to robie to samo tj, wegle na maxa, a tluszcz na minimum wiec o smazeniu nie byloby mowy.

Na co przymyka sie oko ?

BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czy to ginekomastia albo lipomastia?

Następny temat

problem z masa

WHEY premium