SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 247767

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 117 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1446
Chciałem żeby szejk miał konsystencję smoothie bo taki właśnie jest ten robiony na siłowni ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
No to zalej mlekiem ew.wodą tylko tak by przykryć kostki lodu i blenduj dość długo by nie zostały wyczuwalne grudki. Tak w kawiarni robiliśmy frappe

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 117 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1446
Tak dzisiaj zrobie :P mam nadzieje ze lód nie rozpusci się do zera :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17708 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
lód zawsze możesz na koncu dodać

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4552 Napisanych postów 35820 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263273
od siebie polecam szejka z przepisu Bzyk'a




ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 117 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1446
Dzięki wielkie ;) Wyszedł dokładnie taki jak chciałem :)
Akurat dałem 4 kostki lodu 200g mleka i 50g białka treca ale podejrzewam ze z mniejszej liczby bialka tez by wyszlo.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 62 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 11977
Mam problem z omletem. Nie jestem w stanie znaleźć optymalnego przepisu na omlet z 2-3 jajek z owsianymi i bananem do posmarowania dżemem/masłem. Nie wiem, na czym go smażyć. Za każdym razem pierwsza strona wychodzi w porządku, przerzucanie średnio (raz się uda, raz nie), a strona z bananem po przykryciu patelni po pewnym czasie całkowicie się przypala. Prosiłbym o poradę oraz podesłanie najlepszego, najdokładniejszego przepisu na omlet. Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17708 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Płatki namaczasz w wodzie na noc, rano odcedzasz, ok 70g starczy, 2 jaja i mieszasz wszystko, na teflon masełko klarowane czy spryskać pamem dajesz mały ogień pod przykryciem jak już się zetnie to zsuwasz na talerz następnie na talerz nakładasz patelnie i obracasz i już pasz przewróconego omleta, no i robisz z drugiej strony, kroisz banna i mozesz posmarować sobie czym tam chcesz, czy zblendować banana z małą ilością jogurtu naturalnego.
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 62 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 11977
A tego banana kroję i nakładam na smażący się omlet pod przykryciem? Czy po prostu świeżego już po usmażeniu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 164 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1947
Siemanko,otóż ćwiczę i mam dietę i mam pytanie co do przyrządzania piersi z kurczaka, cze lepiej jeść smażoną w panierce czy gotowaną na parze? Sprawdzałem w necie i smażona ma w 100 g ma około 25g białka i az 13 tłuszczu a gotowana na parze 39g białka i 2g tłuszczu. Jak wy to przyrządzacie?
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium