SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 246412

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Ubij, ootnij, cebula w kostkę, skrojony czosnek, do tego marynata oliwa, sól, pieprz, sos sojowy, cury, papryka słodka, jakies ziółko i si
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 411 Wiek 31 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 3824
Patrzcie
Robie omlet na jajku bekonie i serze (masa:D)
Zostawim na patelni az do jutra 6 rano
Moge podgrzac znowu na patelni lub w mikro i zjesc?
Nie popsuje sie nic? Dzieki za odp
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 149 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 4262
Kupiłem w Biedronce stek z udźca wołowego. Miałem w planach zmielenie go, ale doszedłem do wniosku, że szkoda tak dobrego mięsa.

Niestety nigdy nie przyrządzałem steków, nie wiem co mam teraz robić i jak go zrobić. Na forum na pewno jest dużo osób, które mają doświadczenie w tej materii.

Proszę zatem o pomoc i jakieś proste przepisy :) Mam patelnię teflonową, grillową, oliwę z oliwek, przyprawy :D


Zadałem już swoje pytanie w pojedynczych pytaniach juniora ale zostałem przekierowany tutaj :)

Zmieniony przez - Bronti w dniu 2014-11-19 21:43:42
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Nacierasz steka oliwą z oliwek i pieprzem,czekasz aż uzyska temperaturę pokojową,następnie rozgrzewasz do max. patelnię najlepiej grillową i smażysz po minucie z każdej strony,odstawiasz na talerz,przykrywasz i czekasz z jedzeniem przynajmniej 10min. ,voila!

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 30 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2567
Siema. Orientuje sie ktos, gdzie mozna kupić jakieś sosy do jedzenia bez cukru i dodatkow do codziennego uzywania? Cos a'la sos BBQ, keczup itd.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 168 Napisanych postów 4456 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 65753
Udziec wołowy nada sie na hamburgery? Jest akurat promo w kauflandzie,

"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Jak najbardziej

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 168 Napisanych postów 4456 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 65753
Powiedzcie jeszcze prosze z ktorej czesci bedzie lepszy stek - antrykot, rostbef czy udziec? Promo jest na to w biedrze ale wszystko w tej samej cenie i ciezko ocenic :)

"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 1290 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 14100
rostbef jest cacy

Piękno jest w prostocie

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium