SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 247541

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 86 Napisanych postów 44057 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 134427
mi tam kiedyś znajomy pokazywał że jak się smaży to ma być tak samo twardy jak dłoń w odpowiednim miejscu, tylko że ja mam łapy twarde całe i trochę przypiekłem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Ja tam nie mam takiego problemu jaki mi wyjdzie taki zjem, z 4 min na jednej stronie 4 na drugiej i jem, beef master ok 15-20 mm

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Jak ktoś ma za dużo pieniędzy...to może mi oddać albo zakupić sobie termometr gastronomiczny. Za 30 zł można kupić elektroniczńy wbijany. Sprawdza się
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
2 min z każdej strony i wcinam

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2619 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 36108
No tak ze 1,5-2cm ma. Ale sypiecie go jakimiś przyprawami? Czy tylko sól i pieprz? I kiedy?

Hard work & dedication

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 77 Napisanych postów 2109 Wiek 37 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 140250
Malinowa
Pierś taka ze skóra i mostkiem nazywa się "pierś kulinarna" więc jeżeli tak nie napisali to pewnie jest oczyszczona ;-


Bylem w Polomarkecie wczoraj i ta piers z kurczaka to ze skora i mostkiem a wiec, nie bylo zadnej adnotacji w gazetce ani sklepie piers kulinaria, tylko piers z kurczaka;p Chodzi o to promo 11,49 zl za kg.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
Fryto
No tak ze 1,5-2cm ma. Ale sypiecie go jakimiś przyprawami? Czy tylko sól i pieprz? I kiedy?


ja przyprawiam na początku ( papryką najczęściej, ) sól daje na końcu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Ja tylko pieprz ,duża ilość i tłuszcz,tak nacieram. Ważne żeby steka nie smażyć zimnego,trzeba odczekac az uzyska temperaturę pokojową, smażymy te 2-3 min z każdej strony,zależy jakiego steka lubisz,dla mnie może być prawie surowy A następnie nie kroimy od razu ale przykrywamy folią i zostawiamy tak na desce/talerzu,wtedy bedzie miękki i soczysty. Można pokombinować też z marynatami,ale to polecam jak już się nauczysz smażyć podstawę A co do Polo,to jaki sklep takie promocje

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2619 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 36108
Okej, dzięki za rady

Hard work & dedication

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium