SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 246708

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 47 Napisanych postów 3856 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 15965
Cześć Panie i Panowie, jak mogę dietetycznie przyrządzić mintaja, dorsza czy też flądrę ? W grę wchodzi tylko patelnia lubi piekarnik.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Dietetycznie tzn jak? Chudo?


Możesz posmarować folię alum. oliwą, rybkę natrzeć przyprawami, najlepiej sól, pieprz, sok z cytryny, owinąć w folię.

W przypadku pieczenia w alum folii dajesz 15 min dłużej

Piekarnik nagrzewasz do 180-190 stopni i tak: w przypadku grubego kawałka pieczesz ok 10 min na 2 cm grubości. Jak dzwonek albo filet dajesz na 20 min.

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-05-06 20:15:52
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 47 Napisanych postów 3856 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 15965
Tak, chudo Leci Sog. Dziękować
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 4322 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 171818
Albo możesz upiec w rękawie do pieczenia :)

http://www.sfd.pl/[BLOG]_SnicK__W_drodzę_po_wymarzoną_sylwetkę._-t1081650.html

"Pasja rodzi profesjonalizm, a profesjonalizm daje jakość, jakoś to jest luksus"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 378 Wiek 28 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4554
Znacie jakieś przepisy na pasztet domowy (drobiowy, wołowy, drobiowo-wołowy), byleby z niską zawartością tłuszczy? Pół biedy z tłuszczami z mięsa, ale większość przepisów na google to "Usmaż cebulę, usmaż wątróbkę, dodaj boczku, też usmaż, słoninę rozpuść" i koniec końców wychodzi z tego 2x więcej tłuszczu niż białka.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 688 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 15338
Wydaje mi się, że był tutaj na forum jakiś tego typu przepis.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 47 Napisanych postów 3856 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 15965
Tak był, bodajże pasztet z wątróbki drobiowej. Użyj wyszukiwarki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 244 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 6471
grekar też dawał kiedyś fajny pamiętam, ale nie mogę znaleźć
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Tu masz pasztet na zimno i na szybko ;) jak chcesz pieczony to coś wymyślimy

https://www.sfd.pl/Dla_opornych,_czyli_pasztet_na_zimno_w_sekunde_;_-t1016031.html

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-05-08 17:24:48



Killaz006
"Usmaż cebulę, usmaż wątróbkę, dodaj boczku, też usmaż, słoninę rozpuść" i koniec końców wychodzi z tego 2x więcej tłuszczu niż białka.



To zamiast dodać wyżej wymienione składniki typu boczek itp daj więcej mięsa. Jak w przpisie masz 200g boczku, daj 200g kuraka i po sprawie

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-05-08 17:28:08
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Temat rzeka, mianowicie jak obliczyć zawartość BWT w smażonej piersi z kurczaka bez tłuszczu oraz z 1/2 łyżeczce oliwy ? Pewnie było milion razy, ale upewnijcie mnie po raz kolejny .
Pozdrawiam
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium