SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 248505

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 3159 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 25123
Jak robicie sos vinegret ? Macie jakiś fajny własny przepis może ?
BARDZO mi się przyda. Tylko taki bez cudów zbędnych - żeby był szybki do przygotowania.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
miód,ocet winny/sok z cytryny ,oliwa i sol+pieprz. Ja daje wszystkiego po rowno.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 3159 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 25123
Bez miodu da radę ?
Ocet winny jest do kupienia w przeciętnym sklepie ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
To juz nie bedzie vineigrette To ma byc taki kwasno,slodko,slony sos . Zrob sobie po lyzeczce wszystkiego i dolicz ten miod do bilansu, surowy miod jest ok, po obrobce termicznej zmienia sie zwykly cukier. Ocet winny dostaniesz wszedzie, mozesz tez zamiast niego sprobowac z musztarda, tez wychodzi b.dobry sos.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 3159 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 25123
Po łyżeczce wszystkiego to wyjdzie 5 łyżeczek sosu, dla krasnala
Temat miodu znam, nie chcę go po prostu zbyt dużo w diecie.
U mnie w pracy kucharze dodatkowo rozcieńczają ten sos wodą dla zwiększenia objętości z tego co widzę.
Natomiast ten przepis uznali za "biedny" no ale o taki mi chodziło.

Dzięki za info, jutro robię i sprawdzę jak w smaku.


Zmieniony przez - Detoxik w dniu 2014-04-26 23:24:25
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Mniej znaczy wiecej , rozcienczanie wodą jest z wiadomych powodow

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 688 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 15338
Czy kurczak gotowany/smażony na małej ilości tłuszczu jest gorszy jakościowo niż ten, który jest gotowany na parze/pieczony w piekarniku?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 244 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 6471
kolejność zdrowotności mniej więcej jest taka gotowanie, para (na równi może pare trochę zdrowsza), pieczenie, grilowanie, smażenie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 688 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 15338
No dobrze, ale czy 150g cysia smażone na teflonowej patelni na 2-5g np. kokosowego to jakaś kucharsko-sportowa porażka?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Myślę, że żadna porażka. Ja na redu jak i na masie smażyłem/smażę i mi z tym dobrze.
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

forma lato