SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dyskusje o żarciu,treningu i innych czynnikach przełamujących stagnację cz.3

temat działu:

Doping

Ilość wyświetleń tematu: 184385

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 19495 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 112645
Pisałem o umiejętnym administrowaniu glukozy tak aby naśladować IG produktów węglowodanowych o niskim IG. Nie jem 100g cukru w minutę tylko rozkładam to na 3h powiedzmy, tak aby w miarę naśladować wchłanianie podobne z wlewem dożylnym.

Nie mądrkuj.

milczeks! <3

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 204 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 11952
o tym nie wiedzialem, zwracam honor
naprawe masz taki problem z jedzeniem w normalny sposób czy tak się 'bawisz' poprostu??

NON COMPOS MENTIS

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 19495 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 112645
Żeby zwrócić honor trzeba go najpierw odebrać .

Mam problem z jedzeniem duży, ale przy okazji mam okazję wypróbowania nieco mniej konwencjonalnych i aprobowanych przez środowisko metod dostarczania składników odżywczych .

Nie mądrkuj.

milczeks! <3

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
miczelx ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 907 Napisanych postów 35146 Wiek 84 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 814700
-blinG-
micz jestesmy w pl a nie uk, jaja/tunczyk to troche przestrzelony typ %)
SięNiePoddawaj zobacz sobie https://sklep.sfd.pl/Ostrovit_WPC_ECO-opis27818.html



Byc moze ale mimo wszystko przeliczylem i 210g bialka z jaj jest 3/4zl tansze niz 210g bialka z piersi

-blinG-
a jaka to roznica, jezeli zamiast ww szamy zje tyle samo biala glownie z twarogu i doda np 60 g prochu ?
chyba nie przygotowuje sie do zawodow...


neevsky
Brak metioniny i cysteiny w twarogu.


Brak tycha amino jest malo wazny, ponadto twarog zawiera wiecej leucyny niz kurczak wiec profil aminokwasow biorac pod uwage synteze protein jest lepszy w twarogu, ale problemem jest strawnosc/przyswajalnosc/sluzotworstwo wiec na twarogu nie mozna polegac, ale napewno moza a nawet by sie przydalo zeby byl skladnikiem zbilansowanej diety

BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 207 Napisanych postów 9413 Wiek 42 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 622991
Micz, masz pod ręką jakiś artykuł dot. śluzotworstwa art. spożywczych?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 1568 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 15161
miczelx
j/w

Jak przygotowujesz ta miche ?



Zalewam wrzatkiem,przykrywam az napęcznieje a pózniej dodaje troszeczke mleka i wode zeby rozcienczyc. Wypijam bialko jeszcze do tego. Dzisiaj po sniadaniu nie poszedlem na trening i nie wymiotowalem ale dalej bylo mi ciezko na zolądku i nie zbyt dobrze. Pewnie jak bym zaczal sie ruszac to bym zwrocil. Trzyma te cholerstwo tak dlugo ze mam problem pozniej z nastepnym posilkiem.

Jeśli chodzi o IG to pewnie jakies znaczenie to ma,zalezy co porównamy. Napewno jest róznica między np. miodem,chlebem bialym a ryzem...ale czy bedzie jakasś róznica miedzy ryzem brazowym a bialym? Pewnie tak,choc nie zbyt odczuwalna. Ja wrzucilem brazowy na redukcje bo jakos mi lepiej wchodzi niz bialy a poza tym ma bardzo dużo magnezu i fosforu. Jest go mniej i szybciej można wszamać.

Teraz mysle jak zastapic ten owies. Chleby i bulki sa teraz przewalone prawie wszystkie i ciemne są tylko z koloru. Na szczęscie w biedrze jest w miare ten ciemny chleb "justfit" czy jakos tak. W smaku huyowy ale w porównaniu do owsianki to mi wszystko bedzie smakowalo.

Zmieniony przez - Lukas7272 w dniu 2013-07-12 11:02:04

Zmieniony przez - Lukas7272 w dniu 2013-07-12 11:02:58

Co mnie nie zabiję,to mnie wzmocni...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 170 Napisanych postów 7828 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 152042
ostatnio widziałem jakieś rozterki odnośnie tego IG. Może i nie będzie różnicy w odczuciu, ale napewno żywność mniej przetworzona jest bardziej bogata w mikroskładniki jak np. wymienił Lukasz7272 magnez, fosfor. Dochodzi też błonnik itd. Jak ktoś nie widzi różnicy w białym chlebie a chlebie razowym, bądź mąka pszenna typ 500/2000 no to myślę, że warto by było się trochę doedukować.

Ale jak zawsze powtarzam - to tylko moje zdanie i być może się mylę w tej kwestii. Chciałem poprostu poruszyć ten wątek.

Zgodny z regulaminem.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 1568 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 15161
No własnie moze IG niema wielkiego znaczenia ale samo to ze jedząc mniej przetworzone produkty chronimy w jakis sposób swoje zdrowie. Czlowiek jest bardziej przystosowany do tego zeby taki pokarm jeść niz zeby szamac produkty wyjałowione ze wszystkiego co dobre. Duża część dzisiejszych chorób jest tak naprawde spowodowana brakiem witamin,mineralów itd. Czasy są takie ze zapotrzebowanie na te skladniki jest większe a jedzenie coraz bardziej ubogie. Byle bylo smaczne i ładne... Jak tak dalej bedzie to ludzie sami powoli bedą sie wykanczac.

Oczywiscie nie mozna przesadzac i ciagle jesc zdrowo itd. Ale trzeba sie przynajmniej starac i nie iść na łatwizne.
Pisze to choc sam tak naprawde lubie zjeść czasem jakiegoś "smiecia" i cięzko sie opanowac ale bardzo sie staram,zwlaszcza na redukcji....psycha siada jak wszyscy jedzą frytki,chipsy,fastfoody itd. a ja mam do oyebania ryz,kure czy twaróg.


Zmieniony przez - Lukas7272 w dniu 2013-07-12 11:29:07

Co mnie nie zabiję,to mnie wzmocni...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rkarpinski Natural SFD Team
Ekspert
Szacuny 1596 Napisanych postów 56736 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 264393
Lukas, sosy to Walden Farm. Polecam, te słodkie wymiatają
Ale nie bierz czekoladowego

Doświadczenia wszystkich kulturystów są podobne
Ludzie się na nich gapią, wytykają palcami
Są jak wybryki natury ale nie mają cyrkowego namiotu aby się w nim skryć.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 1568 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 15161
Dzieki karpiu:) Chyba mozna tak cie nazywac?hehe... Wlasnie patrze na te sosy i zastanawiam się ktory do miesa sie nada najbardziej. Slodkich w ogole nie jem:P

Co mnie nie zabiję,to mnie wzmocni...

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Pro-SD , T.Enan , NPP

Następny temat

Co na Cykl? PH czy SAA?

WHEY premium