Szacuny
11
Napisanych postów
2407
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
37030
Skalar - u mnie w lodówce oliwa z Biedronki gestnieje. Do tego rowniez staje sie bardziej metna.
Makaveli - czesto w Tesco, Auchan sa promocje topowych marek na oliwy, np. 2 w cenie 1. Jezeli widze cos w rewelacyjnej cenie kupuje na zapas. Tak zreszta polecam robic ze wszystkim w miare mozliwosci finansowych.
Zmieniony przez - Arros w dniu 2011-07-18 00:40:37
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Makaveli nie mogę podać Ci nazw, ja sprawdzam jakość oliwy właśnie badając jej właciwości na zmianę temperatury. Biorę również takie, które nie są pakowane w przezroczyste butelki. Oliwa najlepsza to oliwa z pierwszego tłoczenia extra virgin.
Szacuny
431
Napisanych postów
56364
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
184874
Stosunek kwasów może kiepski ale patrząc na inne ze świeczką szukać łatwo dostępnychktóre zawierały by ala. Jeśli gęstnieje to kiepsko a mętnieje chyba każda. Co do marki najlepiej zagadać do Konia testował wiele polecał dawniej chyba basso, u mnie najczęściej te najtańsze.
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Pisząc wcześniej iż gęstnieje miałem na myśli zmianę we właściwościach fizycznych lepkości - czyli staje się mętniejsza. Słowo to nieodpowiednio użyłem, w celu łatwiejszego zobrazowania zmian jakie zachodzą w oliwie pod wpływem temperatury. Gęstość jako stosunek masy do objętości nie ulega zmianie.