SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

dieta Montignac

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 502676

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Najbardziej wiarygodne tabele ig są w ksiażce ale znalazłam fajne w internecie nie wiem czy macie ale tak na wszelki wypadek podam wam adres tej stronki http://www.montignac.pl/gi1.htm

Magda
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 228 Wiek 46 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 4509
hello,ja szybciutko bo w pracy jestem...
gania, dzięki śliczne za wsparcie przed egzaminem makaron sojowy to głównie węgle ale wcale nie jest be. można jeść, no problem. Ganiu, nie wiem co z tym serem górskim ale generalnie monti poleca sery więc nie wiem czemu ten miałby nie być "jadalny." jego skład jest chyba podobny do innych serów...tak? z czego jest robiony ten ser? z mleka krowiego, koziego, owczego, śmietanki, serwatki? jak będę miała chwilę to poszukam jakiegoś info.
pozdrawiammmmmmmmmmm

"hoy me he burlado de la tristeza/hoy me he librado de tu recuerdo/ya no te extrano...ya estoy curado/anestesiado/ya me he olvidado de ti..."
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
kto tu miesz z tymi makaronami? makarony sojowe mają niski IG i one maja taką naturę że ich się nie gotuje, nie spotkałam się jeszcze z takimi które się gotuje- i to chyba takie sa jakieś dziwne. to jest zupełnie co innego niż zwykły makaron! monti bardzo zaleca takie makarony na pewno są znacznie lepsze i dają lepsze efekty odchudzania niż tradycyjny makron al dente!!!! ser sojowy tofu ma niskie ig i tez jest polecany, jęśli składa się tylko z wody, soi, soli bez zadnych dodatków niedozwolonych. nie przesadzajcie z jakimiś głupimi stwierdzeniami które nie są sprawdzone, a mieszają tylko innym w głowach
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
witam po przerwie. mialam ograniczony dostep do netu przez kilka dni. gania zyje po pszenicy i czuje sie bardzo dobrze. schudlam w sumie 5 kilo. ale teraz strasznie uwazam. waze sie czesto i wogole pilnuje wagi. niestety ja w Krakowie nie widzialam nowej ksiazki Montiego. ale mysle ze skoro ktos kupil w Poznaniu to w Krakowie tez sie w koncu ukarze. jzeli chodzi o figi to ja je jem (i to duzo) i nie wydaje mi sie zebym po nich tyla. cholera od kiedy przeszlam na MM a bedzie juz ze dwa miesiace nie jadlam zadnego chleba, ziemniakow, kukurydzy, burakow, slodyczy, nie wypilam nawet filizanki kawy z kofeina, zadnego ciasta ani ciasteczka i niczego co ma make w skladzie poza spaghetti. wiec nie dolujcie mnie ze musze odstawic jedna z niewielu DOPUSZCZANYCH tak drogie Panie DOPUSZCZANYCH przez Montiego przyjemnosci.

teraz z innej beczki. troche sie ostatnio w kwestii zywienia doksztalcam. postanowilam wrzucac na forum wyluskane przeze mnie informacje ktore uznam za ciekawe i godne uwagi.

zaczne od otrab.
znalazlam artykuł o tym iż otręby mają doskonałe dzialanie odchudzające . wypelniaja zoladek i nie tucza. daja uczucie sytosci a nie powoduja osadzania sie tluszczu na biodrach. przy czym wystarczy spożywac dziennie 3 plaskie lyzeczki otrab aby odczuc ich dzialanie profilaktyczne czy lecznicze. poleca sie glownie otreby pszenne. mozna je uprazyc na suchej patelni na zloto-brazowy kolor a potem uzywac do posypywania sosow, zup, salatek, miesa, ryb. mozna je dodawac do mleka i napojow owocowo-mlecznychdo farszow slodkich, miesnych lub warzywnych. wazne jest tylko aby jadac je codziennie, tarktowac je nie jako lekarstwo ale jako normalna zywnosc. zapobiegaja zaparciom ale rowniez biegunkom przy czym ich dzialanie zaczyna sie dopiero po 24 godzinach.
przy czym badania stwierdzily iz otreby produkowane w mlynach sa skazone mikrobiologicznie i nie nadaja sie do bezposredniego spozycia. ich uzdatnienie w warunkach domowych polega na ogrzewaniu ich przez okolo 15 min w temp ok 90C np na patelni tak jak kiedys palilo sie kawe.zyskuja na smaku, barwie i zapachu. a przede wszystkim staja sie czyste mikrobiologicznie.
aby nie tyc nalezy jesc otreby przed jedzeniem po 1-2 lyzeczki przed posilkiem 3 razy dziennie czyli w sumie 6 lyzeczek(zawieraja 2 g blonnika)
przepisy na bazie otrab.
2 szklanki mleka
2 szkl wody
3 jajka *mozna sprobowac same bialka)
1 szkl otrab i 1 szkl razowej maki pszennej
sol. zmiksowac. nalesniki smazyc dosc grube

zapiekanka kalafiorowa
kalafior podzielic na rozyczki i obgotowac w osolonej wodzie. 4 jajka lu same bialka, 2 szkl. mleka, 1/2 szkl sera zoltego startego, 1/2 szkl otrab, sol i pieprz. wszystko razem zmiksowac razem z kalafiorem. zapiekac w w piekarniku w naczyniu zarodopornym.

pozdrawiam. czasami warto poeksperymentowac.

syska
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 15 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 192
oj coś te indeksy z tej stronki chyba nie takie są jak trzeba... aż mi sie nie chce wierzyć... coca-cola - 63, lody - 61... jakoś mi to nie pasuje, ale ja nowicjuszka ciągle więc nie wiem. wierzyć czy nie?

aaaa, właśnie kupiłam Monti nad Wisłą i już mam wątpliwości. Wydawało mi się że kaszom mówimy zdecydowane nie. A tam piszą o kaszy gryczanej że mozna w I fazie aby bez tłuszczu była. I o grubości ziaren mówią, że im grubsze tym lepsze... Ja tam nie widzę róznicy w tych kaszach, jedyna jaką znam to ta w torebkach do gotowania, albo luzem w pudełku. I zawsze mi się wydawało że to nie mielone jest tylko tak jak np. ziarna owsa - z kłosa wyskubywane czy coś takiego. Czy ktoś to lepiej rozumie?

P.S. 67

izunia

izunia

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 228 Wiek 46 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 4509
ej....oczywiście, że makaron sojowy jest ok. ma niski ig. można jeść.
gania:
Oszczypek, oscypek, rodzaj sera produkowanego z mleka owczego (czasem krowiego), przez górali zamieszkujących polską i słowacką stronę Tatr. Zaliczany do serów dojrzewających, podpuszczkowych, twardych, podwędzanych. Jego produkcja ma charakter chałupniczy - oszczypki są wędzone, suszone i formowane w drewnianych, rzeźbionych formach. Smak sera słonawy, delikatnie pikantny.

nie wiem co monti myśli o mleku owczym.trza sprawdzić.ale tak w ogóle to poleca sery, a zwłaszcza dojrzewające.
tylko nie wiem czy chodzi ci dokładnie o oscypek czy może coś tam innego.
pozdr


"hoy me he burlado de la tristeza/hoy me he librado de tu recuerdo/ya no te extrano...ya estoy curado/anestesiado/ya me he olvidado de ti..."
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Dzięki dziewczyny za utwierdzenie mnie w przekonaniu że ten makaron sojowy zalewany wrzatkiem jest ok ,w końcu tyle go spożywam

Magda
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Jestem juz szczęśliwą posiadaczką "Montignac nad wisłą". No i stwierdzam , iż wymaga się od nas coraz więcej...nawet soczewiczki nie pozwalają zjeść z tłustym <serkiem na przykład> , ani czekolady w pierwszej fazie nie zalecają... A ja wczoraj zjadłąm pół gorzkiej (70%koka)w ramach obgryzienia mojego małego sukcesu na kursie.

Dla favorka:
"Organizm sfrustrowany spozyciem słodzika odbija sobie straty, kiedy pojawiają się w nim prawdziwe węglowodany i maksymalnie ułatwia ich przysfajalność w jelicie. Tak silne trawienne działąnie na węglowodany pociąga za sobą podwyższenie się poziomu cukru we krwi. Skutkiem tego jest wzrost stężenia insuliny we krwi , co w konsekwencji prowadzi do obiżonego poziomu cukru w organiżmie. Jednak nadmiar insuliny, będący czynnikiem powodującym magazynowanie tłuszczów, oraz zbyt niski poziom cukru wywołują w efekcie uczucie głodu. " A u niektórych osób może zadziałać juz od razu wywołując hipoglikemie reakcyjną.

Ja pare razy podtrułam się aspartamem (cała paczka karmelków bez cukru - idiotka...), jestem małym chemikiem i skład aspartamu mnie przeraża (metanol!!!) . Rok temu miałam okres gdy zrezygnowałąm ze słodzenia i czułam się o niebo lepiej (głowa nie bolała tak często :()

Zgadzam się więc z Andreą. Należy po prostu sprawdzić na swojej skórze, co nam służy a co nie. Dlatego tak bardzo chciałąbym się od słodzika uniezależnić (do tej godziny się udaje

Pozatym ja na razie tyje, ale trudno miałm niedowage i biorę na hormony...


^-^ Itadakimasu !
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Kochani, ale wam namieszałam tym makaronem sojowym, ale od dwóch lat żyję w przekonaniu, że makaron sojowy (ten biały przezroczysty chiński) jest białkiem roślinnym. Ktoś mądry polecał go jako dodatek do mięsa ze względu na to, że właśnie jest 100 % białkiem roślinnym.
Ale obojętnie, czy to jest węgiel, czy białko ma IG 30, więc możemy go jeść tym bardziej, że się go nie gotuje, a nasz Monti pisze:
"Możesz za to spokojnie jeść słynne makarony chińskie wytwarzane z mąki sojowej (fasola mungo), której IG jest bardzo niski. Jeśli makaron taki był w dodatku pastyfikowany i bardzo krótko gotowany, zalicza się do kategorii Super ultra w grupie makaronów o wyjątkowo obniżonym indeksie glikemicznym". Pozdrawiam

Weronika
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Widzę Weroniko że mamy te same myśli to samo napisałam stronę wcześniej

Magda
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

CZY JESTEŚCIE ZAINTERESOWANE??

Następny temat

Białko przed treningiem??

WHEY premium