Skład wrzuconego przez Ciebie pieczywa jest jak najbardziej dobry. Dominuje mąka żytnia i zakwas żytni, więc nie ma zbędnych dodatków, takich jak chociażby substancje spulchniające, czy też barwniki nadające kolor. Jeżeli smakuje on Tobie, to śmiało można włączyć do swojej diety. Poza tym, jak chciałbyś dowiedzieć się więcej na temat wyboru dobrej [...]
nie wszczykuj kiedys probowalem.... grozi stanem zapalnym, chyba po rozerwaniu miesnia od duzej objetosci soku.... meczylem sie pozniej 3 dni bo reki nei moglem zginac - cos jak mega zakwas... (szot w bica)... ale jak to mowia czlowiek uczy sie na bledach :(
[...] w jego posiadaniu, to nie widzę potrzeby zakupu kolejnego sprzętu, skoro możesz upiec chleb w piekarniku. Sam tak robię i wychodzi bardzo dobry. Tydzień wcześniej robię zakwas. Używam różnego rodzaju mąki: gryczana, owsiana, orkiszowa, ryżowa. Czasami dodaję też trochę jaglanej, ale niewiele, ponieważ jej dodatek powoduje dużą kruchość [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
"zakwas" w poczatkowych etapach treningu silowego nie powinien byc az tak mocno uciazliwy, chyba, ze ostro przesadzasz z objetoscia treningu. moze wklej trening do oceny
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Ja akurat mam to szczeście że w moim mieście uchowała się malutka tradycyjna piekarnia-przed soba mam orkiszowy i skład ( mąka orkiszowa , żytnia , zakwas, sól , woda) , chleb pyszny i masa ludzi w mieście chwali tą piekarnie więc ufam że jem dobry chleb :) ,Pakwoany po 400g za 2,70zł Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2016-08-24 21:03:05
[...] go włączyć do swojej diety jeżeli lubisz spożywać pieczywo lub nawet nie wyobrażasz sobie diety bez pieczywa. Masz tam w składzie tylko nasiona, ziarna, mąkę no i jeszcze zakwas oraz trochę soli więc więc nie ma tam żadnych dodatków potocznie zwanych "E", wypełniaczy i spulchniaczy się z kolei nazywany potocznie "chemia" także można z czystym [...]
Po 5 dniach można upiec pierwszy chleb, ale to jest dopiero młody, jeszcze słaby zakwas :-). Trzeba z dwa tygodnie, żeby nabrał "mocy". Ale chleb na zakwasie będzie dużo lepszy w smaku i pulchniejszy, niż na drożdżach - naprawdę warto go zrobić. Im "cięższa", bardziej razowa mąka - tym więcej daje robienie z niej chleba na zakwasie, bo bakterie i [...]
a jak wyglda Twoj trening klatki???? moze sie przetrenowujesz bo po kazdym treningu zakwas to troche niepokojace, tym bardziej jesli juz troche sie ćwiczy