SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

wołowina jak

  • Co jeść na diecie na kolację, obiad i śniadanie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] zawartości omega-3). Z tego samego względu nadmierna konsumpcja jajek (szczególnie z hodowli przemysłowych) nie musi być dobrym pomysłem. Najlepsze źródła protein Chuda wołowina, pierś z kurczaka, jajka, ryby, białko serwatkowe (WPC, WPI, WPH), aminokwasy (BCAA, EAA), białko kazeinowe. Mniej wartościowe są proteiny sojowe czy białko [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 15481 Data: 2019-03-16 11:43:38
  • [...] Właśnie w formie aminokwasów białka wędrują do krwioobiegu i tam wykonują swoją budulcową pracę. Kompletny profil aminokwasy zawierają takie produkty jak np. kurczak, indyk, wołowina, jaja kurze, ryby czy twaróg. Oczywiście warto włączać do diety również proteiny z niepełnym aminogramem, które mają korzystny wpływ na zdrowie i mięśnie, ale nie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 70204 Data: 2018-08-22 06:14:50
  • Aktualizacja 02 stycznia 2024 Redukcja tkanki tłuszczowej to moment, w którym dochodzi do testu naszej silnej woli trzymania diety, jak i wytrzymałości pod kątem uczęszczania na treningi, pomimo braku sił czy też chęci. Treningi wysokiej intensywności, restrykcje kaloryczne, wszelkie pokusy czyhające na nas dookoła sprawiają, że czasem trudno [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 378236 Data: 2017-10-10 12:13:45
  • Dieta ketogeniczna to jedna z najpopularniejszych strategi żywieniowych w świecie fitness. Ludzie na całym świecie zabierają się za nią, żeby schudnąć i kontrolować poziom tkanki tłuszczowej. Czym jest dieta ketogeniczna? Jakie są jej rodzaje? Czy jest odpowiednia dla ciebie? To i jeszcze więcej w przewodniku poniżej. Suplementacja Wielu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 15952 Data: 2019-03-20 20:19:04
  • [...] Cytat nr 1 2 min. 22 sek. „WHO ogłosiła, iż przetwarzane mięso, jak bekon, kiełbasa i ogólnie mięso czerwone może być karcynogenne”. Komentarz: czerwone mięso – to wołowina, cielęcina, wieprzowina, jagnięcina, baranina, mięso konia i kozy. Obróbka mięsa to peklowanie, solenie, fermentacja, wędzenie itd. (wszystkie te procesy mają [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 14003 Data: 2017-12-20 11:39:33
  • EAA to essential amino acids, czyli aminokwasy uznane za niezbędne dla funkcjonowania człowieka. Uwaga: czym innym jest podtrzymanie funkcji życiowych osoby nieaktywnej fizycznie, prowadzącej siedzący tryb życia, a czym innym zapewnienie optymalnego wzrostu mięśni kulturyście. Na koniec najważniejsze! Najnowsze badania Sanghee Park i wsp. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9621 Data: 2020-03-06 18:20:34
  • [...] (54). Średnie wartości indeksu insulinowego posiadają: kukurydza (53), 159 g jajek + 101 g chleba (53), 75 g grillowanego kurczaka + 40 g awokado + 97.1 g chleba ( 51), wołowina (51 ± 16), 245 g płatków + 247 g jabłka (47), muesli (46), 201 g makaronu + 253 g soczewicy (45), chleb + masło orzechowe + mleko pełnotłuste (44), marchew [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2386 Data: 2019-03-03 16:01:04
  • Diety dla kulturysty: masa, redukcja, gęstość i siła

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] sylwetki endomorficznej: 3,08 – 3,3 g białka na kilogram masy ciała Dieta – cud? Klasyczna dieta wygląda następująco: 30-50 g wartościowych protein w każdym posiłku (chuda wołowina, pierś z kurczaka, jajka, ryby, białko serwatkowe (WPC, WPI, WPH), aminokwasy (BCAA, EAA), białko kazeinowe), 2-3.2 g protein na kg masy ciała dziennie, wartościowe [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 20482 Data: 2019-05-29 09:15:06
  • Czy mięso jest dobrym źródłem witaminy D?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Epidemiolodzy łączą niedobór witaminy D z chorobą autoimmunologiczną, rakiem, chorobami układu krążenia, depresją, demencją, chorobami zakaźnymi, schorzeniami układu mięśniowo-szkieletowego i wieloma innymi. Podsumowanie  Załóżmy, że ktoś potrzebuje od 37,5 do 50,0 μg witaminy D dziennie (1500–2000 IU dziennie). Jednym z najlepszych źródeł [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1998 Data: 2019-08-30 20:01:11
  • Dopalacze i hamulce dla metabolizmu

    Artykuł
    Badania naukowe

    [...] środkami działającymi pośrednio (efedryna), białkiem serwatkowym, a także podając mało przetworzoną żywność (np. chleb pełnoziarnisty, owsianka, surowe owoce, warzywa, wołowina, indyk, kurczak, migdały, orzechy itd.). Z badań wynika, iż zarówno trening siłowy, aerobowy, jak i interwałowy mogą być skuteczne dla podbijania wydatku [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3133 Data: 2019-05-22 12:10:30
  •   Brett Wilkin to dobrze zapowiadający się zawodnik w kategorii Men's Open IFBB Pro League. Chociaż zdobył kartę IFBB Pro w Classic Physique, to potem postawił na kategorię 212. Nie odniósł tam jednak zbyt wielu sukcesów. Zrobił sobie dłuższą przerwę od zawodów, wrócił na scenę w nowej kategorii Men’s Open i zdobył drugie miejsce na Chicago Pro [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 488 Data: 2023-08-17 23:54:05
  • Dieta na masę: Co jeść na masę?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] vitargo, o ile obliczysz najpierw swoje zapotrzebowanie na węglowodany. Może się okazać, iż masz wielkie braki, jeśli chodzi o proteiny (WPC, WPH, WPI, kazeina, białko jaja, wołowina, wieprzowina, kurczak, indyk ryby itd.), a z kolei bez trudu pokrywasz zapotrzebowanie na węglowodany. Jeśli chodzi o stosowanie czystej glukozy lub fruktozy, to oba [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 28568 Data: 2018-10-09 12:10:47
  • Kwasica a dieta ketogeniczna. Diety Dukana i Atkinsa vs VLCKD

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] potasu, wapnia i magnezu), prowadzi do zaburzeń równowagi kwasowo-zasadowej. Pokarmami, które najbardziej przyczyniają się do uwalniania kwasów do krwiobiegu są mięso (wołowina, wieprzowina lub drób), jaja, fasola i nasiona oleiste (słonecznik, rzepak, len, czarnuszka, wiesiołek, ostropest), a pokarmy, które najbardziej przyczyniają się do [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2780 Data: 2019-03-13 22:01:16
  • Przyznam, iż jestem już zmęczony wyjaśnianiem podstawowych kwestii. Co chwilę naukowcy opracują nową tezę i znów pojawiają się te same wątpliwości. Wybuchła bomba w postaci badania „Associations of Dietary Cholesterol or Egg Consumption With Incident Cardiovascular Disease and Mortality” i już wszędzie jest pełno nagłówków w rodzaju: „Trzy jajka [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6941 Data: 2019-04-23 08:17:10
  • [...] miesięcznie (np. obok SAA dodaje się tam insulinę, hormony tarczycy, rhGH, IGF-1). Najdroższym składnikiem diety kulturysty są wartościowe proteiny (jajka, ryby, chuda wołowina, białko serwatkowe) oraz tłuszcze (awokado, migdały, orzechy, nasiona, tłuszcz zawarty w rybach, olej lniany, oliwa z oliwek). Niemniej potrzebujesz ogromnej ilości [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 75517 Data: 2019-06-28 09:25:15
  • [...] stwierdzono przy porównywaniu posiłku bogatego w węglowodany i z niewielką domieszką protein oraz tłuszczów oraz drugiego, zawierającego głównie proteiny i tłuszcze (czysta wołowina, bez dodatków). Źródło: Lin F. Chang i wsp."Adverse effects on insulin secretion of replacing saturated fat with refined carbohydrate but not with monounsaturated [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4007 Data: 2019-03-09 09:15:22
  • [...] (np. płatki śniadaniowe, ryż biały), pokarmów fast food (pizza, kebaby, hot dogi itd.). Ważna jest odpowiednia podaż dobrych źródeł protein. Zalecane źródła białka: chuda wołowina, pierś z kurczaka, jajka, ryby, białko serwatkowe (WPC, WPI, WPH), aminokwasy (BCAA, EAA), białko kazeinowe. Mniej wartościowe są proteiny sojowe, białko ryżowe czy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6669 Data: 2018-12-04 08:58:17
  • Jakich produktów nie wolno przechowywać w lodówce?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] z dala od światła. Jeśli będziemy przestrzegać tych zasad, oliwki możemy przechowywać nawet do 6 miesięcy. Po otworzeniu marynowane oliwki należy umieścić w lodówce. Suszona wołowina Kolejny produkt, który bardzo często przechowywany jest w lodówkach. Ludzie uważają, że skoro suszona wołowina zawiera w sobie mięso, to musi być tak przechowywana - [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 28493 Data: 2018-01-29 10:08:46
  • [...] 35 g białka serwatkowego spowodowało pojawienie się o 66,7% większej ilości niezbędnych aminokwasów w krwiobiegu i to w ciągu 60 minut. Ilość aminokwasów niezbędnych, jaką wołowina daje po 120 minutach, białko serwatkowe dało w ciągu ~20 minut! Po prostu mięso ma stosunkowo wolną kinetykę, odwrotnie niż białko serwatkowe (np. WPC). Jeszcze [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10492 Data: 2020-12-24 08:31:19
  • Dieta militarna - hit czy kit?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] raz szukać „św Graala odchudzania”. Podsumowanie Jeśli chcesz „dietę cud Knife’a”, to wygląda ona następująco: 40-50 g wartościowych protein w każdym posiłku (chuda wołowina, pierś z kurczaka, jajka, ryby, białko serwatkowe (WPC, WPI, WPH), aminokwasy (BCAA, EAA), białko kazeinowe, 2-3.2 g protein na kg masy ciała, dziennie wartościowe [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5156 Data: 2019-02-10 17:34:59