ważyć przed przysadzeniem czy po? Zauważyłem, ze jak ważę po smażeniu w oliwie to sporo lżejsze jest niż przed.. Jeśli przed powinno się ważyć to czy jest jakiś wzór co by wyliczyć ile, lżejsze będzie mieso?
Fotki są tutaj: http://www.sherdog.com/news/pictures.asp?n_id=2931# Mam nadzieję, że Eilers oklepie Arlovskiego, albo niech wraca Mir i to zrobi (o rewanżu z Datsikiem nie wspomnę )
Witam. Jeśli np. chcę obliczyć jakie wartości odżywcze przyjmuję z piersi z kurczaka, to należy zważyć ją przed smażeniem i uwzględnić te wartości, czy należy ważyć po smażeniu i ewentualnie ile wartości odżywczych ma pierś po smażeniu?
Witajcie, Jeśli smażę kurczaka na patelni, to rozumiem, że ważę go jeszcze jak jest surowy i jeśli smażę go na oliwie z oliwek (np. 3 łyżki) to wliczam wszystkie 3 czy np 1, bo nie wszystko się wchłania? Dzięki za odpowiedź!
Witam , mam problem w liczeniu kalorii Jeżeli załóżmy kupiłem KG piersi z kurczaka, wrzucę go na grill elektryczny to przecież waga będzie mniejsza niż przed wrzuceniem go. Na kalkulatorze potreningu jest ujmowane przed upieczeniem czy po upieczeniu... ?
Witam pytanie może głupie ale kupiłem dziś wagę wszystko ok ale dlaczego waga wskazuje 68,2 kg w skarpetkach a 69,8 bez ? Czy moja waga jest zepsuta czy tak jest ? Pozdrawiam.
Jeżeli wyciągam mięso z zamrażalki i wrzucam na patelnie i po usmażeniu waży 140g to liczyć to jako 140g mięsa, czy jako 200g? Gdzieś kiedyś czytałem, że ze 100 gram odciągnąć 30g. Psikam olejem w sprayu, więc tego oleju jest znikoma ilość.
Siemanko mam pytanie bo zawsze mnie zastanawiało mamy zjeść 100g ryżu po ugotowaniu czy 100g ryżu przed ugotowaniem po (po ugotowaniu 200-250g) nieraz mam bez torebeczek i się zastanawiałem
Elo,ostatnio zważyłem przed smażeniem kuraka i ważyl 180 g a po 120 ;) a wszedzie pisze zeby wazyc przed smazeniem.To jak to w koncu jest?? Smaze na małej ilosci pamu..
Tak się teraz zastanawiam. Nawet zbytnio spać nie mogę :D Skoro z dziennika dietetycznego mam w diecie 200g uda z kurczaka bez kości to ważę go przed pieczeniem , gotowaniem czy po ? To samo tyczy się np. karkówki , wołowiny , ryb.
Jak ważymy z kością czy bez?Wiadomo że ważymy przed obróbką , są zapisy na nutritiodata ze skórą i bez, ale nie wiem czy kość wy*ebać przed ważeniem czy po upieczeniu i obgryzieniu :D
http://www.sfd.pl/Jak_to_jest_z_wa%C5%BCeniem_-t353968.html oto link do dyskusji o wadze miesa... i mam pytanie czy jak wyjmuje mieso zamrozone to mam przed waga je najpierw rozmrozic czy nie ?
Wszystko ważymy przed obróbką termiczną. A jeśli chodzi o mięso? Po usmażeniu pierś z kurczaka znacznie traci na wadze. Zawsze ważyłem to co zostawało na patelni, czy to błąd?
witam, powiedzcie mi ile weglowodanow ma UGOTOWANE 100 g ryzu bialego... szukalem w wyszukiwarce i tam ciagle cos innego, raz 25 raz 50 pare potem znow 70 +..
Cześć. Przy wazeniu ryżu roznego rodzaju kasz surowych 100g ale po ugotowaniu ich waga wzrasta do 230g i moje pytanko brzmi czy powinienem 100g od mierzac juz ugotowany ryz, kasze itp. Czy walic dalej 100g surowego