urozmaicenie będzie np zmiana węglów z kaszy gryczanej na jaglaną itp :D a co do białka to wygrałem 5kg białka wiec wykorzystam ;) wątróbka np zamiana na schbowy lub pierś,udka ;) oliwa na orzechy włoskie :D
[...] masz bardzo fajne w swojej diecie, nawet poszedł bym krok dalej i jak byś sobie w jednym posiłku wrzucił np. wieprzowinę - schab/szynkę wieprzową, czy trochę tłustszy drób - udka, podudzia czy serek wiejski czy wspomniane przez Ciebie masło orzechowe czy nawet i trochę masła to nic złego by się nie stało. Jak powiedzmy, w którymś połączeniu [...]
nie wiem ile już jesz ale pojadłem kilka lat przyjmuje tylko udka. Nie rozumiem o co Ci chodzi z sercem jeśli masz jakieś badania wklejaj tak bedzie chyba najbardziej konkretnie.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] szynki grubo ponad 20 zł kosztuje, jak kupisz sobie np kilogram piersi, ugotujesz i bedziesz w plastry kroił to Cię wyjdzie taniej. reszta ok. W nietreningowy jak chcesz to udka mozesz sobie zjeść, pamietaj o rybach, najlepiej świeże, nieraz jakąś makrele czy sledzia mozesz zjeść, nie za dużo troszkę kalorii masz, liczyłeś ile potrzebujesz ?
Proszę bardzo przysiadłem trochę i ułożyłem coś takiego. z białek będę dodawał ryby jak śledź, miruna itp i podroby, udka, skrzydełka. Z tłuszczy będę też wrzucał awokado i olej kokosowy jak mi się skonczy lniany, a gdy mi się skonczy kokosowy znowu zarzuce lniany :) /SFD/2016/11/27/c5fe5a66cd94421caa602cc447b0e219.jpg Zmieniony przez - Psotnicky [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] lub 5-6 jajek usmażonych. 2. 10.00 x1 duża podłużna bułka pełnoziarnista z szynką, sałatą, pomidorem, ogórkiem. 3. 15.00 Na obiad często jem piersi z kurczaka lub udka z ryżem i surówką. 4. 17.00 Po treningu 1-2 serki wiejskie. 5. 20.00-21.00 zawsze sobie zjem 5 jajek albo jakieś kanapki z keczupem. Zmieniony przez - MasterPROX w [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] dlaczego niektórym węgle z odżywek się przydają :) Tłuszczami możesz sobie tak manipulować, że jesz albo mięso chude (pierś z kuraka, indyka, wołowina), półtłuste (udka z kurczaka, schab, podroby) albo tłuste (reszta wieprzowiny). Zmieniając rodzaj mięsa nie sprawiasz, że nagle staje się bardziej sycące. Inaczej jest z węglami - nie ma [...]