[...] 9) ilość dni wolnych od kreatyny prawie 6 miechów 10) informacje na temat diety (rozklad b/ww/tł na kg masy ciala, zapotrzebowanie kcal i bilans w diecie) Białko 2.5 do 3g węgli nie licze jem na oko tłuszcz to olej lniany łyżka dziennie i do tego oliva z olivek do sałatek i smażenia. 11)przewidziane finanse na cykl 300 euro 12) uwagi i sugestie
Przeczytalem (pewnie tez tu na sfd) ze jesli chce sie spalic tluszcz to warto jesc bialko (ponad 2g na kg ciala) bo: - nie odklada sie jak wegle w postaci tluszczu - podkreca temp ciala i metabolizm czyli nie ma okresu w ktorym organizm przyzwyczail sie do defictyu kcal i spowolnil metabolizm - na jeden gr bialka potrzeba 24kcal do spalenia - [...]
[...] w szkole czy jedziesz samochodem. Wtedy mleko+ porcja gainera i jest posilek:) unikaj cukrów i tlustych rzeczy. Jak jesz piersi to najlepiej zrob je w piekarniku(upiecz bez tłuszczu). Jezeli chodzi o tłuszcz to przede wszystkim oliwa(nie ze smazenia), najlepiej z pestek winogron... nie jedz owoców(warzywa tak, ale nie owoce), nie pij soków. [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
a na tej stancji nie masz dostępu do kuchni, krokiety jeszcze ok, najgorze w nich to panierka i ten tłuszcz, moze niech zarobi Ci same naleśniki zmięsem bez smażenia. Napisz co np zjadłeś wczoraj
no tylko z tego co mi wiadomo na temat tortilli, to tłuszcz daje sie do ciasta, a smaży na suchej patelni, a najlepiej kamiennym blacie:P, a co do wody, to nie cała woda Ci odparuje podczas smażenia, wiec masa tortilli bedzie wieksza niz samej mąki. zatem zjadając powiedzmy 130g tortilli zjadasz 100 g mąki, czyli jak zjesz 100g tortilli to masz ok [...]
Zależy jakie smażenie , np usmażenie na szybko jajek raczej za mocno to nie zwiększa kaloryczności (zawsze to zdrowy tłuszcz)ale zawsze troche bo 1 g tłuszczu ma 9 kcl a zależy ile wlejesz tej oliwy.Do dłuższego smażenia oliwy nie polecam po 1. strata a po 2 wcale nie powinieneś smażyć tylko gotować albo na parze
Jeżeli zależy nam na ograniczeniu wchłaniania tłuszczu podczas smażenia to po prostu można położyć na patelni zwykły papier do pieczenia. Tyle, że nie sprawdzi się to raczej przy panierce - wyjdzie po prostu sucha i "blada". No chyba, że właśnie stosujemy panierkę bogatą w tłuszcz jak nieodtłuszczona mąka kokosowa.
[...] na dwa posiłki? Nie daje rady tego wszystkiego zjeść na przerwie. Zmieniony przez - Myszon w dniu 2013-01-02 18:13:23 Przy wyborze masła zwróc uwagę na to,żeby miało 82% tłuszczu i składzie jedynie tłuszcz mleczny(bez dodatków utwardzonych roślinnych) Kaszę jak najbardziej nawet powinieneś zamieniać śniadanie możesz rozdzielić jeśli Ci [...]
Aha i mięso ogólnie w większości przypadków w piekarniku bez smażenia na tłuszczu. Odnosi się to do każdego które wymienię oprócz wieprzowiny, bo to lubię tylko smażone, później odsączam tłuszcz ręcznikiem papierowym. 1. Płatki/otręby owsiane, mleko 0,5 %, orzechy włoskie 2. pierś z indyka, ryż basmatti TRENING 3. Wieprzowina, ryż biały 4, 5. [...]
Można tak liczyć, bo podczas smażenia woda odparowuje (trzeba przypilnować, żeby cała wyparowała). Można też ten tłuszcz po prostu wliczyć i wykorzystać do zrobienia innego posiłku, np.przysmażyć na nim cebulę i zrobić jajecznicę.
[...] miała miejsca, a jeżeli nawet, to w bardzo ograniczonym zakresie. Dotyczyć to będzie raczej tylko mięs bardzo tłustych, czyli głównie boczek. Tylko z niego podczas smażenia tłuszcz zostanie wytopiony w jakimś tam stopniu. Będzie to i tak bardzo niewiele. Chyba, że kawałek będzie gruby. W typowych cienkich pasterkach nie dojdzie do takiej [...]
Jedynym tłuszczem szkodliwym dla naszego organizmu jest tłuszcz w formie trans który powstaje miej inaczej podczas smażenia. Kup do diety oliwę z oliwek, tran, jedz tłuste ryby, jaja kurze.
Stanie się bo jakąś ilość tego tłuszczu produkt smażony wchłania-ale jemu chyba o to chodzi, żeby był jakiś tłuszcz; Pomijając szkodliwe substancje, które się wytworzą w procesie smażenia 1. co z tego, że wyeliminujesz subst. powstające przy smażeniu, skoro z mięsem i tak zjesz inne toksyny (mam na myśli sposób hodowli zwierzat-sterydy, pasze [...]
Oliwa z oliwek, olej rzepakowy lub słonecznikowy. Jajecznica jest i tak tłusta na dobrej patelni po co Ci tluszcz? Zwłaszcza jak sie robi ja poprawnie czyli od zimmnej patelni, wtedy dla gładkości dodaj odrobinę mleka np. A co do kurczaka przecież taka pierś aby była soczysta to chwila smażenia jest. Możesz kupić termometr i zdziwisz sie jak [...]
jesli juz smażyc to na smalcu!!!! Najlepiej znosi wysokie temperatury, oleje roślinne wydzielają podobno mase syfu rakotwórczego i niezdrowego, A jak już uzmażysz to wszystko elegancko w papier do odsączenia, pamietaj by nie dziabac podczas smażenia widelcem, bo poranione mięso tłuszcz z patelni szybciej i głębiej chłonie Joł DUCK