SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

tłuszcz do smażenia

  • /////---------/////

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] z białkiem i weglowodorach!!! bo jak obliczałem to akurat tyle mi wychodzi!!!! a moze jakies zmiany czekam na propozycje!!! 1 posiłek Płatki owsiane 100g Mleko zaw. 1,5 % tłuszczu 500g 2 posiłek Chleb żytni razowy 170g Jaja kurze całe 150g Margaryna 5g 3 posiłek Makaron dwujajeczny 120g Mintaj świeży 100g Oliwa z oliwek(do smażenia) 20g [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 742 Data: 2005-01-02 18:50:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcyjna do oceny!

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] posiłki - nie wyobrazam sobie jedzenia makaronu z ryżem, Jedzenie powinno być smaczne. Poza tym wpisałęś jakieś kotlety sojowe (soja to GMO i wcale nie jest pożądana w diecie) i one żadnych wartości wg Ciebie nie mają. Ten kotlet, to też nie wiadomo co - wpisz mięso - jakiego użyłes, surowe, ważone przed obróbka i tłuszcz użyty do smażenia.

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 857 Data: 2016-07-21 21:33:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tłuszcze

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Tak, wliczasz tłuszcz ze smażenia, licz powiedzmy tą połowę, choć 20g do usmażenia 300g piersi(jak na zrzucie) to całkiem sporo.

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 844 Data: 2016-01-04 20:01:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Źródła tłuszczy do smażenia

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Masz to co najlepsze do smażenia. Ewentualnie jeszcze tłuszcz gęsi, ale jest drogi. Nic tutaj nie trzeba dodawać.

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 1230 Data: 2018-12-01 12:40:07 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Ocena diety

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    normalny posiłek BIałko: Ryby, mięsa, nabiał Węgle: Ryż, makaron, ziemniaki, kasze Tłuszcz: oliwa z oliwek, tluste ryby, tran, olej rzepakowy nierafinowany, masło extra 82%, smalec do smażenia sie nada

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 1189 Data: 2014-11-16 21:25:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pytanie Dieta.

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Wpisujesz pierś - wagę przed smażeniem i tłuszcz użyty do smażenia

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 661 Data: 2016-05-22 15:28:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • jaka roznica?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Wartościami białkiem i węglami się nie różnią bardzo, dochodzi tłuszcz z oleju do smażenia, no i gotowane jest bardziej lekkostrawne. Smpa Ci to w zasadzie dobrze opisał.

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 1204 Data: 2011-05-08 21:33:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Smażenie - wiecej kcal?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    A jak to wliczam? Np do smazenia 100g kuraka uzyje 10g smalcu, to wliczam tluszcz z tego 100g kury i z tego 10g smalcu, tak? :D

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 742 Data: 2017-02-27 09:09:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Smazenie na oliwie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Tak, wliczamy. Tłuszcz użyty do smażenia nie znika w magiczny sposób i należy wliczyć go w makro. Natomiast jeżeli lejesz go tyle, że zostaje Ci na patelni, to warto zweryfikować ilość, której używasz.

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 812 Data: 2020-03-20 17:48:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Optymalni na bombie

    Post
    Doping
    PRO

    Smażenie może być szkodliwe i na tłuszczach zwierzęcych i roślinnych. Na roślinnych zasobnych w kwasy polienowe jest po prostu bardziej szkodliwe. Ale to nie jest tak, że smażenie na zwierzęcych szkodliwe nie jest, choćby dlatego że: - tłuszcze zwierzęce też zawierają kwasy wielonienasycone (w smalcu nawet 10% fatu to kwas linolowy czyli ten co w [...]

    Odpowiedzi: 2205 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-02-08 21:35:44 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • Jak liczyć kalorie i makroskładniki

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] za rady. Teraz oprócz robienia zdjęć codziennie rano zacznę mierzyć również obwody. Mam jeszcze jedno pytanie. Jak mogę wliczyć np skwarki z boczku. Nie smażyłem na żadnym tłuszczu bo tłuszcz się z nich sam wytopił podczas smażenia. Skwarki zmniejszyły swoją objętość ponad dwukrotnie, cały tłuszcz został na patelni a to co zostało na skwarkach [...]

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 8595 Data: 2017-07-08 13:13:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Optymalni na bombie

    Post
    Doping
    PRO

    Nie wiem czy w tej sytuacji nie należy brać poprawki na to, że masa tłuszczu się wytopiła z mięsa, więc czy to faktycznie było 4,5kcal czy ze 2.5 to nie wiadomo. Ja na jeden z posiłków mam 300g łopatki albo szynki wieprzowej, smażonej na smalcu a do tego kapustę kiszoną ze 150g smalcu i ledwo to zjadam. Tluszcz jak mi sie wytopi to po skonczeniu [...]

    Odpowiedzi: 2205 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-02-19 08:19:41 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Wpływ dużych ilości mięsa na organizm

    Post
    Iron Horse Series
    PRO

    [...] które powodują powstawanie akrylamidów - wybitnie trujących związków. A czy akrylamidy powstają podczas wstępnego smażenia ? Powiedzmy wrzucam pokrojonego kraka/schab na tłuszcz i podsmażam z 3-5 min, po czym dorzucam warzywa i zalewam wodą, żeby się dusiło. Was koledzy chcę jeszcze zapytać co sądzicie o wypijaniu samego białka po trneingu. [...]

    Odpowiedzi: 34 Ilość wyświetleń: 19781 Data: 2008-11-25 15:31:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pytania odnośnie treningu i odżywiania

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    1. Tak, można smażyć, a mało tego proces smażenia oraz pieczenia eliminuje z danego mięsa więcej wewnętrznego tłuszczu niż np. gotowanie. Mimo, że kurczak z rożna wydaje się na pierwszy rzut oka bardziej tłusty, to tak naprawdę zawiera on mniej tłuszczu niż kurczak z gotowany (związane jest ot z temperaturą obróbki termicznej). Większość osób jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 822 Data: 2020-05-12 21:52:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jaką patelnię Tefal ???

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Smażenie jest jednym z procesów obróbki termicznej, wykorzystywanym do przygotowywania różnego rodzaju potraw w naszych dietach. Polega ono na ogrzaniu potrawy w środowisku tłuszczu. Dla potraw, które wymagają krótkiego smażenia, tłuszcz jednak nie jest niezbędny. Przydatna jednak będzie dobrej jakości patelnia. Z reguły stosuje się patelnie: - [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 14269 Data: 2017-12-19 14:18:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] z grillowaniem to ona za dużo nie ma wspólnego i potrawy na niej przyrządzane są tak samo niezdrowe jak na płaskiej patelni? Ale chyba kaloryczność jest trochę niższa, bo tłuszcz ocieka do rowków? Sałatki jak najbardziej - liczy sie dobór składników - kiepski tuńczyk, z kiepska kukurydzą - to słaby odżywczo posiłek. Tak, wiem, że ogólnie [...]

    Odpowiedzi: 32 Ilość wyświetleń: 8898 Data: 2018-03-19 12:06:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Miejsce mięsa w diecie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] najczęściej u pacjentów z chorobą nowotworową lub u osób chronicznie niedożywionych z innych przyczyn. Wartość energetyczna mięsa i produktów mięsnych zależy od zawartości tłuszczu i wody, z kolei zawartość tłuszczu waha się w bardzo szerokich granicach, w zależności od gatunku, części tuszy i rodzaju produktu. Produkty mięsne o dużej [...]

    Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-06-24 16:01:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • >>>>RODZAJE DIET I NIE TYLKO<<<<Zbiór by Pejas

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] najmniej przypadków choroby niedokrwiennej oraz zawałów serca. Średnia długość życia jest w tych okolicach najdłuższa. Mimo to dieta śródziemnomorska nie jest wcale uboga w tłuszcze; w rzeczywistości mieszkańcy tych krajów jedzą dużo więcej tłustych potraw niż Polacy czy pozostali Europejczycy. Istnieje jednak wielka różnica w rodzaju [...]

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-07-15 21:09:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] unikając za wszelką cenę fatu - bo Fat to zło- wybierają chude.mięsa. A tam.wiadomo króluje pierś z kurczaka. Ale ..........ale smaza go na patelni ,czasami na głębokim tłuszczu (w sensie nie na odrobinie tłuszczu a tak że kurczak pływa) . Więc ta pierś mimochodem pociągnie fatu też. Więc nie będzie miała ten 1% fatu a 1 + 0 na koncu. I [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-01-12 13:42:13 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • [...] unikając za wszelką cenę fatu - bo Fat to zło- wybierają chude.mięsa. A tam.wiadomo króluje pierś z kurczaka. Ale ..........ale smaza go na patelni ,czasami na głębokim tłuszczu (w sensie nie na odrobinie tłuszczu a tak że kurczak pływa) . Więc ta pierś mimochodem pociągnie fatu też. Więc nie będzie miała ten 1% fatu a 1 + 0 na koncu. I [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-01-12 19:52:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)