Do smażenia najlepszy jest chyba olej rzepakowy, ponieważ jest odporny na wysokie temperatury oraz posiada dużo zdrowych kwasów tłuszczowych. Ale musi to być rafinowana wersja, ponieważ tłoczony na zimno posiada małą odporność na temperaturę. Ogólnie najzdrowsze są chyba te tłoczone na zimno, ale one nie nadają się do smażenia ze względu niski [...]
Nasycone nadające się do smażenia Masło sklarowane, olej kokosowy, śmietanę pełnotłustą, tłuszcz kaczy lub gęsi Tłuszcze jedno-nasycone nadające sie tez do podgrzania Oleje z pestek winogron, orzechów ziemnych, ryżowy, oliwa z oliwek Oleje wielonienasycone do spożywania na surowo Oleje z wiesiołka, oleje rybne Olej z zarodków pszennych Olej z [...]
tluszcz jest be spowalnia trawienie i metabolizm.nie uzywam.czasem plasterek masla albo lyzko oleju rzepakowego z biedronki do smazenia. promo bylo na mielone w biedrze i jest nadal i z tego powodu robie jutro czili con carne:-D bedzie pysznie
Fajne zakupy dziś w niemieckim Aldim sie udały :-) Oliwa za. 0.99 Eu, 1.5 kg. oliwek za 3.99 Eu. Tłuszcz kokosowy do smażenia 0.90 Eu Chyba zaczyna się robić u nas drożej niż w Niemczech niestety... /SFD/2020/1/8/6c33be7677f745f5accfb6ace0ec7902.jpg Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2020-01-08 13:32:49
Każdy produkt wliczasz oddzielnie - czyli tłuszcz którego używasz do smażenia i składniki które są na nim obrabiane. W Twoim menu nie ma omega-3, mało kwasów tłuszczowych jednonienasyconych MUFA, ogólnie deficyt zdrowych tłuszczy: oliwa , orzechy, ryby, awokado, nasiona, żółtka jaj etc. Dieta monotonna, mało warzyw - uboga w antyoksydanty, [...]
[...] ze smażenia - ważne na czym. Do smażenia nadają się smalec, masło klarowane, olej kokosowy, oliwa jest dyskusyjna. Chodzi o to, żeby smażyć bez panierki, która chłonie tłuszcz jak gąbka. Jak chcesz jeść kanapki, to upiecz sobie kawałek mięsa i po pokrojeniu na zimno traktuj jak wędlinę. Kiełbasa to najczęściej coś o nieznanym (może to i [...]
Uważam, że białko spokojnie może zostać na takim poziomie, na masie białko nie musi, a nawet nie powinno być zbyt wysoko. Dobij tłuszcze do 100 g - do tych jajek to masło aż się prosi, czy jakiś boczek, do pozostałych posiłków również dodaj tłuszcze - najprościej zamienić kurczaka na jakieś bardziej tłuste mięso. I kup wagę, albo korzystaj ze [...]
Witam mam 17 lat 80 kg wagi i 188 wzrostu czy mogłby mi ktos sprawdzc diete na mase?? Płatki owsiane 100g Mleko zaw. 3,2 % tłuszczu 500g Chleb żytni razowy 170g Jaja kurze całe 150g Margaryna 5g Makaron dwujajeczny 120g Mintaj świeży 100g Oliwa z oliwek(do smażenia) 20g Ryż 125g Mięso z piersi kurczaka b/skóry 100g Oliwa z oliwek 10g Po [...]
Jak wytłumaczyć otoczeniu o tym sprayu do smażenia?, że lepiej niż na oliwie itd. Moja mama mówi, że to przecież też tłuszcz, że to samo, tylko się tym psika... Mam tę: http://www.smaczny.pl/sklep/?act=det&kat1=&kat2=&srt=6&id=6199 Używam sporadycznie. Jak zjem rybę normalnie usmażoną, to bardzo źle, czy ważne, żeby po prostu na co [...]
Jak wytłumaczyć otoczeniu o tym sprayu do smażenia?, że lepiej niż na oliwie itd. Moja mama mówi, że to przecież też tłuszcz, że to samo, tylko się tym psika... Mam tę: Używam sporadycznie. Jak zjem rybę normalnie usmażoną, to bardzo źle, czy ważne, żeby po prostu na co dzień tak nie jadać..?
ja olej kokosowy to do opalania kupuję :) do jedzenia to jakoś nie bardzo ;) podobno najzdrowsze jest białe mięso ... i do smażenia podobno też tłuszcz z białego mięsa czyli SMALEC ;) Mazury czyli gdzie dokładnie??? Zmieniony przez - Lucyna86 w dniu 2018-08-20 18:07:49
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
peepeek - skąd ma dodać? z węgli. Akurat Mc Donald od dwóch lat używa do smażenia specjalnej odmiany oleju bez dodatku tłuszczy trans, zawierającego głownie jednonienasycone kwasy tłuszczowe. olomos - nie polecam tak wysokiego udziału tłuszczu w diecie, albo trzymamy tłuszcz na poziomie 25 - 30% i bazujemy na węglach, albo wprowadzamy diete [...]
[...] porcje, jeśli już kupiłeś, ale przede wszystkim zadbaj o porządną, odżywczą dietę. Oliwa nie jest obowiązkowa w diecie - jeśli chcesz, to kup, ale jeżeli to ma być zdrowy tłuszcz a nie do smażenia, musi być odpowiedniej jakości, czyli nie jakaś tania, tylko z tych droższych i lepszych. Nie kupuję, więc nie podpowiem konkretnie... Warto [...]