SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

tłuszcz do smażenia

  • Książka Sałatkowa %-)!!!!!

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] na dobrze rozgrzanym oleju. Jajko ugotować, obrać i pokroić na kawałki. Kartofel ugotować i pokroić w kostkę. Orzeszki podsmażyć na oleju na brązowy kolor. Odsączyć z tłuszczu, obrać z łupinek i utrzeć w moździerzu. Odstawić. Miąższ kokosa posiekać, zalać 125 ml gorącej wody i odstawić na 30 min. Odcedzić mleczko kokosowe do miseczki. [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 17819 Data: 2005-03-10 10:23:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Slowniczek-Diety wszystkie ;-)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] starszych osób posiłki tłuste nie są tolerowane tak dobrze jak u osób młodych. Dlatego normy zalecają, aby dieta osób po 60. roku życia dostarczała mniej niż 25% energii z tłuszczu. Najważniejsze zasady diety • Zaleca się, aby kobiety po 60. roku życia zwiększały dzienne spożycie wapnia do 1100 mg. • Trzeba zadbać o to, aby w diecie nie [...]

    Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 14201 Data: 2005-03-09 16:46:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tluszcze : Rola i znaczenie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] taki sposób, aby w każdym podstawowym posiłku oprócz odpowiedniej ilości energii znalazły się wszystkie potrzebne człowiekowi składniki odżywcze. Są to: białka, węglowodany, tłuszcze, witaminy i sole mineralne. Obecnie przyjmuje się, że człowiekowi, a szczególnie dzieciom i młodzieży w okresie rozwoju, niezbędnych jest około 60 składników [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-01-28 15:39:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] opisał w swej książce pt. „Ukrywana historia raka”. Wykazał, że kluczem do odpowiedzi o braku tlenu jest błona komórkowa. Każda ludzka komórka okryta jest podwójną błoną tłuszczową, tak jak jabłko skórką. Przez tę błonę wnikają do środka pożywienie, tlen i woda, a skoro komórka jest żywa, to w drugą stronę muszą wychodzić odpady. Proszę [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 3309 Data: 2012-07-20 18:23:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dietka kadry narodowej :)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Założenia dla mężczyzn: Waga: 100 kg Białko: 3 g na 1 kg Węglowodany: 7 g na 1kg Tłuszcze: 15 % wartości kalorycznej sumy kalorycznej białka i węglowodanów zamienione na tłuszcz - 67 g ( 600 kcal). Następnie proporcjonalnie pomniejszamy wartość kaloryczną pokrywaną przez białka i węglowodany o taką ilość kalorii, jaka została zamieniona na [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 2640 Data: 2010-02-18 15:32:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] sportowym to nie zawsze jest ona powodem redukcji. Otyłość jest chorobą, podczas której zwiększamy nadmiernie masę ciała. Nie trzeba dodawać ,że ta nadmierna masa to tkanka tłuszczowa. W jaki sposób dochodzi do zwiększania się tkanki tłuszczowej ? Są 2 ‘metody’. Jedna to nagromadzanie się triacyloglicerydów w komórkach tłuszczowych. Druga to [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 11112 Data: 2009-11-30 08:51:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • TŁUSZCZE

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam Często poruszanym tematem jest temat tłuszczy. Niejednokrotnie są zadawane pytania dotyczące właśnie ich, mianowicie: jakie tłuszcze uwzględnić w diecie, jakie powinny być ich prawidłowe proporcje, czy w swojej diecie powinienem uwzględnić margarynę itd. W tym artykule chciałbym zawrzeć informacje które pozwolą odpowiedzieć na interesujące [...]

    Odpowiedzi: 103 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-12-15 21:38:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • proces smazenia a zdrowie (odchudzanie)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Dlaczego osoby pragnące schudnąć powinny unikac potraw smażonych ? Podczas procesu smażenia tłuszcz, na którym smażymy jest wchłaniany przez smażony produkt, a następnie wraz z nim spożywany. Oczywiście ilość wchłoniętego tłuszczu jest uzależniona od rodzaju smażenia oraz od produktu.( Najwięcej tłuszczu chłoną produkty [...]

    Odpowiedzi: 24 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-01-05 15:09:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Przygotowanie do budowy masy mięśniowej by PilkaPN

    Temat
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    [...] przyrodzie ani nic nie ginie, ani nic nie bierze się z powietrza. Mięsień powstaje dzięki odpowiedniej podaży aminokwasów (białka) i składników energetycznych (węglowodany i tłuszcze) potrzebnych do reakcji syntezy. Tak, dobrze się domyślasz. Aby rozbudować muskulaturę, niezbędna jest DIETA. Gdyby ktoś napisał do mnie, że chce zwiększyć w jak [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 536 Data: 2013-09-20 22:53:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rola tłuszczu i jego właściwości w diecie Jaką role pełni tłuszcz i jakie są jego właściwości? To dobre pytanie....Jak wiadomo to co jemy ma wielki wpływ na nasz rozwój zarówno intelektualny jaki i fizyczny. Aby w pełni wykorzystać nasz potencjał rozwojowy dieta musi być bogata w różne produktu spożywcze , które będą zawierać odpowiednie [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-02-12 23:25:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rola tłuszczy - art by szoho

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Rola tłuszczu i jego właściwości w diecie Jaką role pełni tłuszcz i jakie są jego właściwości? To dobre pytanie....Jak wiadomo to co jemy ma wielki wpływ na nasz rozwój zarówno intelektualny jaki i fizyczny. Aby w pełni wykorzystać nasz potencjał rozwojowy dieta musi być bogata w różne produktu spożywcze , które będą zawierać odpowiednie ilości: [...]

    Odpowiedzi: 45 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-02-13 15:55:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • D.Szukała-smażenie

    Temat
    NUTRIFARM&OLIMP

    [...] się o smażenie spróbuje więc na ten temat napisac kilka słów. Smażenie jest generalnie nie polecanym zabiegiem termicznym gdyż wywołuje nieciekawe zmiany zarówno w samym tłuszczu jak i produkcie. Ale jak się okazuje, smażenie wcale nie musi być aż tak szkodliwe. Najpierw o rzeczach mniej przyjemnych Tłuszcz, pod wpływem wysokiej [...]

    Odpowiedzi: 87 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-03-27 14:54:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak chronić witaminy?

    Temat
    Dietetyka ogólna

    [...] C znajdziemy w poszatkowanej sałatce z pomidora i ogórka? Chyba nie trudno policzyć. Jak szacuje się, przy przyrządzaniu posiłków, straty białek, węglowodanów i tłuszczów sięgają od kilku do kilkunastu procent. To jednak niewiele w porównaniu do tego co dzieje się z witaminami i składnikami mineralnymi. Straty podczas mycia, [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 4451 Data: 2010-09-07 22:54:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak ukłądać dietę masa/redukcja

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] jedz je 2-3 razy w tyg. czyli co 2 dzien, Dlaczego? jesli was to obchodzi to poszukajcie w postach podwieszonych:) Jajka: To doskonały produkt zawierajacy mnustwo dobrego tłuszczu oraz białka. Możesz rozdzielać żółtko od białka wowczas osiagniesz niemal 100% białka. Przyządza sie szybko i MOZNA jeść ile się chce- bez obaw o klopoty z [...]

    Odpowiedzi: 36 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-01-09 11:35:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Olestra

    Temat
    Odżywki i suplementy

    Szukałem w kilku działach info o Olestrze tzw. "tłuszczu bez tłuszczu", ale nie znalazłem żadnego tematu z tym związanego. Zamieszczam artykuł o Olestrze z "Wiedza i Życie" nr 5/1996, wiem, że artykuł dosyć stary ale nie znalazłem nic bardziej aktualnego po polsku, żadnych nowych badań ani nic innego. Zastanawiam się czy kupić takie cudo [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 4261 Data: 2014-02-27 21:15:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] lepszym zdrowiem niż społeczeństwa środkowych oraz zachodnich regionów Europy. Między innymi powodem tego jest zdecydowanie większy udział w ich codziennej diecie kwasów tłuszczowych omega 3 zawartych w tłuszczach ryb morskich, oraz omega 9 zawartych w oliwie z oliwek. Dzięki takiej diecie ludność krajów śródziemnomorskich, mimo wcale nie [...]

    Odpowiedzi: 66 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-12-06 16:45:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kompedium zdrowia...

    Temat
    Trening w domu

    [...] kremów ciążowych i masować skórę by była jędrna gdyż ona ma wrócić po rozciągnięciu do swej pierwotnej formy. No i naczelna zasada - odchudzanie to nie spadek wagi, a spadek tłuszczu. A dokładniej jego spalanie. Tak więc w czasie wzrostu jak i utraty masy musimy przestrzegać zasad zdrowego żywienia, które w równym stopniu tyczy się ludzi nie [...]

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 5353 Data: 2008-04-12 17:57:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] błony komórkowe, jest niezbędny do wytworzenia hormonów kory nadnerczy i hormonów płciowych. By twój organizm sprawnie funkcjonował, potrzebuje codziennie siedmiu łyżek tłuszczu. Mogą to być: margaryna(nie polecam ze wzg na zawartość izomerów trans- qazar czekamy na art:)), oliwa, olej, masło, a nawet smalec. Jest jednak jedno "ale": z [...]

    Odpowiedzi: 29 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-03-20 16:35:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] tutaj: http://www.sixstar.pl/products_description.php?id=1 Six Star Professional Strenght RapidLean Six Star Professional Strenght RapidLean to opracowany naukowo spalacz tłuszczu o udowodnionej klinicznie skuteczności. Ten niesamowity środek jest tak silny, że wystarczają zaledwie dwie porcje dziennie. Dzięki unikalnej Rapid Release Liquid [...]

    Odpowiedzi: 354 Ilość wyświetleń: 18374 Data: 2007-05-28 20:56:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • smazenie - co warto wiedziec

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] się ze smażonego produktu ulega przemianie do różnych związków chemicznych, które bardzo szybko ulegają dalszym niekorzystnym reakcjom. W wyniku napowietrzania się smażonego tłuszczu dochodzi do powstania niestabilnych nadtlenków, które dalej ulegają rozpadowi na wysokoenergetyczne i niezwykle agresywne wolne rodniki. Te szybko reagujące cząstki [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 5222 Data: 2005-07-06 00:26:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)