Witam, Mam kilka pytan odnośnie odżywiania: 1.Jakie masło do smarowania pieczywa?Np osełkowe góskie?Ma tłuszcze wyłącznie mleczne. Bo rozumiem, że margaryna typu delma odpada. 2. CO do smażenia np. jajecznicy? 3.Czy pieczywo Wasa żytnie na zakwasie to dobry wybór? 4. Czy takie siemię lniane jak poniżej na foto można dodać np. do ryżu/kaszy? [...]
[...] owoce - nie tylko banany, nie suszone - rodzynki to praktycznie sam cukier. I do dziennika żywieniowego wrzucaj produkty przed obróbką - nie jajecznicę, tylko jajka plus tłuszcz użyty do smażenia, mięso ważymy przed ugotowaniem, czyli mięso z piersi kurczaka - ważone na surowo. I może tak być, że jak będziesz miał normalną ilość białka, masa [...]
[...] wystarczy ten najbardziej zbliżony. Jeśli twierdzisz, że posiadasz cechy endomorfika polecam rozłożyć mniej więcej tak = 1,9g - 2g białka na 1kg mc / 40 % zapotrzebowania tłuszcze / reszta węglowodany. Ważne by z tych 40 % tłuszczy większą połowę obejmowały tłuszcze "zdrowe" czyli jednonienasycone i wielonienasycone. Na wyżej wymienionej [...]
spoko, rob mase ale z sensem jak zobaczysz ,ze latwo lapiesz tluszcz pozmieniaj cos w diecie - to ona tu bedzie najwazniejsza jablczan, bialeczko , do tego mozesz dokupic cos na regeneracje jakies zma , dodac aminy jak chcesz, witaminy i mineraly, omege-3 , oliwe z oliwek do diety, ew.cos z tluszczy, np. olej mct, pam do smazenia itp co do mleka, [...]
Sati jeśli jesz mało ryb, to warto dorzucić oprocz Mg omega-3,(ryby godne uwagi ze wzgledu na omega 3- to sledz-widze w Twej misce to dobrze, spozywaj jeszcze sardynki, szprotki, dzikie lososie) bo zazwyczaj mamy znaczny niedobór w porównaniu do omega 6, stąd też większość tutaj ludzi suplementuje omega 3, polecam olimpu gold omega 2 sport [...]
[...] (W 40 T 1 B 6,5) 200 orzechy włoskie 30G( B6 W 6 T20 ) 230 KCAL Kcal 1130 np co dac zamiast tego? OBIAD ryz brązowy 100g ( W 78 T1 B 6,5 ) 350 kurczak 200g (W 3 T0 B 42) 200 tłuszcz w jakiej formie dorzucic? WARZYWA GOTOWANE OK 550KCAL POSIŁEK PRZED KOLACJĄ/posiłek w szkole 2x bułka razowa , (W 80 T 2 B 13) 400 100g fileta+warzywa ( W 1,5 T 0 B [...]
[...] pokrojone pomidorkiŁyżeczkę Sambal Oelek:Wsypujemy ryż:I mamy gotowe danie Czas przygotowania : 20 minut. Wartości odżywcze: Białko 55g Tłuszcz 5g (jak ktoś użyje tłuszczu do smażenia to oczywiście więcej) Węglowodany: 110 g Wartość energetyczna: 713 kcal Trochę przerażające te wartości, ale ja to jem na 3 posiłki i jestem pełna;) [...]
bo gdy podgrzewasz tluszcz nienasycony (oleje roslinne) to powstaja wolne rodniki ktore sa bardziej szkodliwe niz tluszcz nasycony (w niewielkich ilosciach tluszcze zwierzece nie zaszkodza, a do smazenia nadaja sie tylko one) Zmieniony przez - Sachem w dniu 2005-01-06 18:46:33
[...] do swojego trybu życia. Następnym razem, jak będziesz wrzucał dietę, to jeśli smażysz kurczaka to wpisujesz '"mięso z piersi kurczaka", "mięso z ud kurczaka" plus tłuszcz użyty do smażenia - to co jest w bazie jako "smażona pierś z kurczaka bez panierki" to gotowiec, nie wiadomo ile ktoś dodał tłuszczu i jakiego. Podejrzewam, że to [...]
Olej do smażenia wywal. Bez tłuszczu też można smażyć i jest to zdrowsze. Zaopatrz się w oliwę z oliwek i orzechy, rybkę jakąś dodaj. W tym co podałeś to masz kiepski tłuszcz w połowie dziennej dawki. Białka też nie masz za dużo a by uzupełnić braki musiałbyś sporo siana miesięcznie wydać na białko. Przy 70kg wagi to bez problemu wyciągniesz [...]
W mięsie liczyłem (używam dziennika posiłków vitalmax, świetna sprawa) wartości schabu, bo jednak jest najczęściej u mnie w domu. Chodziło mi wiadomo o ten tłuszcz ze smażenia, ale staram sie go i tak ograniczać do minimum. Ze zmianą nawyków będzie trudno, ale zobaczymy, spróbuje, narazie cieszę się, że robi mi na przykład ryż na obiad, kiedy cała [...]
[...] na przykład z 300g ryżu po ugotowaniu robi się 500 czy 600. Ana pewno niektórzy ładują 100g tak jak było w rozpisce. Mam pytanie bo skołowałem sobie patelkę do smażenia beztłuszczowego i nie wiem jak długo mam prażyć tego fileta, żeby był ok . Jak do tej pory brałem sobie tak po 20-25min i był w miarę ok w środku tak na styk niesurowy. A mama [...]
[...] tyle, że białka za mało, a przez to i kalorii. Zwiększ porcje mięska, i nie musi to byc sucha pierś.Na przyszłośc, jak chcesz policzyć makro dla omletu, nie wybieraj z listy gotowca (bo nie wiesz kto i co tam zapisał) tylko np. 2 jajka i tłuszcz jaki dodałaś do smażenia, a jak w omlecie były jakieś płatki, no to płatki. Tak samo z rosołem.
[...] prawie wszystko jest do zmiany. jajka i owies - ok. Po co 300 g mleka, a potem nabiał z chlebem - na jeden keś. Po co? Potem jałowa pierś - na przyszłośc wpisuj wagę mieśa i tłuszcz użyty do smażenia, a nie gotową potrawę, która nie wiadomo co zawiera. Potem nabiał z nabiałem i bananem. Mało mięsa, za to prawie kilogram nabiału, słabe żródła ww, [...]
[...] zastanawiać się nad poisłkiem przed i potreningowym. Liczysz zapotrzebowanie, dodajesz 300 kcal, skoro celem jest masa. Stosujesz standardowy rozkład makro: 2 g białka, 1 g tłuszczy (min) na kg masy ciała, reszta z ww. Bilansujesz poisłki czyli starasz się , żeby w każdym było białko ww i tłuszcze. Sam chleb to nie posiłek i tego chleba jest za [...]
[...] sobie samemu hamburgery z wieprzowego, zapiekanki z mozarellą, często jajecznica z ośmiu jajek. Aczkolwiek przyznam się bez bicia, nie kontrolowałem ilości spożywanych tłuszczy, lałem je na ryż, do smażenia, sporo tego było. Mam kilka pytań, byłbym wdzięczny za odpowiedź: 1. Kiedy robić interwały, a kiedy aeroby? Jak długo? Może być rower [...]
Wklej to tu. Albo najpierw popraw bo w 3 pierwszych posiłkach nie ma białka (15 g odzywki w 3 nie zwłatwia sprawy). Nadto wpisuj surowe produkty typu mięso z piersi kurczaka plus tłuszcz użyty do smażenia, a nie piers smazona.
[...] jadłem pare lat temu i schudłem kilkanaście kilogramów dlatego teraz też w to chciałem pojechać. Pamiętam że właśnie miałem białka 2-2,5g na kg, węgli 1 czy 1,5g a reszta tłuszcze - czy jedząc nawet tak schudnę? Ewentualnie czy możesz polecić jakąś dietę według której mógłbym ustawić sobie jadłospis? Nie mam zamiaru w ogóle smażyć bo będę [...]
[...] razem, mąki dodać tyle żeby ciasto miało konsystencję rzadkiego budyniu. Na patelni na niewielkiej ilości oleju smażymy placki średnicy ok 8cm i grubości 0,5cm. Na małym ogniu bo łatwo przypalić. Zjadam z dżemem, lub sosem owocowym. Wartości odżywcze z jednego przepisu bez oleju do smażenia to 616 kcal, węgle 83g, tłuszcz 11g, białko 40g.