Przedaruje sobie caly wstep o bialkach, weglach, tłuszczach i itp. Doczytajcie to sobie gdzies, znajdziecie bez trudu. Postaram sie zrobic to wszystko w "pigulce", oke? Najwazniejsze, by pamietac, ze dieta wysokobialkowa w znaczący sposob ogranicza weglowodany i to jest jej istota. Jest dobra, bo spala sie fat, nie niszczac miesni [...]
1-mięso zrobione przez Ciebie bądź jajka;-) W ostateczności twaróg 2-Oliwy używaj tylko do kilkuminutowego smażenia. Polewaj nią potrawy,a nie męcz się jedząc ją z łyżki. Tłuszcz poprawia smak potraw 3-Racja,większość ludzi jest mieszańcami różnych typów. Ale możesz przecież stwierdzić pod jaki typ/typy budowy Ty się zaliczasz;-)
ja tam na teflonie smażę, więc jedyny bezpośredni tłuszcz w postaci łyżki oliwy dolanej do konsystencji placków raczej jakiś megachemicznych związków podczas takiego smażenia nie wytwarza
[...] dla mnie odpowiednia bo kilogramy poszły w dół..wiec 1000 kcal jest git nie potrzebuje wiecej..tyle w sam raz jest.. no i kurde ten brzuszek:/ dolna partia..jest taka oponka..gorne partie brzucha spoko..nawet mi zebra widac:P ale ja nie wiem co ja powinnam zrobic...bieganie ciwczenia co jeszcze....tylko tam jeszcze siedzi ten tłuszcz wrrr.....
[...] jest lepszy niż panierowany czy może w ogóle uniknąc smażenia na rzecz np. gotowania? Rozumiem, że polanie zbóż nieoczyszczonych oliwą z oliwek będzie odpowiednim źródłem tłuszczów KOLACJA (21.) 'to jest twoj potreningowy, wiec: ww+ mieso/ryba+tłuszcz' Z tym, że jest to jednocześnie kolacja, stąd właśnie chciałem zastosować białka. Nie zaleje [...]
czym mozna zastapic pomidory? bo ich po prostu nie cierpię witaminy? znaczy jakies tabletki? omega-3 - to taki tłuszcz w kapsułkach? brac taką jedną z rana? pomidory innym warzywem po prostu tak witaminy w sensie kapsulki/tabletki jakies, np. zestaw jakis omega-3 min. 2g dziennie, epa+dha lacznie, zwykle kapsulka ma 1000mg oleju, co nie jest [...]
tyle, że nie o taki tłuszcz nam chodzi, jak i sugerowałbym zrezygnować ze smażenia na oliwie i używać do tego celu PAMu lub suchego teflonu. A druga kwestia - jak smażysz to czemu dajesz wartości dla piersi gotowanej - wrzucaj produkty surowe bo jak widzisz potem jest chaos. Co do węgli - wklej obliczenia jak liczyłeś zapotrzebowanie.
[...] To dobre źródło witamin i błonnika. Dużym wrogiem są soki, słodkie napoje gazowane, coca cola itp. Odpadają. To tak po łebkach o węglowodanach 3) Tłuszcze. Wywalamy tłuszcze nasycone na korzyść nienasyconych. Nasycone to tłuszcze zwierzęce przede wszytstkim ( często moją postać stałą jak np. smalec). Unikamy wieprzowiny jak ognia. [...]
Po pierwsze, co ma być celem diety? Skoro mówisz o tłuszczu na brzuchu to pewnie redukcja, więc policz zapotrzebowanie i odejmij trochę kalorii od niego, i pod to licz dietę. Co do posiłków, to do tego serka wiejskiego w 1 mógłbyś dodać jakieś węgle (owsianke czy muesli), w posiłku nr. 5 brakuje źródła białka, dodaj rybę lub jakieś mięso. Patrząc [...]
Spróbuj na podstawie postów podwieszonych ułożyc sobie diete i wklej ja później tutaj do sprawdzenia, tylko pamiętaj żeby nie unikac tłuszczów ponieważ pełnią one bardzo wazną role w organizmie, chodzi tutaj o zdrowe tłuszcze oczywiście typu oliwa z oliwek, olej lniany, tłuszcz z orzechów i ryb, unikamy tylko smażenia i zapisz sie na siłownie. Nie [...]
Spożywaj wszystkie tłuszcze. Bo każdy jest niezbędny organizmowi. Jedyny rodzaj tłuszczu jakiego powinno się unikać to tłuszcz trans który powstaje w procesie utwardzania margaryn oraz w procesie smażenia. Dlatego smażenie powinno być ostatnim sposobem opróbki produktu spożywczego. A jeżeli decydujesz się na smażenie to smaż na tłsuzczach [...]
[...] dusić potrawę. W miedzy czasie pokroić pietruszkę w plasterki, cebule w pół talarki a czosnek drobno posiekać. Obsmażone chorizo wyciągnąć na papierowy ręcznik, a na tłuszczu ze smażenia kiełbasy, przesmażyć policzki z obu stron na złoty kolor(najlepiej partiami). Gdy mięso złapie ładny kolor, odłożyć je na bok i na ten sam tłuszcz [...]
No dobra... Ze względu, że postanowienie redukcji wzięło się w sobotę i nie miałem zbytnio możliwości na zakup produktów na jutro ( dzień HIGH ) Udało mi się wyskrobać taki jadłospis I Posiłek : 100g owsianych+3 białka jaja, pomidor, lyzeczka oliwy B:25 T:14 W:65 Kcal:488 II Posiłek : 120g Kuraka pomidor 4kromki razowego + jogurt naturalny ( 70g ) [...]
[...] kurczaka a karkówkę upieczoną) Nie oszczędzaj przypraw ;-) 3-ryby możesz gotować na parze-nie ustępują smakiem nawet tym smażonym 4-migdały w ostatnim mogą być-nie bój się o tłuszcz i tak liczy się całokształt diety,a ten masz odpowiedni 5-stosunek jest taki,bo do wbudowania w mięśnie 1g białka potrzeba ok.24kcal ze źródeł niebiałkowych 6-lnianym [...]
[...] przez co wyższy wzrost cukru we krwi powoduje wahania cukrów, skoki insuliny co nie jest korzystne. - Co powoduje powstanie nie korzystnych dla naszego organizmu tłuszczy trans. Są to jedyne tłuszcze, na które można powiedzieć 'nie zdrowe'. Tłuszcze trans powstają głównie podczas smażenia oraz przez uwodornianie tłuszczy roślinnych [...]
[...] i wszystkie produkty niezdrowe i przetworzone. Na noc niech unika wegli itd. Przede wszystkim niech pamieta aby posilki były bogate zarówno w białka, węglowodany ,jak i tłuszcz (tutaj zadbaj aby wszystko pochodziło z odpowiednich zrodeł). Możliwe,ze będziesz musial ja przekonywac,ze tluszcze sa ok., bo zauwazylam,ze najczesciej mamusie [...]
nie jest lipa. daj sobie jeszcze tydzień żeby organizm się dostosował do "nowej" diety. wliczasz tłuszcz cały do bilansu czy nie? (pytam o oliwę i olej - mimo że ja smażenia na tym nie popieram...)
NIEPEWNY CO DO TLUSZCZY? Te tluszcze bogate w skladniki pokarmowe, odzywialy zdrowe populacje przez tysiace lat: * Maslo * Lój wolowy i barani * Smalec * Tluszcz kurzy, gesi i kaczy * Oleje kokosowe, palmowe i sezamowe * Olej z oliwek tloczony na zimno * Olej lniany tloczony na zimno * Oleje z ryb morskich Te [...]