Witam, jestem na redukcji i najbardziej zależy mi zgubieniu zbędnej tkanki tłuszczowej z brzucha. Jestem endomorfikiem. Liczę makroskladniki i poziom moich tłuszczów w diecie wynosi 40% zapotrzebowania. Taki poziom mi jednak służyl, lecz przez ostatnie kilka dni czuje sie cieżko i brzuch wzdymany.. jaki polecacie rozkład tłuszczu w diecie? Moze [...]
[...] jest niesmaczne Mam pytanie, czy smażenie (piersi z kurczaka pokrojone) jest zdrowe ?Piersi wychodzą mi usmażone, soczyste i pachnące :D . Ale czy podczas smażenia bez tłuszczu nie wydzielają się jakieś szkodliwe związki (nie mówię tutaj o DŁUGIM smażeniu) ? Smażę kurczaka, pod przykryciem. Wytapia się tłuszcz, wylatuje woda, kurczak jest [...]
Mam fajny przepis na racuchy bananowe z twarogiem. Maja dużo białka, jak ktoś ma dobrą patelnie, to tłuszczu nie trzeba dużo do smażenia. Na jedna porcje: 1 banan dojrzały, 1 jajko, 125 gram sera białego (ja daje chudy) 2 łyżki maki jaglanej, 2 łyżki maki pszennej, + tłuszcz do smażenia np masło klarowane. Składniki zblendowac i nakładać łyżką [...]
[...] jak się tego w jakimś obrzydliwie zagęszczonym mąką sosie nie utopi, to to jest czyste jedzenie (jedyny problem to szacowanie makro). Schab - mięsko - zdrowe, smalec - dobry tłuszcz do smażenia, karkówka czy golonka - normalne mięso, które można wpleść do diety. Posiłek dietetyczny to nie odtłuszczony jogurt, dwa kawałki chrupkiego pieczywa i [...]
[...] wiele nie spodziewałabym się po tego typu produkcie, gdyż jest on bardziej nastawiony na redukcje kortyzolu (hormonu stresu) i na poprawę samopoczucia niż na spalanie tkanki tłuszczowej. Oczywiście zbijanie kortyzolu może mieć sens, ale tylko w przypadku u osób, które mają go znacznie ponad normę, co może wiązać się z hamowaniem redukcji wagi. [...]
Ale na tym rafinowanym, bezzapachowym. To jest idealny tłuszcz do smażenia na w wysokiej temperaturze. Może też być smalec, albo masło klarowane. To już jak kto lubi. U mnie w domu wszystko to co dłużej a labo na wysokiej temperaturze to kokos. Jakieś jajko albo omlet to ta oliwa w sprayu.
a na dużym ogniu to robicie? i dajecie tłuszcz do smażenia? Ja na srednim/malym. Na duzym to sie potrafi dol przypiec za mocno a gora byc nadal 'polzywa'. Rozgrzewam mocno patelnie a potem zmniejszam ogien. Tluszczu zwykle nie daje, bo mam fajna patelnie.
[...] w diecie, to jednak w długiej perspektywie trudno uniknąć całkowicie smażenia. W związku z tym jeśli już smażymy, to dobrze jest posiadać w swojej kuchni najlepszy możliwy tłuszcz do smażenia. Co to takiego? GHEE – tzw. płynne złoto GHEE otrzymuje się przez klarowanie masła, czyli długotrwałe podgrzewanie i oczyszczenie mówiąc po ludzku J W [...]
[...] chyba dałam też kiedyś pociętą fasolkę szparagową, mleczko kokosowe (żeby odrobinę zmienić smak); przyprawy: sól, pieprz, inne wg upodobań, raczej mało majeranku; tłuszcz do smażenia + dodany do potrawy (oliwa z oliwek, olej kokosowy). Wykonanie: Ja nie jem wywarów mięsnych dlatego kurczak jest osobno ugotowany do miękkości, następnie [...]
soja jest dobrym uzupełnieniem diety, ze względu na wartości odżywcze (białko, białko, białko i nienasycone tłuszcze) i po prostu - dla urozmaicenia. jakiś czas temu znalazłem w sklapie taki wynalazek, jak deser sojowy. chyba były w smakach waniliowym i kawowym. cały patent polega na tym, że przypominało to niesłodki budyń czy pudding, a zawierało [...]
a właśnie, zaopatrze się w takim razie w inny tłuszcz do smazenia:) Dziekuje:);) PS. Mam w domu taki olej, nadaje się do smażenia?? Zmieniony przez - _puch_ w dniu 2011-08-20 21:44:41
[...] się nie skończył i mam zamiar jeść dalej :) Cóż. Czyżby pozostało mi dopieprzyć sałatkę? Kcal wcale jakoś dużo nie wyszło, myślałam, że z 2400 zjadam. Ale trzeba doliczyć tłuszcz do smażenia;/ Aż mi szkoda jeść, a głodna jestem. Sałatkę sobie zrobię. No i liczyłam dzisiaj na lampkę czerwonego wytrawnego, do spalenia na parkiecie (tak, w środę [...]
Nadaje się do smażenia kokosowy, bo ma ok. 90% tłuszczów nasyconych, smalec tylko 40% nasyconych/55% nienasyconych. Poniżej 25 celcjuszy jest białawej konsystencji stałej(wygląda jak smalec), powyżej tej temperatury zmienia się w przeźroczysto-zółty płyn i mozna go pić jak każdy olej. Tłuszcz do smażenia im ma więcej nasyconych tłuszczy, tym [...]
[...] nawiązując do dzisiejszego święta. Poza tym, jak zrezygnujesz z marży, jaką narzucają w knajpie, to za te same pieniądze kupisz bez problemu zdrowsze składniki , w tym tłuszcz do smażenia i zapłacisz tyle samo, ale zjesz znacznie zdrowiej. Zrób w domu smażonego kurczaka w bułce i porównaj sobie koszty... Wyjdzie Ci mniej i jeśli kupisz np. [...]
Ja użyłem pod siebie więc można inne proporcje dać 2 jajka 100ml mleka 50g nutlove Masło lub inny tłuszcz do smażenia Blendujemy , namaczamy tosty i smażymy. Można jeszcze przesmarowac nutwhey po upieczeniu ale to tak jak pisałem wszytsko zależy jakie makro chcemy w posiłku. Ogranicza nas tłuszcz to same białka itp;)
[...] Ewentualnie zwiększ ilość warzyw z zalecanych 0,5 kg do kilograma i zajadaj się nimi. 2. Żarcie z torebek odpuszczasz i bardzo dobrze, oprócz konserwantów to źródło kwasów tłuszczowych trans, cukru. 3."sladowe ilosci glukozy, izolat bialka sojowego, przeciwutleniacz i konserwant " to właśnie dlatego nie polecamy tutaj wędlin. Pamiętaj, że nie [...]