[...] to będziesz chudł. Niestety nie znasz swojego zapotrzebowania(co jest najważniejszą rzeczą przy odchudzaniu) i będzie to trudne zadanie. Ogólnie dla mnie zasada jest taka by jeść w miarę jak to się określa "zdrowo", czyli jesz produkty białkowe jak mięsa, nabiał, jaja, ryby. Z węglowodanów to kasze, ryże. A tłuszcz jedynie do smażenia.
[...] 1. WIEK:17/18 2. WAGA:95 3. WZROST:186 4. WYMIARY: -biceps:40.5 -klatka:110 -udo:nie mierzone -talia:90 5. STAŻ NA SIŁOWNI: 2lata 6. DIETA: -białko:dużo -węglowodany:sporo -tłuszcz:troszkę do smażenia 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE:BRAK 8. TRENING:1dzien klata+bic,2dzien plecy+tric,3dzien bary+nogi,4wolny i od nowa 9. CEL CYKLU:masa [...]
[...] oraz na margarynach twardych (służących do smażenia). Dotyczy to również posiłków sprzedawanych komercyjne takich jak hamburgery, frytki czy chipsy, gyż zawierają one tłuszcze w formie trans, ktore rownież powodują wzrost cholestrolu LDL we krwi. Masła Pełnotłustego mleka i jego przetworów, np. śmietany, serów żółtych i topionych, lodów [...]
wiesiooo Po 1. O co chodzi z tym smalcem? Bardzo dobry do smażenia 2. Czemu ma serek zamieniac na twaróg z oliwą? (to w ogóle będzie zjadliwe?) 3. Za dużo jaj - jedyne do czego można sie przyczepic to chyba tłuszcz w nich, ale ty mówisz, zeby jadł żółtka? - nie rozumiem. Możesz sprecyzowac swoją wypowiedz? ;-)
Białko roślinne liczymy. Posiłki z kurczakiem trzeba rozpisac inaczej - waga mięsa przed smażeniem plus tłuszcz uzyty do smażenia, wtedy będzie bardziej wiarygodnie. Ograniczyłabym rodzynki, bo to jednak sporo cukru, a teraz sezon na świeże, bardziej wartościowe owoce.
Białko roślinne liczymy. Posiłki z kurczakiem trzeba rozpisac inaczej - waga mięsa przed smażeniem plus tłuszcz uzyty do smażenia, wtedy będzie bardziej wiarygodnie. Ograniczyłabym rodzynki, bo to jednak sporo cukru, a teraz sezon na świeże, bardziej wartościowe owoce. Mięso oczywiście ważone przed smażeniem i oliwe wliczam również. Z tym białkiem [...]
Dokładniej mówiąc, smażenie na głębokim tłuszczu nie jest winne powstawaniu izomerów trans, tylko to, że jest to nieodpowiedni rodzaj tłuszczu i wielokrotnie, długo, używany. Smażąc na małej ilości tłuszczu jeszcze łatwiej wytworzyć izomery trans, bo łatwiej przegrzać ten tłuszcz... Miałam np. kiedyś takich sąsiadów, że jak smażyli naleśniki, to [...]
W śniadaniu nie ma pełnowartościowego białka, ten kotlet schabowy, to ktoś dał pewnie "gotowca" gdzie ujął pewnie panierę i tłuszcz. Wrzuć normalnie - mięso ze schabu (nie wiem jak jest w zapisie) chyba, ze użyłeś też oleju/masła do smażenia do też wbijasz osobno ilość.
Kotlety robi się z mięsa - wpisujesz mięso - takie jak masz, łopatke, szynkę, czy inne. Do kotletów najczęściej dodaje się jajko, doliczasz proporcjonalnie ile jajka było w twoim kotlecie, albo pomijasz. Liczysz tłuszcz dodanty do smażenia. A nie bierzesz z bazy smazony mielony z niewiadomoczego ;-)
[...] kosmetyce, jako środek nawilżający, zmiękczający skórę, kojący, uelastyczniający, przeciwzmarszczkowy, chroniący przed promieniami UV, przedłużający opaleniznę. W strukturze tłuszczów obecnych w maśle shea ok. 85–90% stanowią reszty jednonienasyconego kwasu oleinowego i nasyconego kwasu stearynowego, a ich wzajemne proporcje decydują o [...]
A i jeszcze takie pytanie, czy liczycie tłuszcz na którym smażone jest mięsko? Bo ja uwzględniłem jako 10g, ale wydaje mi się, ze chyba trochę więcej leci tego oleju do smażenia.
[...] w diecie masz i tak sporo, nie masz za to o-3, stąd pytam o urozmaicenie, bo na chwilę obecną nie jest to dobrze zbilansowana dieta. Smażyć proponuję na suchym teflonie, tłuszcz można spożytkować w inny, smaczniejszy sposób niż do smażenia, choćby dodając sobie trochę bitej śmietany domowej roboty, do tego omleta rano czy np boczku do [...]
No i nie wrzucaj w diecie gotowych posiłków - typu jajecznica - tylko jajka i tłuszcz użyty do smażenia, ziemniaki wazone przed pieczeniem, boczek przed smażeniem. I jak zjeśc ziemniaki z makaronem? Na kolację normalny posiłek, z ww.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
ale że co? że zdrowe produkty jakie polecamy? Białko: mięsa, sery, ryby, nabiał, jaja Węgle: Ryże, kasze, ziemniaki, makarony (najlepiej razowe), pieczywo jak wcześniej Tłuszcz: Orzechy, wiórki kokosowe, smalec do smażenia dobry, masło ekstra, oliwa z oliwek, olej rzepakowy nierafinowany
Wprowadzać rotację kcal czy trzymać na stałym poziomie, daj my na to 2800 ? Drugie pytanko. Jak liczyć kcal z mięsa. Jak podaje je obróbce to cześć tłuszczu się wytapia i kcal spada ( tak mi się wydaje ) Trzecie pytanko. Tłuszcz wliczać użyty do smażenia/pieczenia? Mięso przecież go nie wchłonie.