A czemu chcesz kupic slonine na smalec? Szczegolnie 200 g, to duzo nie wyjdzie. Smalec gotowy jest mega tani i nie zawiera dodatkow chem. ani wody takze nie widze sensu kombinowac. Chyba, ze dodajesz inne skladniki zeby mial jakis aromat (no i skwarki sa ;)) ale to wtedy nie do smazenia raczej. Kupilbym szproty wedzone. Mocno niedoceniany produkt [...]
ja tam opinii kamilka nie podzielam, napisałeś że wliczasz to w makro więc jest ok ale oliwa nie nadaje się do smażenia ale lepszy jest smalec lub olej rzepakowy (oliwa jest zdrowsza ale ma niższa temperaturę dymienia chyba coś kolo 240 gdzie smalec ma 270 czyli temperatura z której tłuszcz ulega rozpadowi i ulega niekorzystnym przemianom)
Na oleju lnianym się nie smaży, ten tłuszcz kompletnie nie nadaje się do smażenia. Po drugie - prażone orzechy ziemne mają właściwości prozapalne, ma to związek z występującymi w nich białkami, nie chodzi jedynie o tłuszcze trans... http://potreningu.pl/articles/3910/prazenie--uczulenie Pozdrawiam.
Osobiście zawsze powtarzam, że nie po to kupuje się (dobrą) oliwę by na niej smażyć. ;-) Choć do smażenia oczywiście się nadaje. Czy będzie to wartościowy posiłek? Nie powiedziałbym. Tłuszcz możesz wykorzystać/dodać na wiele innych, smakowitych sposobów i moja wypowiedź tyczyła się tego, nie "akceptacji" Twoich planów. Zmieniony przez - Koniu151 [...]
Niestety tłuszcze zwierzęce, a zwłaszcza masło klarowane będą kiepskim wyborem ze względu na obecność cholesterolu - ten zaczyna utleniać się w bardzo niskiej temperaturze(w maśle klarowanym ze względu na proces jego powstawania potencjalnie mamy już utleniony cholesterol). I na nic tu punkt dymienia - ten i tak zwykle jest wyższy, niż domowe [...]
[...] Jeśli masz jakąś fotkę sylwetki, to też by się przydała - przy zbyt wysokim BF-ie nie ma sensu masować. Olej z pestek winogron zamień na inny tłuszcz, nie nadaje się do smażenia - smalec, masło klarowane, oliwa, olej kokosowy... Ketchupy itp. najlepiej wywalić , chyba że są naprawdę dobre jakościowo i mają mało [...]
Czyli co dokładnie musiałbym zmienić? Cel? ;-) Przy bf 22 % to się żadnej masy nie buduje, poza tłuszczową. Na tej diecie się zalejesz tłuszczem. Poza tym jak wyliczyłeś takie zapotrzebowanie? Nadal nie ma ankiety, wiec sobie gdybamy ;-) O maśle orzechowym pisałam. Następnym razem jak będziesz robił zrzut, to rozbijaj dania na produkty - nie omlet [...]
[...] która prowadziła z nim program, była zdziwiona, że wyrzuca żółtka, bo mogą się potem przydać np na jajecznicę, a Akop stwierdził, że żółtka się po prostu nie nadają do smażenia przez tłuszcz w nich zawarty ;) kompletnie nie wiem o co może mu chodzić, dlatego pytam tutaj. a fanem jajecznicy jestem więc tym bardziej chcę rozwiać moje wątpliwości :D
[...] masłem. Zamiast chudego białego sera daj tłusty. Zamiast piersi z kurczaka udka. Skoro masz warzywa na patelnię, to chyba nie wrzucasz ich na suchą patelnię, tylko na jakiś tłuszcz - będzie bardziej soczyście i smaczniej. Mielone gotujesz na parze, bo też tam nie ma tłuszczu do smażenia czy duszenia mięsa. Zjedz całą pomarańczę i całego banana [...]
"Ugotowac na łyzeczce oliwki z oliwek" -chyba miałeś na myśli usmażyć? A jesli tak, to na pewno nie na oliwie z oliwek, bo to tłuszcz nie nadający sie do smażenia. No i prosic sie o soga? Fstyt :P
1. Może i dobry do smażenia ale tłuszcz zwierzęcy dużo gorszy od oliwy z oliwek ;) 2. Zjadliwe jak najbardziej ;) 3. Ojj "przejęzyczenie" chyba każdy wie że miałem na myśli białka :p
moim zdaniem po treningu odpada przede wszystkim ze względu na sporą ilość tłuszczu, który musisz użyć do smażenia. Żeby się nie przypaliły musisz użyć go całkiem sporo i to nie oliwy z oliwek ale rafinowanego albo smalcu. Te kotlety ze względu na gąbkowatą strukturę strasznie ciągną tłuszcz, że o zdolnościach panierki w tym względzie nie wspomnę. [...]
Tluszcz z jajek plus oleju kokosowego do smazenia. Kurczak glownie w diecie. Wiec orzechy maja miejsce. A poza tym wazne ze je lubie i nie szukam przekasek wredy :-)
Musisz sobie zdawać sprawę z tego, że każdy rodzaj panierki wymaga jednak głębokiego tłuszczu, aby smakowitość była na wysokim poziomie, a w ten sposób wchłonie się jego bardzo dużo w panierkę. Jedyną opcją jest po prostu otoczenie kawałków piersi z kurczaka np. w mące z dodatkiem zmielonych płatków kukurydzianych, można też dać wiórki kokosowe, [...]