[...] są do bani lub gorsze niż sojowe! Chcę tlyko obalić pewne mity! Jestem wegetarianiem od około 6-7 lat, trenuję od około 4-5 lat więc jestem blisko tematu i zatrważa mnie że soja została prawie zapomniana. Osoby pragnące głośić tezy, że człowiek jest z mięsa więc musi jeść mięo niech idą karmić króliki mięskiem, njalepije z nich samych i się nie [...]
[...] Jest to bardzo ważne, ponieważ takie połączenia produktów są zalecane jako wzór w krajach rozwiniętych (np. płatki zbożowe + mleko) i w krajach rozwijających się (soja + ryż, soja + kukurydza, fasola + pszenica), gdy organizm człowieka straci więcej niż 14% całkowitej ilości białka w organizmie, prowadzi to do poważnych schorzeń, co [...]
[...] we krwi, wspieranie układu krwionośnego, utrzymywanie równowagi azotowej w organizmie. 2. Źródła pokarmowe: Pierś z kurczaka, tuńczyk, wołowina, polędwica cielęca, grzyby, soja, produkty mleczne. IZOLEUCYNA 1. Funkcje: Wspomaganie procesów anabolicznych, stabilizacja poziomu cukru we krwi, wspieranie regeneracji organizmu 2. Źródła pokarmowe: [...]
[...] wydzielania soków żoładkowych. Nie drażni przy tym żoładka w takim stopniu jak np. pieprz. Warto zatem dodać imbiru do ciężkostrawnych posiłków jak np. mięso, potrawy z jaj, soja, fasola itp. Można używać imbiru zamiast pieprzu np. do kanapek. Znakomicie smakują piersi kurczaka z imbirem. Jeśli masz problemy z chorobą lokomocyjną warto przed [...]
Zakładam ten temat bo nie wszyscy początkujący i inni wiedzą gdzie znajduje sie najwiecej węglowodanów które są bardzo potrzebne naszemu organiznowi. Nie znalazłem przejżystej tabeli w dziale odżywianie to pozwole sobie na taką własnie rozpiske w cczym znajduje sie ich własnie najwięcej. Mam nadzieje że to przyda sie wszystkim. Tabela zawartości [...]
Białko w diecie a zdrowie Wszystkie komórki organizmu potrzebują aminokwasów i azotu, których źródłem jest spożywane w pokarmach białko. Zapotrzebowaniu ustroju na białko jest bardzo zróżnicowane: zależy od masy ciała, stopnia dojrzałości ustroju, poziomu aktywności i innych czynników. Do problemu, czy dieta jest wystarczającym źródłem białka [...]
[...] Lecz wpadła mi w oko BUŁKA FITNESS z lidla Skład: Bułka śniadaniowa Fitness - Lidl Masa netto: 80 g Skład: mąka pszenna 46.8%, woda 26.9%, mąka żytnia 13%, słonecznik 4%, soja 4%, drożdże 2.4%, siemię 1.3%, sól jodowana 1%, polepszacz do pieczywa 0.4%, słód jęczmienny 0.2% Ilość błonnika na 100 g: 5.1 g Wiadomo że nie jest w 100 % czystym [...]
[...] aby ktos, z zaawansowanych uzytkownikow przedstawil porownanie aminokwasow znajdujacych sie w popularnych roslinnych zrodlach (jak np. orzechy, rosliny straczkowe jak soja, groch, fasola, ziarna, jak rowniez rosliny zielone oraz owoce)z zrodlem bialka zwierzecego (jak np. piersi kurczaka, jajka, mleko, ryby, mieso). Jesli to mozliwe, [...]
[...] się, że będzie lepiej) od Treca, aczkolwiek to są i tak póki co próby supli. Nie toleruję mleka krowiego, zatem świetne źródła białeczka niestety mi odpadają... Zostaje mi soja, strączki i mięso no i odżywka. Nie wiem jak ułożyć jadłospis uwzględniając w tym np to białko Sijavit albo węgle Max Carb przed treningiem. Chcę w końcu zrobić dobrą [...]
Witam, jestem w trakcie diety recukcyjnej. Szukam koktajlu jak herbalife f1 i odżywki bialkowej jak f3, ktore stosuję razem jako zamiennik sniadania i kolacji. Generalnje soja mi służy po moich perypetiach hormonalnych, ale po włączeniu f3 na policzkach mam elementy myślę że to od serwatki więc szukam odżywki bez niej.czy znajdę u Was podobny [...]
Witam. Czy aby brać się za uzupełnianie niedoboru białka odżywkami muszę mieć skończone akurat 18 lat? Aktualnie mam 15. Mam już fajnie ułożoną dietę, tylko mam problem z tym białkiem. Jakieś rady? Jakie wegańskie białko na początek? Soja czy groch? Z góry przepraszam jeśli było takie pytanie. Nigdzie nie szło znaleźć.
[...] zjedzone łącznie z substancjami termogennymi , zwiększają zdolność organizmu do spalania kalorii , jednocześnie nasilając pobudzające działanie tych suplementów . Fasola i soja : Należą one do kategorii pokarmów , których kulturyści z niejasnych powodów wolą unikać . Soja i różne odmiany fasoli zawierają rozpuszczalny błonnik , który [...]
[...] szczególnie dotkliwie odczuwa brak tych niezbędnych do życia składników. Kiełkować można wszystkie nasiona. Szczególnie godne pole-cenia są kiełki strączkowych (soja, fasola). Skiełkowane można jeść na surowo, są bardzo smaczne. Każdy może mieć "fabrykę" kiełków w domu. Duży talerz wykładamy wilgotną gazą i na to kładziemy namoczone [...]
[...] zwykle powyżej 2000mg może powodować zaparcia i zwiększa ryzyko infekcji dróg moczowych. Źródła Znaczne ilości wapnia zawiera m. in. mleko i produkty mleczne, sery, soja, sardynki, łosoś, orzeszki ziemne, orzechy włoskie, nasiona słonecznika, jarmuż, fasola, brokuły, jaja, szpinak, buraki i rabarbar. Należy pamiętać, że kwas szczawiowy [...]
[...] roślinnych (lniany, rzepakowy), niektórych jarzynach, a w szczególności w planktonie i rybach morskich. Do roślinnych źródeł -3 WNKT należą niektóre rośliny strączkowe, np. soja i fasola, a także orzechy i siemię lniane. Inne rośliny zawierające te związki to warzywa, a wśród nich pory i portulaka. Kwas linolowy podobnie jak linolenowy muszą być [...]