jogger czy myslisz, zemoge dzis naciagnac nieco posilek na mm zamiast jaja np tunczyka nieco w sosie wlasnym,albo w kierunku tluszczowym jajo+ kawalek rybki; i seler zamiast marchewki??? czy chodzi o to zeby ten 4 dzien byl przede wszystkm weglowy???dziekuje za odp; i jezeli masz jakies watpliwosci co do mojego prowadzenia tej diety prosze daj mi [...]
[...] nauczył reagować. Osobiście też nie jestem jakąś wielką fanką warzyw.. Ale u mnie sytuację ratuje fakt, że ziemniaki to też warzywo. Rzodkiewkę też jem. Marchew/pietruszka/seler - upieczone razem z jakimś mięskiem - też warzywa. Buraki. Cukinia. Fasolka szparagowa do jakiegoś kaszotto. Kombinować trzeba ;-) Edit: Jak dla mnie to Ty się boisz [...]
[...] w czym tylko ze 100g białka czy mniej. Przecież chyba smalcu ze szklanki nie pijeta heh Dajmy na to obiad 500g pieczonej karkówki, pomidory, sałata, papryka, seler i reszta zieleniny by zapchać kichy. A co z resztą posiłków gdzie jednym zapewniliśmy całą dzienną podaż na białko? Średnio sobie wyobrażam żreć warzywa bezwęgowodanowe [...]
warzywa po chińsku Kupujemy mrożonkę chińskich warzyw (firma Felco jest tu jak najbardziej godna- ok.3zł) wzgl. sami kroimy marchewkę, pietruszkę, seler, por, grzyby chińskie, etc- dużo roboty dlatego wolę mieszankę). Dusimy na teflonie do miękkości, dodając przyprawy ( tymianek jest świetny, ja daję często oregano, etc.) dolewając rosół z kostki. [...]
[...] w czym tylko ze 100g białka czy mniej. Przecież chyba smalcu ze szklanki nie pijeta heh Dajmy na to obiad 500g pieczonej karkówki, pomidory, sałata, papryka, seler i reszta zieleniny by zapchać kichy. A co z resztą posiłków gdzie jednym zapewniliśmy całą dzienną podaż na białko? Średnio sobie wyobrażam żreć warzywa bezwęgowodanowe [...]
Gdzie polecacie kupować warzywa mrożone na patelnię ? Zawsze preferowalam włoskie z biedry ale ostatnio to w nich samo gmo(kukurydza) mało brokuła A chińskie to znów sama marchew i jakiś przerosniety seler . Poleci ktoś jakieś dobre mrożone ?
[...] potrawy. Dla wzbogacenia potrawy składnikami odżywczymi, do wody trzeba dodać włoszczyznę i przyprawy. Na 1 kg mięsa - 20-40 dkg włoszczyzny (marchew powoduje smak słodkawy; seler swoisty i zaostrzający, przypominający miętę; por - łagodny i nieco słodkawy; cebula - zaostrza smak i zapach oraz nadaje złocistą barwę). Niezależnie od włoszczyzny [...]
[...] udo z kurczaka i powiedzmy jakieś żeberko, albo pierś z kurczaka. Czyli gramowo wliczasz mięso ;-) DOdajesz do tego marchew (większą ilość wliczaj) powiedzmy 300g. Do tego seler korzeń i pietrucha korzeń po 100g wliczasz ;-) Do tego cebula, czosnek, ja dodaje lubczyku, ziół (tego już nie wliczam) ;-) I gotujesz ;-) Na takiej bazie możesz zrobić [...]