[...] w kąpieli wodnej. Do lekko przestudzonej masy dodać izolat i kakao - wszystko dobrze wymieszać. Jak ostygnie włożyć do lodówki - masa musi stężeć by móc formować z niej kulki. Do środka każdej kuleczki włożyć migdała. Ja połowę ferrero obtoczyłam w kakao, połowę w posiekanych migdałach. Jeśli macie ochotę jeszcze bardziej urozmaicić wygląd [...]
[...] : resztę uprażonych wiórek, masło migdałowe, miód, mąkę kokosową i izolat. Wszystkie składniki dobrze połączyć. Odstawić na około kwadrans by masa nieco stężała. Uformować kulki, do każdej wkładając migdała. Kuleczki obtoczyć w nieprażonych wiórkach. Nam wyszło 25 sztuk. Wartości odżywcze: Całość: 2270 kcal Białko 72,5g Tłuszcze 140g [...]
[...] migdałów do obtoczenia kulek Jak wykonać: Wszystkie składniki poza migdałami mieszamy w misce. Lepkość masy korygujemy ilością wody - musimy swobodnie móc formować kulki. Każdą kulkę obtaczamy w posiekanych migdałach. Migdały możecie zamienić na orzechy, wiórki lub kakao. Gotowe. Przechowujemy w lodówce. Wartości odżywcze: Z tej ilości [...]
[...] Jak wykonać: Pomidory drobno siekamy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie wyrabiamy. Blachę do pieczenia wykładamy folią aluminiową. Z mięsa formujemy kulki i układamy na folii. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Ja kulki podaję z komosą i duszonym szpinakiem ale idealnie smakują także wrzucone do passaty. Wartości [...]
[...] oraz WPC i dokładnie miksujemy. Jak masa nieco przestygnie dodajemy posiekane pistacje - dokładnie mieszamy. Zostawiamy całość do ostygnięcia. Z zimnej masy formujemy kulki i otaczamy w wiórkach kokosowych. Schładzamy minimum 2 godziny. Wartości odżywcze: Z tych składników wychodzi nam 18 kuleczek. Każda to 64 kcal. Białko 3,4 g, Tłuszcz 3 [...]
[...] łączymy ser feta i twaróg - ja to robię widelcem, dobrze rozcierając oba sery. Do masy dodaję nasiona chia, przyprawy i ponownie ucieram przez chwilę. Mokrymi rękoma formuję kulki wielkości orzecha włoskiego. Pistacje mielę w młynku do kawy i obtaczam w nich kulki. Gotowe! Wartości odżywcze: Z tej ilości składników otrzymujemy 5 kulek. Każda to [...]
[...] chcesz samodzielnie je wykonać, to nic trudnego. Po raz kolejny stworzenie własnej, znacznie zdrowszej i tańszej wersji, jest całkiem łatwe. Kluczem do udanej receptury na kulki jest dobre spoiwo, którym mogą być daktyle. Do posiekanych suszonych daktyli dodaj nasiona chia, zmielone orzechy i oczywiście ulubiony smak odżywki białkowej. Uformuj [...]
[...] zamiast niej użyję smalcu. Nie lubię makaronu — wolę bułki. Nie lubię warzyw — dam zamiast nich ketchup i soki owocowe, nie lubię płatków musli — dam słodzone czekoladowe kulki. W początkowym etapie powinieneś wypełnić szczegółową ankietę uwzględniającą ograniczenia zdrowotne (alergie), finansowe oraz lubiane pokarmy. Co z tego, że otrzymasz [...]
[...] płatków jaglanych. Nagrzać piekarnika na 180-stopni Celsjusza i wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia (chyba że mamy formę silikonową). Z powstałej masy formować małe kulki i układać je na blaszce, zapiekać około 15 min. Smacznego! Jagody goji, na co uważać? Mówi się, iż optymalne spożycie suszonych jagód goji dla osoby dorosłej to około [...]
Słodycze kuszą nie tylko swoim smakiem, ale też wyglądem. Będąc na diecie potrzeba wiele samodyscypliny, by umieć odmawiać sobie słodkości. Na szczęście żyjemy w czasach, gdzie tradycyjne słodycze znajdują swoje odpowiedniki w zdrowszej wersji.
Mięśnie Kegla to grupa mięśni znajdujących się wokół dna miednicy. Ich nazwa pochodzi od nazwiska Arnolda Kegla, amerykańskiego ginekologa, który jako pierwszy zaczął zalecać ćwiczenia tej grupy mięśni jako formę terapii po porodzie. Są one bardzo ważne dla zdrowia układu moczowo-płciowego. Utrzymują one w odpowiednim miejscu narządy miednicy, [...]
Dobry sen jest bardzo istotny dla naszego samopoczucia. Kiedy się wyśpimy, to mamy nie tylko dobry nastrój, ale także lepsze samopoczucie fizyczne. Człowiek wypoczęty to szczęśliwy, zmotywowany i produktywny człowiek. Jednak osiągnięcie dobrego snu może być wyzwaniem, jeśli zmagasz się z lękiem lub przeżywasz stresujące chwile w swoim życiu. [...]
Jak często dodajesz fasolę lub inne rośliny strączkowe do swojego menu? I dlaczego tak rzadko? Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z różnorodności, jakie dają nam do wyboru strączki. Rośliny strączkowe są bogate w składniki odżywcze, a jednocześnie są stosunkowo niskokaloryczne. Co zrobić, by strączki były łatwiejsze do strawienia? Pomimo [...]
A co, gdyby Twoje ulubione kokosowe kulki, wypełnione kremowym nadzieniem i migdałem zmielić i zaoferować je w formie niewiarygodnie pysznego, chrupiącego kremu? To właśnie się stało! Skąd bierze się ten smak? NUTLOVE COCO CRUNCH to połączenie płatków kokosowych, kruszonych migdałów, odtłuszczonego mleka, serwatki w proszku i oleju SHEA. Za jego [...]
[...] Dodajemy kakao, białko i mąkę kokosową na końcu. Mąką zawsze koryguje konsystencje - raz potrzeba jej mniej a innym razem więcej. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kulki. Ja zawsze robię to w rękawiczkach zwilżonych wodą. Trufle obtaczamy w kakao, lub jeśli wolicie w wiórkach kokosowych lub mielonych orzechach. Idealna przekąska do [...]
[...] Pozostawić do ostygnięcia. Do kaszy dodać jajko, odżywkę białkową, mielone migdały i mąkę kokosową. Wszystko dokładnie zmiksować na gładką masę. Wilgotnymi dłońmi formować kulki i wkładać do gotującej się wody. Po chwili od wypłynięcia należy kluski wyjąć. Polać jogurtem i dodać ulubione owoce. Wartości odżywcze dla samych klusek: Białko: 54g [...]
[...] do pieczenia Jak wykonać: Wszystkie składniki umieszczamy w misce i wyrabiamy ręką. Im dłużej tym lepiej - im cieplejsze masło - tym bardziej elastyczna masa. Formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i spłaszczamy. Układamy na papierze do pieczenia. Jeśli macie stemple do ciastek można ich użyć - ja skorzystałam z nakrętki od wody [...]
[...] in jelly Jak przygotować: Twaróg, jajko, kaszę, erytrytol mieszamy w misce - ja dokładnie zagniatam widelcem. Masę zostawiamy na kilka minut. Mokrymi rękami formujemy kulki i układamy na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Smażymy na niedużym ogniu około 5 minut z każdej strony. Idealnie komponują się owocami w żelu. Wartości odżywcze: Cała [...]
[...] Do zblendowanych jajek oraz banana dodać suche składniki i zmiksować. Dodać cukinię i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do foremek na muffiny, na wierzch ułożyć kulki czekoladowe. Włożyć do piekarnika nagrzanego do ok. 175 stopni i piec ok. 30min. Wartości odżywcze dla wszystkich 4 muffinek: Białko: 60g Tłuszcz: 29g Węglowodany: [...]
Czekoladowe, wegańskie kulki mocy z awokado /SFD/2016/11/19/62b10afe35a1476c92b78446aa8f06b8.jpg Składniki: - 50 g awkokado - 50 g daktyli - 5 g kakao - 20 g amarantusa ekspandowanego (+ troszkę do obtoczenia) Przygotowanie: 1. Daktyle zalać wrzątkiem i przykryć na 15 min a następnie je odsączyć 2. Awokado obrać a następnie zblendować z daktylami [...]