[...] dren, meltdown, lipo 6, hyperdrive 3.0, dymaburn, thermo speed extereme. Bcaa, białka. 7) Jak wyżej 8) Białko i bcaa. 9) nie biorę kreatyny 10) dieta z ujemnym bilansem kalorii 11) bez ograniczeń 12) brak Muszę zapytać lekarza, ale raczej nie lubię ryby, łososia szczególnie, no chyba żeby je jakość na ostro przyrządzić to bym przebolał.
[...] na co ewentualnie zwrócić uwagę. Masz jakiekolwiek problemy trawienne czy wszystko ok? Jadasz jakieś kiszonki - kiszoną kapustę, ogórki, jogurty, kefiry? Jak wygląda jakość tych domowych i szkolnych obiadów - jaki % posiłków z mięsem, a jaki mącznych (makaron, kluski itp.) i czy to są raczej chude czy tłuste dania? Dużo smażonego? Jest [...]
Niestety, chyba nic nie wymyslisz. Moze lepszej jakosc mikser cos pomoze, lub wieksze dodatki wody, mleka. Ew. dodatek odzywek. Musisz kombinowac laczac rozne zrodla bialka, weglowodanow i tluszczy. Zobacz tez w wyszukiwarce, byl podobny temat jakis czas temu.
Nie wiem czego oczekujesz, temat mleka i nabiału generalnie jest wałkowany od lat a produkty te mają tyle samo zwolenników co przeciwników. Link do artykułu wkleiłem w zasadzie pierwszy lepszy traktujący o nabiale rzeczowo. Ja osobiście nabiały jako źródła wapnia nie traktuję, a mleko od dłuższego czasu omijam z daleka. Wychowałem się na wsi, jako [...]
Byku krotka obrobka cieplna napewno nie zaszkodzi.Duzo osob poleca wlasnie oliwe do smazenia. A dluzsze (w sensie zbyt dlugie) smazenie jest nie ekonomiczne przynajmnie z kilku wzgledow: 1) pogarsza sie jakosc oleju 2) pogarasza sie przyswajalnosc bialka 3) marnuje sie gaz Niemniej nieco smazenia jest potrzebne.Wplywa pozytywnie na niszczenie [...]
j/w kurczak czasem może wyjść taniej od twargu to najtańsze ćźródło białka i chyba najszybciej mozna je zrobić jest jeszcze tuńczyk ale jakośc pozostawia wiele do życzenia
kolego zAAAj ciesze sie ze podejmuje dyskusje z nami kolejny czlowiek majacy na biezaco kontakt z wiedza akademicka. mysle ze zarowno ja jak i inni koledzy na tym skorzystaja. jednak sprawdzilem w podreczniku fizjologia człowieka pod red Traczyka, bialka a konkretnie pewne aminokwasy moga stymulowac wydzielanie insuliny, jak tez ich transport do [...]
bylem dzis w bialym sprzedawcy wysmiewają ten produkt i oczywiscie tez nie wierzą w jego sklad:) cena jest realna jak to zrobić? otóż dajemy 35% WPC -- bardzo tani surowiec. 35% bialko, 60% laktoza do tego dodajemy 10% glukozy i 10% maltodekstryn i smak i bialko pszennicze dla zwiekszenia ilosci bialka cena takiego produktu to grosze, jakosc - [...]
s.m.p.a. moze nie wiesz ze mozna kupic czystą micelarna kazeinę niemieckiej szanowanej firmy 1.8kg za nieco ponad 100zl ze piszesz iz taka ilosc micelarnej kazeiny uzasadnia w pelni cene PLP kg innej firmy z luksemburga kosztuje ok 65zl jak juz chcesz uzasadniac cene tego produktu to slabe argumenty wyciagasz ja cene uzasadniam nowym podejsciem [...]
Moje zdanie jest takie, że odpowiedni wegetarianizm może być zdrowy. Nie wiem czy ktoś tu wspomniał o wit. B12, a jeśli tak to powtórzę. Wegetarianie nie zapomnijcie o WITAMINIE B12! Nie występuje w roślinach, co prawda może być syntetyzowana przez florę bakteryjną jelita grubego, ale z przyczyn anatomicznych nie może być to źródło dla naszego [...]
ładnie pojechałeś, 18 lat na karku a już grubsze cyklu za sobą... No ale twój wybór... W sumie 20 kg nie jest ciężko zrobić w te powiedzmy 16-18 tygodni.... Fakt faktem jakość będzie do dupy, dużo tłuszczu i wody ale jest do zrobienia.... Dla przykładu mój koleżka z siłowni w 4 miesiące zrobił 36 kg masy średniej jakości ale wylądował po tym na [...]
hehehe...fajnie:) w prostarze jest smak nie do znudzenia;) pozatym moze niesprawia Ci to rooznicy poroownoojesz białka o rooznej procentowosci...olimpa ma 80 a ultimata only 70;(.... jadłem prostara czekoladke i wheya 80 czekoladke too:))i droogi bardziej mi wchodzi...no i nie bekam,heheheh.....jest picha:))))na serio prostar mi smakooje roowniez [...]
Pisz dalej w tym temacie, najwyżej Moderator tytuł zmieni;-). Tak, jakość jedzenia jest bardzo ważna. Białka 2 g na kg masy ciała tłuszczy min 1 g, ale liczyłabym na prawidłową mase ciała, czyli jakieś 60-70 kg, reszta ww.
bardzo ciekawe stwierdzenia.wiec myslisz ze pochodzenie produktow skladowych ma az tak duze znaczenie.a czym moze sie roznic maltodekstryna od maltodekstryny lub dextroza od dextrozy???moze jeszcze napiszesz ze serwatka w gainerze weidera jest lepsza od wpc z vitalai te dodatki mleka w proszku, bialka z jajek i serwatki slodkiej. jak mozna pisac [...]
Nigdzie się nie unoszę , ale dzięki KONDZIU. Co do Twojej odp to po części się z nią zgadzam . WPC to bardzo dobre i wszechstronne białko, stosując np. WPC po tr, a na noc WPC + np. jajo, to też jest według mnie ok. ale uważam że bardziej optymalne jest jedzenie wielu rodzaju białek, staram się je mieszać, zmieniać profil amin. Jeżeli już to [...]
[...] jakieś "Clean-Carb Pro-Glycogen Matrix czyli waxy maize i waxy barley starch" (pytałem w dziale mutanta -twierdzą, że sprzedaż im rośnie i nikt niczego nie wycofał), co oczywiście gdzieś na forum wyczytałem, że to też jest ch**nia, jeśli chodzi o jakość węglowodanów... Czyli ogólnie najlepiej w ogóle nie brać odżywek, bo wszędzie czyhają wały :D
to co goral napisal wczesniej - tylko przez Internet Explorer mozecie wejsc , firefox odpada niestety , a co do bialka - tak sie sklada ze juz zapasy zrobilem, ale szczerze polecam zwolennikom ostrowii - lepsza jakosc za nawet nizsze pieniadze