Praktycznie i faktycznie jest zupełnie wprostproporcjonalnie--dobry smak -gorsza jakość białka. A możesz to jakoś uzasadnić? Jakieś wyniki badań? Jakieś dowody? Dobre białko to takie które posiada najwyższą wartość biologiczną BV a nie smak... Jaki wpływ ma dodanie odpowiedniego aromatu na BV surowca?
[...] węglowodanów i czasie ich spożycia.A co do produktu o który się sprzeczamy.Jeśli to co piszą wyżej że jest to ten sam produkt co Isopure Mass, to tak naprawdę nie chodzi mi o węgle tylko o jakość białka.Spróbuj a przekonasz się, że koktajl po treningowy to tylko zachęta do zjedzenia czegoś więcej.Doskonała wchłanialność i zero wzdęć.Smacznego.
w dziale suplementy i odzywki są wyniki tych badań, robione bodaj przez kogoś z forum wiec zadnej sciemy nie ma. Tylko ze jest jeszcze coś takiego jak jakośc białka..
ważniejsze znaczneie będze miała jakość białka z jedzenia niż z odżywki ;-) odzywka to przecież tylko dodatek. Lepiej jeśc gorszą odżywkę a lepsze mięso niż na odwrót...
Czyli najważniejsze że jakość białka w czasie ok 8-10 godzin się nie zmieni. Mieszam z mlekiem bo mi lepiej smakuje i nie mam problemów z żołądkiem. A na lato dostosuje się i będzie trzeba robić z wodą ew. kupię shaker bo mój już ma z 2 lata i czas na zmianę
[...] plus shake, Powerbar Protein plus 92%, Powerplay high protein 90, Scitec Nutrition Mass 20, Ultmate Nutrition Isopreme, Weider Nitro Stack Protein, X-trem supafit Muscle +, Das gesunde Plus Eiweiss 90, Multipower muscle Whey Protein 100 Badano jakość białka, deklaracje producenta co do składu Więcej napiszę jak znajdę trochę wolnego czasu
Nie bardzo:) Jezeli chodzi o jakosc bialka to BV nie ma praktycznie nic do rzeczy!!!! A dlaczego bialko szybkowchlanialne jest lepsze od dlugowchlanialnego?
no w sumie ja juz mialem rozne problemy po roznych stackach. zniknely od kiedy zrezygnowalem z dawki rano na czczo. jedyny wyjatek to HMb ktore zawsze dzialało na moj ukl pokarmowy relaksacyjnie. poza tym to wolne aminkowasy, maltodextryny, niektyore ziola brane na czczo - wywoluja podobny efekt. albo sredniej jakosc bialka. a jak oceniasz [...]
Tych Vitafitów nie piłem, więc nie na ich temat nie wypowiem, ale z tego co czytałem są bardzo dobre. Na temat ostrowii: Smak, taki sobie, troche taki "bezpłciowy" i ogólnie dużo sie pieni. Ale jeżeli chodzi o jakość białka to jest dobra, wypełnia swoje zadanie, narzekać nie można. Myśle że ogólnie warta swojej ceny.
[...] Weź pod uwagę możliwości przyrządzenia posiłku - przed i po treningu węglowodany(ryż, kasza, makaron) i jakieś białko czyli chude mięsko(ewentualnie jogurt ale gorsza jakość białka) plus warzywko lub owoc. Resztę posiłków sam ustalisz sobie pamiętając o ograniczaniu tłuszczy. Poczytaj o zasadach spożywania BTW i ułóż sobie dietę. Potem [...]
Xplode Olimpi – kup zwykłe mono do tego magnez wit.z gr.B I wapń Gainer Mutant Mass - cukier śmieciowy plus kiepskiej jakość białka BCAA – kup sobie z Treca powder masz czyste aminokwasy bez dodatku słodzików barwników I innych – miarka do ust i zapijasz wodą, albo dobra odżywkę białkowa tam masz zazwyczaj na 100g – 10g leucyny/5gizoleucyny [...]
[...] czy oliwę z oliwek. Nie zaszkodzi trochę tłuszczu z sera bo trochę nasyconych też trzeba ale nie opierałbym się na nim jako podstawowym źródle tłuszczy...A czy kupować wędliny czy piersi a czy trudno to sprawdzić idąc do sklepu i sprawdzić ceny ? ... Z tym, że jak napisałem tu chodzi o jakość białka w wędlinach często nie wiadomo co tam jest
s.m.p.a. ze to wazne rzeczy to wiem..;) pytanie jak dodac odpowiednie rzeczy do diety. bialko? rano jajka , obiad piers z kuraka , wieczorem twarog - czyzby zla jakosc bialka? ) tluszcze - nie napisalem ale dorzucac planuje 2x dziennie podjadanie orzechow, jako takich bardzo wartosciowych z tego co sie dowiadywalem, a odnosnie warzyw to lubie [...]
ważniejsze znaczneie będze miała jakość białka z jedzenia niż z odżywki ;-) odzywka to przecież tylko dodatek. Lepiej jeśc gorszą odżywkę a lepsze mięso niż na odwrót... Chyba, że dieta jest dobrze ułożona i przestrzegana, a białko z odżywki stanowi tylko dodatek/uzupełnienie - wtedy ten post niczego nie wnosi. Chyba się zdecyduję na TREC'a :)
to jaka masa "idzie", czy tłuszczowa, czy też nie, zależy od diety przy wyborze kierowałbym się ogólnym zapotrzebowaniem na makroelemnty i pod kątem ich braków, dokonałbym ostatecznego wyboru równie ważna, co ilość, jest jakość białka (na to też należy zwracać uwagę)
jeśli chodzi o takie "atrakcje" po białku to zasada jest taka, że największy wpływ na pojawianie się wspomnianych już syfów mają predyspozycje osobnicze i jakość białka, jest to jednak niezbyt częsty przypadek i właściwie częściej coś takiego może spotkać po białku z pożywienia i jak wspomniałem z odżywek słabej jakości/uczulający rodzaj [...]