To ją ugotuj %-)... ... w ulubionych warzywach i przyprawach, a na koniec zaciągnij mąką i masz gulasz z wątróbki Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-02-23 20:49:41
Udziec jest chudy, więc możesz zrobić z niego gulasz, lub np. usmażyć do chińskiej pokrojony w cienkie plasterki,dobrze sprawdza się też zmielony do hamburgerów ;-)
[...] według zegarka i to jeszcze w pracy %-) Łukasz creme brulee smak 8/10, konsystencja 5/10 ogólnie spoko :-) Miska z dziś z rana jajecznica z szynką i serem camembert w pracy gulasz wołowy z kaszą no i na noc lody truskawkowe z bitą śmietaną masłem orzechowym i waflami ryżowymi /SFD/2018/11/17/3227ad1cffd044a498a722a4e8abb278.jpg [...]
[...] whisky albo śliwkowy. Ale też lubię polędwicę, zazwyczaj taki wybieram. Co do tych gotowych steków, to sama nie mam doświadczenia, ale partner robiła kiedyś z takich gulasz i rodzice próbowali zrobić steki, ale w obu przypadkach były niewypały. No i powiem wam, że strasznie mnie zainspirowaliście i wjechaliście na ambicje kulinarne \-) [...]
[...] powiedziawszy od rana mi się klawiatura stroi i nic ... ;-) No, ale do rzeczy, dziś byłam kurą domową - to bywa czasami przyjemne: Upiekłam dwa chleby, bułki, zrobiłam gulasz, omlety (fajny patent na omleta z bananem mam), kotlety z jaj, sałatkę, zakąskę z ciecierzycy, no i zupę krem z dyni z grzankami i ciasto drożdżowe dyniowe, a do tego [...]
bez kozieradki, bo nie mam pojęcia gdzie to kupić. W necie na kozlek.pl zrobiłam z tego pikantny gulasz i jest super. Za to kurkuma to jakaś porażka, piję szybko rozpuszczone w szklance wody i się otrząsam Dodawaj do pikantnego gulaszu No i rewelacyjne spadki Zmieniony przez - martasi w dniu 2011-05-14 12:15:59
w biedrze jest spoko ryż brązowy, makaron razowy i kiedyś często były rolady wołowe z udźca z sokołowa bardzo dobre i cena była przyjemna 28zl/kg... teraz został tylko gulasz. co do kurczaka z biedry, często wali z tych tacek + sporo jest do wykrawania a nie lubie walczyć z nożami%-) więc płacę 1 zł więcej w netto i dostaje ładne czyściutkie [...]
Jadłem niedawno ten gulasz i muszę przyznać że jest on w zbyt wielkich kawałach. Cena jest za 500g chyba. Po 2h gotowania był miętki. ja go kupuję, puszczam przez maszynkę do mielenia i dobre kotlety można zrobić
będzie gruba! za dużo je na pewno ;-) a od brukselki doopa rośnie %-) Wg selgrosa: Odpad 1 jakości to kawały chudego mięsa na tacce, takie po 200-300 gram z różnych części krowy, 16zł/kg Odpad 2 jakości to takie same kawały mięsa tłustego - coś koło 15zł/kg Gulasz - z mieszanki obu, pocięty na tacce 18zł/kg %-)
Gulasz wołowy już 14 zł za 0,5 kg a nie tak dawno kosztował 12 zł, ach ta biedrona i jej codziennie niskie ceny. Wychaczyłem snacki wołowe, jakoś wcześniej ich nigdy nie widziałem w biedronce. Najeść się tym nie najesz ale na przekąskę mogą być. 40g za 2 coś bodajże.