[...] Spód: 100g orzechów włoskich 50g daktyli 50g rodzynek 50g żurawiny kakao 50g płatków owsianych Polewa: czekolada gorzka (50g), kakao, mleko Wykonanie: Rodzynki, orzechy, daktyle, żurawinę zalewamy wodą i odstawiamy na 20 minut następnie wszystkie składniki dokładnie blendujemy gdy masa jest zbyt sucha dolewamy wody najlepiej tej w której [...]
[...] 30 minut) następnie dodajemy tahini i masło orzechowe, ewentualny syrop, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Podczas gotowania się kaszy polecam zblendować odsączone daktyle z płatkami owsianymi, wiórkami i słonecznikiem. Następnie mokrymi dłońmi na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę lepić z powstałej mamy dno, następnie wstawić do [...]
[...] namoczyć, następnie zmiksować z simieniem, płatkami owsianymi i kakao na gładką masę. Dodać proso ekspandowane i wymieszać, można dodać łyżkę wody, w której moczylismy daktyle, żeby masa była bardziej plastyczna. Masę daktylową podzielić na trzy częsci i wyłożyć do mini kokilek lub owalnych foremek (kokilki można posmarować olejem [...]
Kulki mocy Składniki: -200g daktyli bez pestek -175g płatków owsianych -75g migdałów -30g kakao Przygotowanie: 1. daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na około godzinę 2. płatki i migdały zmiksować 3. daktyle zmiksować z kilkoma łyżkami wody z namaczania 4. wszystkie składniki połączyć, w razie potrzeby dodać kilka łyżek wody z namaczania daktyli, [...]
[...] w temperaturze 160°C. Zawartość mieszanki można komponować wg. własnych upodobań, bo pasują do tego przeróżne składniki, np.: sezam i mak (są dość mocno kaloryczne), suszone daktyle, suszone śliwki, kokos, wszystkie orzechy, kandyzowane owoce itd. /SFD/Images/2016/1/17/871f28dc28074b2f829a5d55abb0d990.jpg [...]
[...] czekoladę wymieszać. Mleko zmiksować z jajkiem. Do ostudzonych daktyli dodać masło orzechowe i zblendować. Do suchych składników dodać zmiksowane mleko z jajkiem, zmiksowane daktyle i olej kokosowy, dokładnie wymieszać. Piec 30 minut w 180 stopniach. /SFD/Images/2016/8/15/ab5074e3dca44a2d9e6837a98670b23f.jpg [...]
[...] - 100 g suszonych daktyli - 140 g mleka w proszku Przygotowanie: 1. Daktyle zalewamy wodą (tyle aby przykryć owoce) , zostawiamy na noc do namoknięcia. 2. Namoknięte daktyle miksujemy na gładko, dodajemy mleko w proszku i mieszamy łyżką, lepimy kuleczki o wybranej wielkości,odstawiamy do lodówki do stwardnienia. 3. Pralinki powinny się [...]
[...] bananowy. Jest miękki,wilgotny i jak dla mnie jest miłą odmianą śniadaniową (i nie tylko) :-) Składniki: -mąka gryczana 150g -mąka kokosowa 50g -2 jajka -olej kokosowy 50g -daktyle 200g najlepiej miękkie,soczyste -banany 350g najlepiej dojrzałe -proszek do pieczenia - u mnie ekologiczny (kamień winny) Wykonanie: Blenderem miksujemy daktyle i [...]
[...] lecimy z tematem %-) skład; --mąki jakie chcecie ja wam polecam zwykłą pszenną t500 albo pytlową --wpc --proszek do pieczenia --jajko --mleko -- i u mnie wpadło : jabłka, daktyle ,rodzynki, słonecznik, banan ...(nie ma ograniczeń )! -- przyprawiacie dowolnie ;-) A teraz co ...? Robicie ciasto jak na naleśniki ,więc celowo proporcji nie podałem [...]
[...] pod przykryciem żeby zmiękły. Orzechy i siemię prażymy na suchej patelni, a następnie wrzucamy do miksera i mielimy na sypko. 3. Dodajemy jaja, upieczoną dynię, cynamon, daktyle i miksujemy wszystkie składniki na gładką masę. 4. Następnie nakładamy do silikonowych foremek od muffinów i pieczemy około 30-35 min w temp. 175s topni. 5. Z tej [...]
[...] Składniki: - fasola puszka lub ciecierzyca - kakao łyżka czubata lub / i karob - sezam 50 g lub masło orzechowe, siemię lniane - cynamon na czubku łyżeczki - banan + daktyle 50g można użyć jedno albo drugie albo obydwa naraz - opcjonalnie coś do dosłodzenia, ja dałem kilka tabletek słodzika Przygotowanie Daktyle namoczyć, sezam/siemię [...]
[...] - 50 g daktyli - 10 g amarantusa ekspandowanego (+ troszkę do obtoczenia) Przygotowanie: 1. Daktyle zalać wrzątkiem i przykryć na 15 min a następnie je odsączyć 2. Miękkie daktyle zblendować na gładką masę 3. Do masy dodać amarantus i wymieszać 4. Uformować kuleczki a następnie obtoczyć je jeszcze w amarantusie (można obtoczyć w wiórkach, [...]
[...] do trenowanej tkanki mięśniowej. Jest to podstawowy przepis, a tu można użyć ryż, owies lub inne zboża zamiast pszenicy. Zamiast winogron, można użyć suszonej żurawiny, daktyle, suszone figi. Przepis jest jedeni jest zawsze taki sam. Istnieją tysiące kombinacji, tak aby każdy mógł zaspokoić ich smak. Staram się stosować przynajmniej raz w [...]
[...] nie równy bo banan ma duzo wiecej cukrów niz np maliny, dlatego czym sie sugerowac ustalając dzienny limit owoców? i drugie pytanie: czy mozna do diety dorzucić suszone daktyle i rodzynki, takie naturalne bez dodatków cukru czy syropów (są takie chyba z Bakallandu z serii BIO), czy na redukcji odstawić takie rzeczy ze względu na to że [...]
1. Czy takie śniadanie przedtreningowe ok.1,5-2h przed treningiem jest w porządku: płatki owsiane + odżywka białkowa + daktyle + orzechy? 2. Czy daktyle nadają się do śniadanie przedtreningowego?
Winorośl Znana już 5 tys. lat p.n.e. Uprawa winorośli rozprzestrzeniała się bardzo szybko i zagrażała innym uprawom, dlatego cesarz Dioklecjan wydał dekret zabraniający zakładania nowych winnic i nakazujący zniszczenie połowy istniejących. ZaletyŚwieże owoce zawierają sporo łatwo przyswajalnych glukozy i fruktozy, a także kwasy organiczne (winowy, [...]