SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

daktyle

  • [...] można je znaleźć w suszonych morelach, w których jest go ok. 3,5 g na każde 100 g produktu. Nieco mniej, bo 3,1 g protein zawierają rodzynki. 2,5 g białka mają natomiast daktyle i gujawa. Należy jednak pamiętać, że białko pozyskiwane z owoców nie jest pełnowartościowe i nie zawiera kompletnego zestawu aminokwasów egzogennych. Białko w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 70263 Data: 2018-08-22 06:14:50
  • Niekiedy stany chorobowe organizmu powiązane są z pewnymi ograniczeniami żywieniowymi. W zależności od choroby ograniczenia mogą dotyczyć spożycia białek, węglowodanów i tłuszczy, czy też specyficznych witamin i minerałów. Precle, paluszki, krakersy Gotowe przekąski, takie jak precle, paluszki i krakersy, zazwyczaj są źródłem pustych kalorii, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4161 Data: 2020-07-03 11:22:11
  • Owoce i soki owocowe – czy wywołują cukrzycę?!

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] czereśnie, pomarańcze, gruszki, porzeczki, maliny oraz jagody mogą być bardziej korzystne ze względu na niski indeks glikemiczny. Z kolei ananasy, banany, kiwi, winogrona, daktyle suszone mogą być mniej polecane. Jednakże wiele badań wiąże owoce z niskim, jak i wysokim IG, z niższym ryzykiem rozwoju cukrzycy. Czy soki są równie korzystne dla [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2348 Data: 2018-10-13 12:03:02
  • [...] 1 km to wydatek: 684 kcal dla osoby ważącej 53 kg oraz 1302 kcal dla osoby ważącej 100 kg. Teraz porównajmy skład batonika, który jest niby bardzo dobry i zdrowy bo zawiera: daktyle (74%), kakao (7%), olej roślinny rzepakowy, nibsy kakaowe (5,5%), amarant ekspandowany (5%), aromat naturalny pomarańczowy. Wartość odżywcza w 100 g: wartość [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 30564 Data: 2018-10-18 10:53:46
  • Węglowodany proste - charakterystyka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] czereśnie, pomarańcze, gruszki, porzeczki, maliny oraz jagody mogą być bardziej korzystne, ze względu na niski indeks glikemiczny. Z kolei ananasy, banany, kiwi, winogrona, daktyle suszone mogą być mniej polecane. Jednakże wiele badań wiąże owoce z niskim, jak i wysokim IG, z niższym ryzykiem rozwoju cukrzycy. Wnioski: pomimo zawartości np. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4196 Data: 2018-09-27 12:05:17
  • [...] fasolka szparagowa, kalarepa, por, szczypiorek) owoce (porzeczki czarne, białe i czerwone, poziomki, maliny, awokado) owoce suszone (morele, jabłka, rodzynki, śliwki, figi, daktyle) nasiona roślin strączkowych (groch, fasola, soczewica, soja) cennym źródłem żelaza jest melasa – uboczny produkt wytwarzania cukru. Jedna łyżka melasy zawiera 3,2 mg [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10556 Data: 2017-06-24 00:25:47
  • Owoce w czekoladzie bez dodatku cukru i oleju palmowego!

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Marka ALLNUTRITION nie raz już udowodniła, że jak nikt inny zna się na FIT-słodkościach i nie boi się łączenia niezwykłych smaków, aby sprostać wymaganiom swoich klientów. Nie inaczej jest i tym razem. Specjalnie dla najbardziej wybrednych łasuchów powstała nowa linia legalnych słodyczy – FRUTILOVE. Nowa linia słodyczy ALLNUTRITION to: FRUTILOVE [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2202 Data: 2021-02-18 07:46:36
  • Jaglany "Snickers" bez cukru

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] g masła orzechowego 30 g odżywki o smaku biała czekolada lub karmel 30 g erytrytolu Polewa: 40 g masła orzechowego 10 g oleju kokosowego szczypta soli Jak wykonać: Spód - daktyle zalewamy wrzątkiem na 15 minut, odlewamy wodę do szklanki, daktyle blendujemy. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. W miarę potrzeby dolewamy wodę z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8462 Data: 2019-09-14 17:56:38
  • Jaglany "snickers" bez cukru

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] g masła orzechowego 30 g odżywki o smaku biała czekolada lub karmel 30 g erytrytolu Polewa: 40 g masła orzechowego 10 g oleju kokosowego szczypta soli Jak wykonać: Spód - daktyle zalewamy wrzątkiem na 15 minut, odlewamy wodę do szklanki, daktyle blendujemy. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. W miarę potrzeby dolewamy wodę z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4191 Data: 2019-08-25 09:50:24
  • [...] 3 łyżki erytrytolu - lub więcej jeśli lubicie bardzo słodkie 25 g masła orzechowego warstwa górna: 20 g Sugar Free Jelly wiśniowa 100 g Cherry in Jelly Jak wykonać: Spód - daktyle zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na około 30 minut. Odlewamy wodę i dokładnie rozgniatamy widelcem - nie blendujemy. Dodajemy wiórki oraz płatki - dokładnie mieszamy. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3980 Data: 2019-01-24 06:36:00
  • [...] wrzątku 25 g erytrytolu owoce - u mnie 100 g jeżyn i jedna figa Jak wykonać: Daktyle zalewamy wrzątkiem na około 15 minut - po tym czasie blendujemy razem z wodą w której daktyle się moczą. Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy ponownie. Jeśli nie macie daktyli można użyć dojrzałego banana. Konsystencja masy musi Wam pozwolić spokojnie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5628 Data: 2019-09-02 19:22:13
  • Tarta budyniowa Fit Light

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] 30g kakao 90g Sugar Free Pudding Jak wykonać: Daktyle siekamy i zalewamy wrzątkiem - zostawiamy na około pół godziny. Po tym czasie odlewamy wodę z daktyli do szklanki, a daktyle blendujemy. Dodajemy mąkę kokosową i kakao. Wszystko dobrze mieszamy - ja zagniatam ręką. Jeśli masa będzie za sucha - dolewamy wodę z daktyli. Ma powstać masa o [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6547 Data: 2018-03-06 12:42:57
  • Choco sernik słony karmel

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] masą. Wylewamy na wystudzony spód. Tortownicę wstawiamy do lodówki. Daktyle zalewamy wrzątkiem na około 30 minut. Po tym czasie zlewamy wodę do szklanki, blendujemy daktyle, dodajemy masło orzechowe, szczyptę soli, miksujemy. Jeśli karmel jest zbyt gęsty, podlewamy woda z daktyli. Karmel wylewamy na ściętą masę twarogową. Chłodzimy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2409 Data: 2019-03-18 22:41:26
  • Jakie musli jest najzdrowsze?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Wiele osób, szczególnie kobiet lub początkujących adeptów sportów siłowych, słysząc o śniadaniu, myśli to owsiance lub gotowych musli. Ciężko im wyobrazić sobie spożywanie wytrawnego śniadania w postaci mięsa z warzywami. Pozostaje więc wybór posiłku na słodko, który w pewnym stopniu zaspokoi również ochotę na słodycze. Podsumowanie Wśród [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16327 Data: 2017-09-11 10:09:43
  • Dieta na masę dla początkującego mężczyzny 3000 kcal.

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Dla wielu osób, które zaczynają przygodę z kształtowaniem sylwetki, w pierwszej chwili okres budowania masy mięśniowej wydaje się czymś prostym i przyjemnym. Zazwyczaj myśli, jakie przychodzą do głowy, to będę jadł dużo, będę najedzony, będę miał więcej siły. Niestety, mimo iż w pierwszym skojarzeniu wszystko wydaje się proste to niestety okres [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2155 Data: 2022-12-09 07:06:45
  • Trufle orzechowe

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] 40 g daktyli 5 g kakao 10 g maca 30 g białka w ulubionym smaku Jak wykonać: Daktyle siekamy i zalewamy wrzątkiem na 15 minut. Po tym czasie odlewamy połowę wody, a daktyle rozgniatamy widelcem. Dodajemy pozostałe składniki poza kakao i wszystko dokładnie mieszamy. Masę dzielimy na pół i do jednej połowy dodajemy kakao. Formujemy trufle [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2396 Data: 2018-11-19 10:55:04
  • Batoniki z ryżu preparowanego

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] 50 g płatków migdałowych  20 g wiórków kokosowych  10 g nasion chia  Przygotowanie: Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić do namoczenia. Następnie odlać wodę i przełożyć daktyle do garnka. Dodać pastę z nerkowca, miód, i masło. Całość podgrzać i następnie zblendować na gładką masę. Do powstałej masy dodać ryż preparowany, płatki migdałowe, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2428 Data: 2022-05-11 20:11:52
  • Trufle o smaku słonego karmelu

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] białkowej o smaku słonego karmelu 100g daktyli sól Sposób przygotowania: Daktyle pociąć na kawałki i zalać ciepłą wodą w celu namoczenia - przynajmniej na noc. Namoczone daktyle zblendować z odżywką białkową. Dodać sól do smaku. Masę przelać do silikonowych foremek. Włożyć do zamrażarki na kilka godzin. Wartości odżywcze dla całości: Białko: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3638 Data: 2017-06-29 09:22:52
  • [...] czereśnie, pomarańcze, gruszki, porzeczki, maliny oraz jagody mogą być bardziej korzystne ze względu na niski indeks glikemiczny. Z kolei ananasy, banany, kiwi, winogrona, daktyle suszone mogą być mniej polecane. Jednakże wiele badań wiąże owoce z niskim, jak i wysokim IG, z niższym ryzykiem rozwoju cukrzycy. Wydaje się, iż najlepszym sposobem [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1676 Data: 2019-02-07 12:34:39
  • Rogale Świętomarcińskie

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] 1 żółtko, 10 g masła 82%tł., 10 g śmietany 12%tł. Przygotowanie farszu: Mak wraz z migdałami zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na około 20 min., po czym odcedzamy. Mak, daktyle, 50g rodzynek oraz migdały należy zmielić, najlepiej dwukrotnie. Żółtko wymieszać z cukrem, wanilią, śmietaną oraz roztopionym, ale nie ciepłym, masłem i dodać do [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4739 Data: 2017-11-10 10:08:58