[...] i produkty z dodatkiem octu - lepiej unikać marynowanych grzybów, warzyw i owoców oraz surówek i sałatek z dodatkiem sosu winegret. Ostre przyprawy - pieprz, chilli, curry. Trzeba unikać pikantnych dań kuchni indyjskiej, meksykańskiej czy chińskiej, do których dodaje się pieprz cayene, ostrą paprykę, papryczki peperoni, pikantne sosy [...]
[...] z tunczykiem w sosie wlasnym z oliwa z oliwek (do smaku) II sniadanie 200g twarogu suchego, 25g oliwy, troszke wody (zeby konsystencja byla zjadliwa) do tego sol, pieprz, curry, papryka, koperek (lub szczypiorek ) wszysttko wymieszane do smaku i podzielone na dwa posilki I obiad j.w. II obiad 200g gotowanej piersi z kurczaka, do tego 200g [...]
[...] sie z czasem przywykniesz, kazdy na pocztaku przez to przehcodzil Na pwoaznie, to sproboj przed'luknieciem z kielicha/lyzki' zjesc cos,lub napic sie czegos, zaraz po lyknieciu robisz to samo zagryzasz/zapijasz. Mozesz polac nia cala potrawe/czy surowke, mzoesz dodac krople cytryny oraz dodac roche curry ktore niby zabija nieco smak. Powodzenia
[...] otrębów i płatków z otrebów pszennych zalanych na 5 min wodą -ser biały(ok.200g) ~około 150g poledwicy z indyka/200g filetu z morszczuka(róznie czasem na parze z pieprzem i curry a czasem smarzony w jajku lub otrębach)/200g piersi na parze...tu starama sie urozmaicać -jajecznica z 4 jaj na oliwce z oliwek bądz omlet z 3białek i 2 [...]
Mielone z ryżem:) 1.1 kg mielonego 2.poł worka ryzu nierozgotowanego 3.jajko 4.posiekana cebula 5.curry 6.sól i pieprz 7.jajko do moczenia kotleta ma byc ubite i przprawione cuurry UWAGA!!GDYBY MASA BYLAZA RZADKA DODAC BULKI TARTEJ:::::: ::::::POCZEKAC AŻ RYZ OSTYGNIE::::: wszystko zmieszać!!! poprzyprawiać :::::::optoczyc w mace:::::::po [...]
[...] nie probowalem tego przepisu ale jadlem to danie:)polecam!!! 2 kostki rosolowe, filet z indyka lub kurczaka ok 30 dkg, (ryz najlepiej w torebkach) olej , przyprawy (duzo curry i sosu sojowego). cebule pokroic w krazki , przyrumienic dorzucic pokrojone w paski mieso, podsmarzyc, w miedzyczasie zrobic bulion i wrzucic do niego odcedzone pedy [...]
[...] być wędlina drobiowa ale dobrej jakości (od 30zł za kg wzwyż) . Ważne by porcja mięsa ważyła 150gr przed ugotowaniem. DO MIĘS UŻYWAMY WSZELKICH PRZYPRAW. (papryka słodka,curry,kardamon..eko vegeta itp.) WSZYSTKO WAŻYMY PRZED UGOTOWANIEM. Do mięsa muszą być węglowodany. One dadzą ci energię,pozwolą spalać zbedna tkankę tłuszczową i pomogą [...]
Moim zdaniem smaczniejszy jest basmanti, dodaj kurkumy, curry i goździki, oraz skórke z limonki albo cytryny wymieszaj odczekaj az sie zwiążą smaki i zapachy, a potem wcinaj !
z tego co mi wiadomo ostre przyprawy (np.pieprz,chilli,curry) trzeba unikać ... wiem ze pieprz jest tez zdrowy...wiec co do pieprzu chyba luz wiadome...od czasu do czasu mozna ale bez przesady piszac moj post daje go rowniez pod opinie fachowcow, wiec jesli sie myle to nakierujcie mnie na dobry tor
IMO gotowany to trociny preferuje pieczonego lub np. z curry gdy malo tluszczy w ciagu dnia i nie szkodzi moze byc smazony ze smietana z papryka w proszku propozycji moze byc wiele
Znalazłem coś takiego: http://www.wykop.pl/ramka/1396813/gotuj-z-wykopem-swierszcze-w-ciescie-nalesnikowym-i-curry-z-nerkowcami/ Gdyby nieco zmodyfkować składniki i usmażyć bez tluszcuz, mogło by ujść. Tylko zzastanawiam isę jaka jest wartość białka z takich świerszczy. Porównywalna do kurczaka? Zmieniony przez - Krys15 w dniu 2017-02-08 15:26:44
[...] największy posiłek. Pozostałe posiłki - no kombinuj. Ja bym szedł w kierunku mniej węgli, więcej tłuszczu. Rozmaicie. Rozejrzyj się też po przyprawach, jak już jeść ryż to curry to podstawa :) Co do ucinania kalorii - koledzy już napisali - możliwe, że uciąłeś za bardzo, ograniczasz sobie pole manewru przy pierwszym postoju z wagą, a wierz mi, [...]
nikt Ci nie każe niedobrej piersi i ryżu jeść, co do ryżu to gotowany idzie spokojnie zjeść dodaj do wody soli czy jakiegoś curry. Pierś mozesz na teflonie i pamie sobie usmażyć http://www.sfd.pl/sklep/Z_pozostalych_firm..._PAM_cooking_spray-OLIVE_OIL-opis27283.html
Daje przyprawy jakie mam pod reka, pieprz, papryka, chilli, bazylia, czosnek, curry, soli troche, zawija w folie aluminowa i do parowaru Zmieniony przez - domer w dniu 2005-07-29 14:27:50