Martolina
...
Napisał(a)
IŚKA ! z tego co wiem to Monti poleca ta dieta cukrzykom.Wejdz na www.montignac.pl , ta strone zrobil lekarz , tam jest do niego mail, zapytaj go o to.Napewno Ci odpowie.
Martolina
Martolina
...
Napisał(a)
aniag, już wysłałam Ci te informacje.
Briged, skoro przeczytałaś książkę to ogólne zasady są już Ci znane. Polecam wnikliwą lekturę tego postu od początku gdyż znajdziesz tu nie tylko przykładowe jadłospisy, a także odpowiedzi na różne pytania, nurtujące osoby na tej właśnie diecie. Dowiesz się jakie jogurty możesz spożywać (podane z nazwy), makaron, jak gotować soczewicę aby jej IG było takie jak trzeba, a nie wyższe, o najczęstszych błędach jakie się popełnia na tej diecie ....
Miłego czytania i zapraszamy z konkretnymi pytaniami po lekturze tego postu. Możesz też na przykład podać swój jadłospis i zaraz ktoś Ci doradzi, pomoże zmodyfikować. Tak jak to zrobiła Tyska.
Pozdrawiam
Briged, skoro przeczytałaś książkę to ogólne zasady są już Ci znane. Polecam wnikliwą lekturę tego postu od początku gdyż znajdziesz tu nie tylko przykładowe jadłospisy, a także odpowiedzi na różne pytania, nurtujące osoby na tej właśnie diecie. Dowiesz się jakie jogurty możesz spożywać (podane z nazwy), makaron, jak gotować soczewicę aby jej IG było takie jak trzeba, a nie wyższe, o najczęstszych błędach jakie się popełnia na tej diecie ....
Miłego czytania i zapraszamy z konkretnymi pytaniami po lekturze tego postu. Możesz też na przykład podać swój jadłospis i zaraz ktoś Ci doradzi, pomoże zmodyfikować. Tak jak to zrobiła Tyska.
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
chyba przeczytanie raz ksiażki montignaca nic nie da.ja za kazdym razem kiedy do niej sięgam widzę coś nowego,coś co przeoczyłam wcześniej,wiec warto sobie od czsu do czsu do niej zajrzec.pa.ps niedlugo wiosna, potem lato,będą porzeczki a ja mam fajny przepis na sorbet z czrnych porzeczek.chcecie?macie jakies fajne przepisy na slodycze?oprocz tych iasteczek z orzechami?
madzikk
madzikk
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Martolino- jak patrzę na te zdjęcia i jak mi się to wszystko przypomni, fajnie było tam!!;)))
Monia
Monia
...
Napisał(a)
Kochana Moniu!tam bylo przecudnie)))))))))))))))Moze kiedys wrocimy tam jako panie po 40 ?:PP
Martolina
Martolina
...
Napisał(a)
Martolino ja bym wolała szybciej niż po 40..tyle lat czekania to za długo!;))))
Monia
ps. Nie pamiętam dokładnie kto, ale ktoś z forum sie pytał o słodkości zgodne z Montim. Wkleję parę przepisów, powinny być zgodne z Montignac'iem lub wymagają małych "przeróbek" tylko;)
1. Sernik
5 białek, 3 żółtka <- żółtka chyba nie pasują zabardzo, ale w II fazie poszalć można;))
3 kostki zmielonego twarogu (najlepiej chudy)
fruktoza (lub słodzik do pieczenia)- ilość wg. uznania
cynamon (jako aromat)
pół szkl. mleka w proszku z wodą
Wymieszać mikserem żółtka z fruktozą, dodać ser, cynamon i mleko w proszku rozrobione z wodą na gęstą ciecz. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z resztą. No i to do natłuszczonej formy i do piekarnika na 40 min. Ciacho wychodzi pyszne i pulchne, choć bez proszku do pieczenia. W ogóle, to proszek zawiera jakieś dziwne skrobie, ale nie wiem, jak soda, czy można ją dodawać?
2. sernik na zimno
chudy ser ,trochę mleka ,piana z białek, skórka z pomarańczy, fruktoza. Nie wiem jakie wykonanie ma być.
3. serniczek na zimno
Serek Tosca light (duży) zmiksować z truskawkami, tak ok. 50 dag, dodać do tego małą paczuszkę żelatyny rozpuszczona w wodzie, dodać jeszcze tak ze dwie łyżki fruktozy i będzie idealny.
Monia
ps. Nie pamiętam dokładnie kto, ale ktoś z forum sie pytał o słodkości zgodne z Montim. Wkleję parę przepisów, powinny być zgodne z Montignac'iem lub wymagają małych "przeróbek" tylko;)
1. Sernik
5 białek, 3 żółtka <- żółtka chyba nie pasują zabardzo, ale w II fazie poszalć można;))
3 kostki zmielonego twarogu (najlepiej chudy)
fruktoza (lub słodzik do pieczenia)- ilość wg. uznania
cynamon (jako aromat)
pół szkl. mleka w proszku z wodą
Wymieszać mikserem żółtka z fruktozą, dodać ser, cynamon i mleko w proszku rozrobione z wodą na gęstą ciecz. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z resztą. No i to do natłuszczonej formy i do piekarnika na 40 min. Ciacho wychodzi pyszne i pulchne, choć bez proszku do pieczenia. W ogóle, to proszek zawiera jakieś dziwne skrobie, ale nie wiem, jak soda, czy można ją dodawać?
2. sernik na zimno
chudy ser ,trochę mleka ,piana z białek, skórka z pomarańczy, fruktoza. Nie wiem jakie wykonanie ma być.
3. serniczek na zimno
Serek Tosca light (duży) zmiksować z truskawkami, tak ok. 50 dag, dodać do tego małą paczuszkę żelatyny rozpuszczona w wodzie, dodać jeszcze tak ze dwie łyżki fruktozy i będzie idealny.
...
Napisał(a)
to ja pytalam o sernik dziekuje bardzo.ps czy zółtka są rtzeczywiście niedozwolone w fazie pierwszej?????
madzikk
madzikk
...
Napisał(a)
Seba !!!! litości, nie taki wielki tatuaż, zrób sobie jakiś mały orientalny wzorek na nodze, udzie, czy ramieniu, ale nie taki brrrrrrrrr.
Martolino zdjęcie super - z czego wy się chcecie odchudzać. Chyba czytałaś wyżej, chleb był super, pulchny, smaczny, wyrośnięty i wcale nie wysychał, ledwo mogłam się powstrzymać żeby całego nie zjeść, (obiecałam dziewczynom w pracy), ale będę go piekła tylko raz w miesiącu, bo jednak chyba jestem po nim cięższa, a jak ty to widzisz ? Jak nic będzie mi się śnił po nocach.
Mmoniaa dzięki za serniczki, tego mi brakowało.
Zauważyłyście jak fajnie nasza strona się rozwija, może wreszcie dowie się o nas Monti i otworzy swój sklep w Polsce. Tak sobie pomyślałam, że moglibyśmy sprowadzać jego produkty przez sklep w SFD, ale pewno będą bardzo drogie. Pozdrawiam
Weronika
Martolino zdjęcie super - z czego wy się chcecie odchudzać. Chyba czytałaś wyżej, chleb był super, pulchny, smaczny, wyrośnięty i wcale nie wysychał, ledwo mogłam się powstrzymać żeby całego nie zjeść, (obiecałam dziewczynom w pracy), ale będę go piekła tylko raz w miesiącu, bo jednak chyba jestem po nim cięższa, a jak ty to widzisz ? Jak nic będzie mi się śnił po nocach.
Mmoniaa dzięki za serniczki, tego mi brakowało.
Zauważyłyście jak fajnie nasza strona się rozwija, może wreszcie dowie się o nas Monti i otworzy swój sklep w Polsce. Tak sobie pomyślałam, że moglibyśmy sprowadzać jego produkty przez sklep w SFD, ale pewno będą bardzo drogie. Pozdrawiam
Weronika
Poprzedni temat
CZY JESTEŚCIE ZAINTERESOWANE??
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- ...
- 264
Następny temat
Białko przed treningiem??
Polecane artykuły