SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 247611

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 372 Napisanych postów 2331 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 48698
Podpowie ktoś jak zrobić coś w stylu kremu czekoladowego na bazie słodzika i kakao ?? :D

You know I'm born to lose, and gambling's for fools,
But that's the way I like it baby,
I don't wanna live forever.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 583 Wiek 29 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6088
Ja do placków robię cos takiego: 50g gęstego jogurtu naturalnego + czubata łyżeczka kakao + rozkruszony słodzik i energicznie mieszamy az do wchłonięcia słodzika. W smaku bomba a wykonanie proste :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
1:1 woda z odzywką,dodajesz kakao i słodzik i finito

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 149 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 4262
Myślę na zakupem większej paczki orzechów

Mam na oku kilogramową paczkę włoskich, łuskanych orzechów za 42 zł. Myślicie, że warto?

Szczerze to nie chce mi się co 4-5 dni chodzić do sklepu po paczkę orzechów tym bardziej, że czasem zapomina mi się kupić... :P

Cenowo wydaje się dość atrakcyjnie jeśli wziąć pod uwagę, że 100g opakowanie włoskich z firmy Bakalland potrafi kosztować 9.99 zł :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4546 Napisanych postów 35814 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263240
Bronti
Myślę na zakupem większej paczki orzechów

Mam na oku kilogramową paczkę włoskich, łuskanych orzechów za 42 zł. Myślicie, że warto?

Szczerze to nie chce mi się co 4-5 dni chodzić do sklepu po paczkę orzechów tym bardziej, że czasem zapomina mi się kupić... :P

Cenowo wydaje się dość atrakcyjnie jeśli wziąć pod uwagę, że 100g opakowanie włoskich z firmy Bakalland potrafi kosztować 9.99 zł :)



Jeśli chcesz to kup, większa paczka zawsze wychodzi taniej
Cena koło 40zł/kg łuskanych włoskich jest okej

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Musisz mieć sprawdzonego dostawce by te orzechy mu nie leżały gdzieś na składzie i będą potem zatęchłe, w tej cenie 40 zł normalnie na bazarku chodzą.

Bakland ma akurat jedne z droższych orzechów ja nieraz w kerfurze kupuje po 100g nerkowca, włoskie z 5 zł.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 94 Napisanych postów 1170 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 20678
Witajcie panowie i panie, kupiłem sobie Kleik ryżowy znacie jakies fajne przepisy ? bo gufno znalazłem u wujka google ;/
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Ja znam super przepis na ciasteczka Możesz też zagęszczać tym kleikiem sosy zamiast mąką

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 94 Napisanych postów 1170 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 20678
znalazłem dużo ale wszystko mega duzo fatu posiada, a mi to sie nie podoba :( daj przepis :P
gdzieś widziałem mega budyń z kleikiem wpc i chyba kakao ale nie moge znalezc, do zagęszczania to wiem

Zmieniony przez - arstorn w dniu 2015-06-07 19:58:12
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Budyń bananowy z prażonymi migdałami:

1 dojrzały banan,
1 łyżeczka masła
1 czubata łyżka mielonych migdałów
1 płaska łyżka kleiku
200ml mleka


Banana pokroić w kostkę. Masło roztopić w rondelku, wrzucić migdały i prażyć - mieszając, aż się zarumienią; dodać banana i podsmażać. Gdy banan będzie miękki - wlać mleko i doprowadzić do wrzenia, dodać kleik i energicznie wymieszać.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium