SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 246683

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 1976 Wiek 33 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 19239
Macie pewnie rację. Rzadko kupuję suszoną żurawinę i dopiero ostatnio mnie naszło. Nie zdawałam sobie sprawy , że dodawana jest taka ilość cukru do suszonych owoców. Do tej pory kupowałam śliwki lub morele. W wakację może pomyślę o suszarce, bo szkoda mi kasy na kupowanie cukru. To co mam wykorzystam, ale po odpowiednim wymoczeniu.

Dzięki :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 71 Wiek 36 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 618
To ja też mam pytanie Używam samych białek jaj, żółtka wyrzucam. Zaczęłam też używać białek w kartonie, ale zajmują pół lodówki i mają krótki termin spożycia Czy z białka jaj w proszku można ubić pianę tak jak ze zwykłych białek, czy nadają się do naleśników i jajecznicy?

Dziękuję.

"Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Musiała byś kupić sproszkowane białka jaj uzywane w cukiernictwie, bo odzywka egg proteina raczej się nie dada do tego, do jajecznicy się nada ale jak myślisz ze do prochu dodasz odrobinę wody i będzie to takie białko jak kurze to nie bardzo.

Dla czego się boisz całych jaj?

Skąd bierzesz białka w kartonie ?

Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2015-03-23 12:13:45

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4540 Napisanych postów 35811 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263205
Ja powiem tylko, że szkoda żółtek poza tym mają dużo wartości odżywczych

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 71 Wiek 36 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 618
anubis84
Musiała byś kupić sproszkowane białka jaj uzywane w cukiernictwie, bo odzywka egg proteina raczej się nie dada do tego, do jajecznicy się nada ale jak myślisz ze do prochu dodasz odrobinę wody i będzie to takie białko jak kurze to nie bardzo.

Dla czego się boisz całych jaj?

Skąd bierzesz białka w kartonie ?

Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2015-03-23 12:13:45


Wiem wiem, że odżywka się nie nadaje. Czyli musi to być ta cała albumina? Haha, nie boje się całych jaj, ale ograniczam tłuszcz, który jest w żółtku - do jednego na posiłek.
Białko kupuję na allegro.

"Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 71 Wiek 36 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 618
K_PS
Ja powiem tylko, że szkoda żółtek poza tym mają dużo wartości odżywczych


Wiem, ale zbyt podbijają mi tłuszcz w makro. No taki ich los

"Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Żółtka możesz śmiało zamrozić i użć później do budyniu,do ciasta kruchego, babki itd.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 168 Napisanych postów 4456 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 65753
Można trzymać w zamrażarce i dorzucać świeże do tych już zamrożonych a na święta zrobić ajerkoniak :)

"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 71 Wiek 36 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 618
__Logan__
Można trzymać w zamrażarce i dorzucać świeże do tych już zamrożonych a na święta zrobić ajerkoniak :)


A że też nie wpadłam sama na ten ajerkoniak to aż się dziwię

"Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 1970 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 45643
orientujecie sie w jakim sklepie dostane wode 1,5l magnesie i piwniczanke ? trudno znalezc

kiedy upadnę
to wstanę
wtedy masz przej**ane


tak długo, jak walczysz, jesteś zwycięzcą

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium