SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 246352

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Hekade TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 397 Napisanych postów 12822 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 107749
z kaszo podobnych produktów najlepsza jest JAGLANA robiona na mleku z dodatkiem rodzynek + slodzik, petarda, moglbym godzinami jesc ze smakiem, powaga
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 265 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 635
pany polecacie jakas fajny mix warzyw do blendera ? do ryzu i kurczaka ;) albo przeis na surowke w blenderze z jogurtem naturalnym lub majonezem

Zmieniony przez - kobraa w dniu 2014-09-22 13:41:34
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
w blenderze to nie bo wyjdzie papa, warzywa na patelnie możesz sobie zrobić, najprościej, sałata pomidor i jogurt naturalny.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 582 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 31186
co do ketchupu to wersja na slodziku tez jest jakąś opcją ewentualnie musztarda z mala ilością ww
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 109 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 11718
Chce zrobić taki sos paprykowo - pomidorowy. 3 papryki zetrę na tarce na drobnych oczkach a pomidora przecisnę przez sito. Wszystko przełoże do garnka. Ile to gotować żeby warzywa nie straciły za bardzo wartości? Czym doprawić? Sól i pieprz wystarczy? Gotować to pod przykryciem czy bez?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
paprykę możesz podsmażyć i póżniej podgotować z pomidorkiem, 5 min styknie nawey
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 679 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3873
Witam, dzis robiłem pierwszy raz piers z kurczaka na patelni (zawsze w piekarniku robilem) ale niestety dalem na patelnie tłuszcz bo gdybym nie dal to dymilo by się strasznie z patelni i caly dom by zaśmierdziało, i na dodatek mięso moglo by się przykleić. Czy jak bym mial patelnie z teflonem to tez musiał bym tam dawac olej lub maslo aby nie dymilo się z niej podczas podgrzewania oraz zeby mięso się nie przyczepilo???
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Jak dasz na max płomień to sie będzie dymiło ;) ja smażę na 1/3 palnika i jest git
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
czemu ''niestety'' tłuszcz ? co jest w złego w smażeniu na tłuszczu ;d ? oczywiscie bardzo istotne na jakim, niektóre będą się dymić szybko, a niektóre prawie w ogóle

albo możesz PAMem spryskac
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Co to za różnica jaki tłuszcz ? już nie przesadzajcie. Jak sie wyleje 3 krople i rozsmaruje pędzelkiem po patelni to nic sie nie stanie. Tyle gówien siedzi w dzisiejszym jedzeniu ze smażenie na szklance kujawskiego nie będzie groźne

Co do dymienia: smażę na kujawskim, oliwie, rzepakowym, kokosowym, słonecznikowym i nigdy mi nie dymi

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-09-29 23:04:20
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium