SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 248625

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 244 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 6471
oo fajny pomysl, a moglbys jeszcze opowiedziec o tej zupie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Zupa to według gustu, bo co do niej nie dasz bedzie praktycznie ok.
Ale jak już tak to kroisz 2 kalarepy w co tam chcesz i wrzucasz do garnka z wodą+masłem i dusisz sobie z 15 min (do miekkosci).
Siekasz sobie teraz koperek i dajesz go do gara. Doprawiasz solą. Mieszasz sobie np w szklance mąkę z zimną wodą i zalewasz, aby troszkę zagęścić zupkę. Jak zdejmiesz z ogniaa dasz trochę soku z cytryny i śmietany i jest git. Możesz też wjechać z ziemniakami, mięsem.



Możesz zrobić kotlety, pulpety, zapiekanke, możliwości multum ;]


Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-02-28 22:26:06
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 244 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 6471
mam pytanko co sądzicie o surimi (paluszki krabowe). Jadłem raz i całkiem mi smakuje tylko nie wiem czy warto to jeść? Co sądzicie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
W smaku sa niezle, ale sklad maja jak tablica mendelejewa Raz na jakis czas zjesz ,nic sie nie stanie, ale podstawa diety to to nie moze byc

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
bywają i dobre surimi, ale popieram słowa Malinki. Dostępne u nas w sklepach surimi mają 20-30% max mięsa. Reszta to skrobie kukur, pszenna, ziemniaczana, białko sojowe i inne bzdety. Lepiej rybkę kupić
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 244 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 6471
ok to w takim razie tylko czasami przy niedzieli będę sobie pozwalał ;p
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 679 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3873
Witam mam taki problem, w diecie cały czas przybieram na wadze chociaż mam wszystko wyliczone itp... I jedynym tego powodem moze być to ze jem zle przyrządzoną piers z kurczaka (piers w panierce daje na blaszkę polaną olejem roślinnym z pierwszego tłoczenia). Wiem ze dac piers do panierki to nie za dobry pomysł i ostatnio spróbowałem dac pierś bez panierki. Co do smaku była ok ale jak ją jadłem to czułem się jakbym jadł gumę... Macie moze pomysł co z tym zrobic??? Próbowałem zamiast panierki dac do płatków owsianych ale strasznie niedobra wtedy jest...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
sadasa
piers w panierce daje na blaszkę polaną olejem


Rozumiem, że ją pieczesz, a nie smażysz?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 679 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3873
grekar9
sadasa
piers w panierce daje na blaszkę polaną olejem


Rozumiem, że ją pieczesz, a nie smażysz?


tak
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
to wrzuć do rękawa do pieczenia, bedzie się rozpływać podczas jedzenia
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

forma lato